Friday, June 4, 2010

AKU RINDU... BUKAN JIWANG OK..

Tudey aku nak balik kampung.. Serius rindu masakan mak aku.. Makanan kat kedai tak berapa menepati selera anak tekak aku.. Sejak kakak aku bersalin ni, asyik-asyik makan makanan orang berpantang je.. Sorang je yang bersalin, abih satu rumah berpantang..

Aku pulak memang rajin masak, tapi kesedapan tu amatlah diragui.. Daripada makanan tu membazir je tak ada orang makan, jadi aku prefer untuk tak payah masak... Derrr.. Bukan aku malas ok...!! Sila percaya...



Dah lama mak aku tak masak ketam masak lemak yang sungguh sedap dan mengghairahkan ni...





Tak pe, kalau mak busy, mak buat je lah sambal sotong.. perghhh... sutun... sutun....





OK, kalau mak tak sempat, mak perap je ayam ni.. Nanti anak mak yang rajin tahap luar biasa ni tolong idupkan api kat dapur kayu tu... Ayaaaammmmmmmmmmmmmmm....




Setakat goreng daging ni, tak pe lah.. Anak mak boleh buat.. Senang je nih.... Goreng sambil lompat-lompat pun boleh.. Tapi nanti ayah marah cakap aku terkinja-kinja macam beruk lak.. Anak mak batalkan je la hasrat nak lompat-lompat tu....






Ni feberet aku...!!! Ikan gelama goreng... Sesapa yang ada resdung, sila elakkan...








ps: ni gambar aku ciplak dari abg gugel tau.. tapi real yang mak aku masak, lagi menarik dan sedap dan enak dan hebat dan lapar dan tak sabar nak balik kampung...!!!! yebedabedu.. siyu bebeh....

5 comments:

  1. ceh..ingtkn ang yg masak sndiri..

    ReplyDelete
  2. gambar ayam goreng tu sungguh memukau..

    hati2 pulag ke kampung~

    ReplyDelete
  3. *menitik2 air mata tengok menu dia.laapaq!

    ReplyDelete
  4. nazra,
    aku tlg kacau je. masaknye jarang. makannye, selalu. hahaha.

    raptorarena,
    apa saja psl makanan sgt memukau okey!!! haha.

    alhamdulillah, selamat. ;p


    blithe spirit,
    pengotoq...!! sila lap ayaq liyuq anda. heehe.


    cikgu firol,
    mak kite mmg baik tau. untung sapa jd menantu mak kite tau.. haha.

    ReplyDelete