Tuesday, April 13, 2010

Windows 2000 Pro OS ====> Windows XP OS

Hari jumaat lepas, budak IT kt ofis dah tukar CPU baru kat aku. Dari Windows 2000 Pro OS ke Windows XP OS.

Mula2 memang cuak coz nak kena remove sume file and gambar2 yg aku penah save dlm CPU lama, termasuk lah gambar kawin kakak aku yang belum lagi aku cuci even dia dah selamat sambut ulang tahun perkahwinan dia yg pertama awl april baru2 ni.
haha. Sori sis, ongkos x cukup nak p cuci. But, seriously mmg banyak tahap gaban aku punya personal items dlm CPU lama. Pulak tu, nak cucuk pendrive xberani lak, coz sume removable disk, kena p register kt IT dept so that depa boleh scan dlu. Aiyakss.. kantoi lah diriku nanti..

Sebenarnya, kalo ikut rules & regulation tmpt keja aku ni, mmg x boleh simpan any personal items kt dlm computer. sbb tu cuak nk mampos..!! pastu, terpaksa lah aku delete most item yg aku rasa x dpt nak diselamatkan lg. huhu. selamat tinggal wahai personal items ku... tp sangat lah tipu kalo staff2 kt sini sume ikut peraturan.. tidakkk...!! memang mustahil.. haha..

Now, sejujurnya PC aku memang terasa laju bagak ni.. cewah2.. sblm ni memang lah terasa ke perlahanan beliau.. hihi.. terima kasih Soon coz meng upgrade kan CPU ni.. hihi..

No comments:

Post a Comment