Wednesday, May 26, 2010

DIARI GADIS ANDARTU

"Boleh tak kalau aku nak call X malam-malam? Yela, dia kan dah kahwin. Kang suami dia marah pulak. Aku faham la keadaan orang yang dah kahwin ni".

Ni sms si K. Yup, aku tau hangpa dah kahwin, so apa masalahnya kalau dah kawin? Kenapa, kalau dah kawin, tak boleh angkat phone ek?

Call awal-awal sikit, jangan tunggu sampai tengah malam baru nak call. Bukan orang yang dah kahwin je naik hangin, aku yang belum kawin ni pun boleh jadi ribut taufan kalau call tengah-tengah malam.

"Call je laaa...".


Pendek je aku reply. Bukan apa, sakit hati. Menyampah pun ada. Pastu, tetiba je datang perasaan sakit hati. Aku taip sms lagi.

"Jangan ingat orang kahwin je yang busy malam-malam, aku yang belum kahwin pun busy jugak".

Memang itu ayat sakit hati. Sebabnya mereka-mereka ni sebelum kahwin pun sama je. Kadang-kadang tak reply sms. Tak payah tunggu dah kahwin, sebab attitude tu still same..!! Aku pun bukan tak faham tanggungjawab isteri lepas kahwin, of course balik kerja nak kena memasak, sibuk nak basuh kain, kemas rumah. Kang laki balik, nak solat maghrib sama-sama, pastu nak makan sama-sama.

Ehhh... Aku pun faham lah. Kalau pun tak sempat nak reply sms time tu, return la sms tu once dah free sikit. Kalau cakap takde kredit, aku lagi rasa musykil. Bukan apa, zaman study dah lama lepas. Zaman bergantung sepenuhnya duit PTPTN or MARA or duit mak ayah. Sekarang dah kerja, apa salahnya spend sikit duit gaji untuk topup henpon.

Ntah laa... Rasa sakit je hati aku ni....

Malam, lebih kurang pukul 10.30 aku receive satu lagi sms dari si Y, tanya aku tengah buat apa. Aku pun time tu tak de buat apa, sedap je melengkar depan TV. Sikit pun tak de hati nak reply balik sms tu. Biar dia faham, bukan orang yang dah kahwin je busy malam-malam, aku pun sama. Busy tengok TV. Hahaha...

No comments:

Post a Comment