Tuesday, May 4, 2010

kenapa aku prefer makan kat kantin company aku???

memandangkan company aku bagi food allowance yang berjumlah
RM 3 hinggit sehari, makanya aku tidak melepaskan peluang
sekaligus takkan memperabihkan duit aku sendiri
untuk makan di luar.

disini aku senaraikan sebab2 aku prefer makan kat kantin company

1) free je: nasik putih + ayam goreng + telur mata + sayur + teh ais
pastu, kalo nak makan kuih, boleh je amek. makcik kantin tak pernah
check pun,just p scan badge je. hihi.ambik je apa yang tekak aku rasa nak makan.. hehe..kalo makan kat luar, mau sehari kena spend dekat2 RM 5 hinggit
atau lebih.. betoi tak kawan2?

2) susah parking;
menyampah siot nak parking kt penang ni.. nak cari parking punya lah lama..
dah tu, parking berbayar lak tu..

3) break sejam je
memandangkan company ni bukan company bapak aku, makanya diberikan
rehat sejam saja. kalo company ni company bapakku, sudah tentu aku
boleh rehat 8 jam lamanya atau dalam erti kata yg lain ialah memontengkan diri sendiri.so, mana menyempat kalo aku nak pi makan kt luar..

3 point cukup la ek.. ni fakta yg jelas lagi soheh..
sekian terima kasih.. saja aku buat entri ni
sementara nak memperabihkan masaku di tempat kerja.. hihi..

1 comment:

  1. hahah.. terasa lak diriku ini, maunya kak ida wat sportcheck dgn bilangan lauk yg kita amik, sure kantoi.. wakaka..

    ReplyDelete