Wednesday, May 5, 2010

skema kah??

Aku bingkas bangun menuju ke toilet. Tak tahan rasanya.
Langkah aku hayun makin laju.
Alamakkk.. Ada tanda amaran kat situ.

"AWAS...!! LANTAI LICIN"

Berhati-hati aku meniti lantai di tepi dinding. Takut rasanya kalau-kalau jatuh.
Sakit pun dapat, malu pun dapat.

Begitu bersopan santun aku melalui lantai yang licin itu.
Sekali aku ternampak makcik cleaner lalu dengan slumber je kat lantai yang masih ada papan tanda awas itu.
Tanpa ada sedikit pun perasaan cuak mahupun berhati-hati hatta sepicing pun di wajahnya.

Dalam toilet, aku diam dan muhasabah perilaku aku tadi.

Skema kah aku?
Budak yang pernah dipanggil ke bilik kaunseling kerana biadap dengan cikgu.
Budak yang dress code memang teruk ke tempat kerja.
Budak yang selalu datang lambat dan menyalahkan traffic jammed.

Huhu.. Aku bukan skema, tapi berhati-hati..

1 comment:

  1. mrh nmpk?

    huhu...kite dlm idup ni kdg2 kne gak skema, kang kite gak yg susah..tol x... :) tp x adil kalau org lain nk ejek2 kite hny sbb kite ikut certain peraturan...org2 cmni slalunye cetek pemikiran

    ReplyDelete