Friday, May 14, 2010

Kisah Leha Dan Timah : Makan Kutu

Leha tengah rilek2 sambil baca majalah Mangga. Cover majalah Mangga kali ni ada pelakon pompuan pakai seksi kat kolam mandi.


Ishhhh3x... Leha geleng pala.. "Seksi, muka tak cun mana. Cun lagi aku...". Leha cakap sorang2.

Leha nampak Timah Fatimah lalu lalang depan meja Leha. Apa kes pulak kali ni.


"Apa pulak yang hilang kali ni..?" tanya Leha, cuba ambik berat.


"Bukan, aku pelik. Kita boleh makan kutu ek..?" berkerut 18 muka Timah Fatimah yang langsung tak pakai foundation tu. Jerawat menempel je kat muka.


"Gila hang Timah Fatimah. Pengotoq betoi. Mana boleh makan kutu.." Jawab Leha seakan nak ditampaq je muka Timah Fatimah.


"Semalam aku pi pasar malam dengan boipren aku, ada orang juai kutu buluh.. Cuak gak aku Leha. Tak penah aku makan kutu atas kepala aku ni, inikan pulak makan kutu buluh...". Jujur benar muka Timah Fatimah waktu itu.



Entah kali yang ke berapa Leha rasa nak tomoi je Timah Fatimah. Serius, bengang tahap gaban dia dengan sifat bodoh2 Timah Fatimah. Nak je Leha mintak Timah Fatimah blah dari situ.


"Argghhh... Pelis la Timah... Putu buluh laaaa...... Putu buluh...!!! Aku ulang lagi, putu buluh...".


Timah Fatimah sengih macam kerang tak laku kat market.


Terus Leha ambik majalah Mangga tadi dan melangkah menuju ke jamban. Baca dalam jamban lagi besh. Tak dak gangguan.

2 comments:

  1. hahahaha.sengah tol.putu buluh pn tak kenal lagi.

    ReplyDelete
  2. faryzhanuar,

    timah fatimah bkn org terpelajar. blakar stakat skolah pondok je. hihi.

    ReplyDelete