Monday, January 25, 2010

mamat & sekolah baru

salam fr all.. alhamdulillah.. pgi td ak & mak dah selamat hantar mamat mendaftar kt sekolah menengah teknik sp 2 yg terletak bersebelahan dgn tol sg. lalang.. dkt jgk lah dgn uitm merbok.. hehe..

lega sgt2 sbb sume berjalan lancar.. smpai awl pgi tu n mendaftar, lepak luar je.. malas nk masuk dlm dewan, dengar taklimat.. haha.. lepas bayar yuran yg total rm600 jgk, trus ak, mak & mamat d bawa ke Blok H dan sblm dpt masuk ke dorm, kena setel yuran asrama n beli baju melayu kaler maroon dlu.. mamat d tempatkan kt dorm D.. 2nd floor kalo x salah ak.. lelah jgk lah nk memanjat.. haha..

lepas ltk2 barang, ak bwk mamat n mak p lunch n cari barang2 sikit lg utk mamat kt tesco.. kami ber 3 mkn dgn lahapnya.. so lapaq.. haha.. dh setel beli brg sume, trus hntr mamat blk ke blok dia.. mamat look poyo.. even skrg dh masuk form 4, xmacam awl2 ak n family hntr dia wktu mendaftar kt kolej sultan abd.hamid dlu, tp dia still nk hide muka sedih dia.. haha..

blk dr hntr mamat, p celcom cntre, bayar bil broadband my cousin then trus blk jeniang.. d sbb nk elakkan kesesakkan, ak prefer guna jln highway.. cpt sikit.. hihi.. then, p pos brg2 enah kt pjbt pos. yg poyo nya, ak nk pos pisau kek enah, sume org kt pjbt pos terkejut je bl ak kuarkan pisau kek tu yg belom berbalut.. haha.. ntah2 depa igt ak ni penjenayah kot.. huhu..

setel je keja post mengepost tu, ak n mak p cari tikar getah baru.. blue kaler smestinya.. hehe.. then sempat lah mak usya meja makan baru n ak pulak sempat jgk mengusya set bilik tidur.. haha..

so penat lah today.. keta pn kotor sgt2.. tp dh cuci dh.. nmpk bersih sikit lah.. esok,subuh2 dh nk kena balik penang, keja..!!! huhuh... bosan lah bl fikir psl keja.. hoho.. tp still kena keja.. haha...

ok lah, nk out dh.. my sister buat laksa.. so nice la.. she knows i like laksa.. nyam2x.. ok, salam..

No comments:

Post a Comment