Monday, June 21, 2010

Super sonic itu pakai enjin kuasa kuda

Pagi tu aku drive laju-laju.
Dari Kedah nak ke Penang, bukan dekat okeh.
Mujur aku pakai kereta enjin berkuasa kuda.
Jadi, sangat laju seperti Super Sonic.

Sampai je dekat jambatan Pulau Pinang, aku tengok kereta berduyun-duyun.
Ada kereta mahal, ada kereta murah seperti kereta aku.
Dan yang pasti, kereta aku sangat laju.
Kerana pemandunya bekas candidates untuk driver F10.
Aku kena reject sewaktu saringan ke 14.
Sangat sakit hati ketika itu.

Ok, berbalik kepada cerita aku tadi.

Pertengahan jambatan, aku sempat usya kenderaan kiri kanan aku.
Cuba beramah mesra, setakat senyum-senyum kambing tidak apa-apa kan.
Itu kan sedekah. Hari tu aku sangat bermurah hati.
Nak sedekahkan senyuman yang paling manis.

Pappppp...

Aku nampak jiran aku ni.
Dia memandu dengan steady.
Tapi aku pelik.
Muka dia.
No, bukan artis. Bukan jugak orang yang aku kenal.
Aku amati dan amati amoi tu.
Sangat hairan wooo...
Itu amoi pakai mask sambil memandu di jalanraya.



ni contoh face mask yang aku berjaya cilok dari brader gugel


Sesapa yang ternampak amoi tu, pastinya akan memperlahankan kenderaan mereka.
Itu amoi betul-betul menjaga kulit wajahnya.
Di rumah tak sempat mau pakai itu mask, jadi dalam kereta ke tempat kerja pun boleh...

Kawan-kawan jangan buat seperti itu okeh.
Sangat memeranjatkan jiran-jiran iaitu pemandu-pemandu yang lain.
Tambah-tambah lagi pemandu jakun seperti orang yang tengah baca entri nih.

Haha.


Ps: Tajuk merepek macam makan keropok lekor dengan kicap. Hahaha.

7 comments:

  1. kot2 dia lupa tanggal kot...


    .

    ReplyDelete
  2. jagalah kecantikan walau di mana jua anda berada...hahahaha

    ReplyDelete
  3. kak tasek,

    byk la lupa... haha.



    lazyf,

    haha. betui2.esok nak pakai bedak sejuk mai ofis. haha.

    ReplyDelete
  4. pernah pakai krim anti jerawat pastu g cc check pesbuk..lupe nak cuci.. *em sori*

    ReplyDelete
  5. chumeley,

    kalo secret admire tgk, konpem kansel!!! haha.

    ReplyDelete
  6. >>___<<

    lebih yakin begitu. mungkin!
    wakakakkakakaka ....

    ReplyDelete
  7. frodo,

    yakin sesangat!! auwwwww...

    ReplyDelete