Wednesday, February 10, 2010

hari yang mendebarkan bakal tiba

salam fr all.. lagi 4 hari sebelum sampai hari yang di tunggu2.. neves? x jugak.. tapi rasa macam konfius.. lepas je tarikh tu, my status will be a bit different.. not much different, still same, but different lah.. haha.. dont know how to explain.. bergelar tunangan orang mungkin boleh latih diri aku untuk bersedia jadi seorang isteri yang taat. insyaallah. tak mudah nk tuned life, dari hidup yang serba simple as a single, then turn to in complicated life as a married person. complicated or not, just wait n see. Ya Allah, pls bless me.

kahwin dan bergelar isteri kepada seorang lelaki.. tanggungjawab yang besar.. itu yang harus di pikul.. susahnya nk jadi isteri yang solehah, kena taat kata2 suami.. orang yg egois macam aku terpaksa banyak bersabar.. orang yang keras kepala macam aku kena banyak mengalah.. sampai kadang2 aku rasa lelah.. penatnya bila prinsip kita selama ni kita pegang, macam dirobek2..

tapi aku selalu ingat pesan mak, kena banyak bersabar.. aku rasa, tahap kesabaran aku sangat nipis.. nipis macam kertas.. senang koyak.. Ya Allah, kuatkanlah diriku.. Permudahkanlah jalan untukku..

apa2 pun, aku harap segala proses pada tarikh 14hb februari nanti berjalan lancar.. 1 step forward to change my whole life.. hope the changes will bring more fun & happiness.. amin.

sukanya bila dia gembira..


muka caf pn monyok je..



kalo siyes, muka aku pn mcm ni jgk.. haha..

2 comments:

  1. rilex ar Kakti ku sayang,dibelai dan dimanja. I know u can handle u'r life after engage well! happy sangat for you and for him

    ReplyDelete
  2. crisis dalaman yg mencabar tahap kekentalan ak.. apa2 pn hope sume berjalan lancar.. ini je yg ak nk skrg..

    ReplyDelete