Wednesday, May 26, 2010

DIARI GADIS ANDARTU #2

Cerita sakit hati aku pasal mereka-mereka yang dah kahwin tu, bersambung pulak sampai ke pagi ni. Pagi-pagi aku dah dapat sms dari Si K, semalam aku tak reply sms dia. Mesti dia pelik, tak pernah pulak aku tak reply sms. Tapi semalam kan aku mogok sebab aku rasa menyampah sangat. Tak sangka pulak, sampai ke pagi perasaan sakit hati tu masih ada.

Hmmm... Susah betul nak menghambat rasa sakit hati ni pergi jauh-jauh. Yelah, kalau simpan lama-lama, boleh menanah lak hati aku yang suci murni sejak azali lagi.

Aku reply juga sms Si K. "Aku busy, nanti sms lagi".

Dia diam. Selalunya akan ada respon dari dia.Walaupun sekadar "OK".

Biar laaa... Aku tak mampu nak jaga hati semua orang. Hati aku, tak de sapa pernah kisah. Sebenarnya aku tak la berapa busy pun, tapi sengaja aku reply sms Si K macam tu. Aku betul-betul merajuk.

Sejak kahwin, boleh dikira je berapa kali Si K sms aku. Kalau sebelum kahwin dulu, kerap jugak sms. Boleh dikatakan hari-hari. Ok.. Ok, aku faham, orang dah kahwin kan busy. Orang yang tak kahwin ni, memang free memanjang. Ok, aku memang free. Tipu, ni ayat sakit hati.

Aku tahu, dia nak pinjam duit. Aku rasa, kalau bukan sebab nak pinjam duit ni, tak ada nya dia nak sms aku sangat. Aku pun bukan kejam walaupun muka macam nak smackdown orang, tapi aku baik hati. Tapi kali ni aku betul-betul rasa bengkak, aku kecewa. Orang selalu ambik kesempatan atas kebaikan aku.

Dia diam je, dan aku pun sama, tak ada hati nak pujuk. Kalau dia merajuk, ada jugak suami nak pujuk, kalau aku yang merajuk, sapa yang nak pujuk????


Pujuk hati sendiri ler jawabnya....

No comments:

Post a Comment