Monday, June 28, 2010

PASANG TELINGA

Ahad semalam, gua telah pergi berjalan-jalan dan bershopping sikit. Alkisahnya, pasaraya tu ada buat contest. Pemenang boleh dapat kereta dan duit. Gua tak berapa kisah. Seronok-seronok je isi itu borang. Mana tau ada rezeki, dapat gua tukar kereta kecik gua tu. Kalau dapat kereta besar, sedap lah gua rempit atas jalan nak balik kampung. Speed trap lepas ni tak payah cerita lah, pakai kereta kecik pun gua rempit bukan main sampai dapat itu saman, ini kan pulak pakai kereta besar, enjin kuasa kuda. hohoho...


Dan tersebut lah alkisahnya, ada laa sepasang kapel sebangsa dengan gua tengah tekun dan sangat bertawaduk isi itu borang, sama jugak macam gua. Dalam hati ada la doa sikit, harap-harap ada peluang gua dapat itu kerata, takpun duit. Dalam hati ada pasang itu niat, mau beli kamera DSLR, dapat lah gua join Adam pergi tangkap-tangkap gambar. Itu time, memang gua akan mengorat Adam sampai dapat, sebab Maya bini Adam, sudah main kayu tiga. Boleh gua kacau line. Hehe.


Itu jam, gua ada dengar itu kapel sembang-sembang pasal hadiah. Gua pura-pura menulis, tulis atas angin je. Pasang telinga, mau dengar itu kapel cakap apa. Serkup kepala gua tebal sangat, jadinya gua kena fokus. hehe.


Boipren: Bucuk, kalau kita dapat hadiah kereta, kita nak pakai ker kita nak jual?

Gelpren: (gelpren tak cakap apa-apa, cuma senyum sama itu boipren)

Gua pun ikut senyum.. Hehe...

Boipren: Bucuk, kalau dapat hadiah duit, kita nak buat apa? Kata hari tu nak pi mana? Pulau Perhentian? Pulau Kapas?

Gelpren: Ha'ah, Pulau Kapas. Kita beli kapas banyak-banyak, lepas tu landing atas kapas tu. Amacam???

Gua sengih-sengih. Garang jugak itu gelpren. Tapi gua sengih je, tak ada itu bunyi ngeh ngeh ngeh. Gua takut itu boipren tampar pipi gebu gua. Tak pasal-pasal gua koma masuk ICU.




Kesimpulan yang lu orang lu orang dapat buat berdasarkan cerita gua ini ialah...........


p/s: best jugak sekali sekala menulis pakai bahasa gua lu nih.. tiru itu Linglung yang selalu melelong... haha...

2 comments:

  1. gua doa utk lu..

    klu dpt bole belikan gua coli brg selai dua..

    ReplyDelete
  2. cdot,

    ok, kalo dpt, gua beli kan. lu kasi lu punya size kt gua. sama size dgn kak pah aini ker?

    hehe.

    ReplyDelete