Thursday, February 11, 2010

aku menangis lagi

salam fr all.. semalam ak menangis lg.. menangis, dlm erti kata org kedah pure cam ak ni, dh tntu lah teriak. semua ni bkn pasal personal life ak, memang xdak kena mengena dgn masalah kecik atau besar yg melanda idup ak, tp berkenaan seseorang.. sedih rasanya.. tak tertanggung lagi ak nk tahan ayaq mata dr guguq, tetap jatuh juga.. sebak ak menahan rasa, akhirnya dengan esakkan kecil, ak biarkan ayaq mata ak merembes kluar..

semalam ak tgk penderitaan sorang pakcik n makcik ni menjaga ank bongsu depa, umur 30 an tp fizikal mcm baby.. tangan dan kaki kurus melidi.. boleh nampak tulang2 yg mengerekot.. alhamdulillah, pakcik dan makcik tu masih kuat nk besarkan anak bongsu mereka.. dlm usia 71 thn (lebih tua dr ayah ak sebenarnya), pakcik tu masih kuat nk dukung ank lelaki dia.. bayangkan lah kalau apa2 jd kt pasangan pakcik makcik ni.. ;(

waktu aku sibuk menaip cite ni, ayaq mata ak sekali lg terasa berada di hujung kantung mata ak.. cepat benar nk merembes keluar.. sedih ak dgn setiap episod dalam cite Bersamamu kt tv3.. begitu teruk ujian dan dugaan yg Allah bg pada ak, lg teruk ujian yang Allah bg pd org lain.. sesungguhnya ak bersyukur dgn segala nikmat yg Allah bg pada ak selama ni.. dan ak terima ujian2 ni dgn redha.. ak percaya, sume yg terjadi dalam hidup kita, ada hikmah tersembunyi...

ak btl2 mengharap yg semoga pakcik dan makcik tu terus kuat demi ank bongsu mereka.. saat ni ak btl2 tingat kt ayah dan mak.. byknya pengorbanan depa utk aku dan adik2.. harap ak dpt balas jasa depa sementara depa masih ada.. amin.

**tengok muka budak2 ni, hati rasa senang ja.. dalam pic ni ada teh, caf, tam, paiz & ank kak ida - last pic, addina yg xdak gigi (anak my cousin)


No comments:

Post a Comment