Saturday, July 17, 2010

AKHIRNYA SAMPAI JUGA KE PULAU JEREJAK

Alhamdulillah, sampai jugak kat Pulau Jerejak ni. Ramai cakap pulau ni berhantu. Mungkin jugak sebab pulau ni dulu ada penjara dan digunakan untuk menahan banduan. Tapi, itu dulu. Sekarang, resort pun dah ada kt situ. Malas nak story panjang-panjang, sila lihat gambar di bawah.

Info: harga tiket Rm25 pergi dan balik. If korang nak folo aktiviti yang pihak resort sediakan, korang kena bayar Rm60.

Selamat datang... welcome to Pulau Jerejak...



Ni gambar dari atas feri, permandangan jeti Pulau Jerjak.




Feri dah sampai untuk angkut penumpang balik.



Ok, mau pergi arah mana?



Mencuba flying fox (ni bukan Gadis Comel Ok)



Titi gantung yang tak berapa panjang tapi agak gayat



Jumpa pakcik makcik dari Kulim, datang menjala udang.



Permandangan dari Pulau Jerejak ke tanah besar (boleh nampak Queensbay Mall tak?)



Beskal yang disewa, Rm10 sebijik. Sangat lenguh. Seat beskal sangat rendah. Rantai beskal jatuh 2,3 kali. Agak gerun, rantai beskal jatuh tengah2 hutan.



Kereta kancil yang telah di ubahsuai. Milik pihak resort.



Isi minyak dulu. Shell Bayan Baru. New rate, Rm1.85 seliter. Huhu.



Penat berjalan, pekena nasik ayam dekat Nazir Nasik Ayam berdekatan dengan Sunshine. Superb.



Tiket ke Pulau Jerejak. Bukti aku dah pernah sampai. Yahuuu...



Goodbye Pulau Jerejak.

4 comments:

  1. mcm best je .. tp sis pegi dgn sape ni ?? tade pic gadis comel pun ? *sorie la. baru nk bkenalan. :)

    ReplyDelete
  2. amalina,

    ok, selamat berkenalan. ;p

    pegi dgn housemate. pulau ni agak menyeramkan. nak tengok penjara lama, tapi frust tak dpt continue kayuhan, penjara tu dekat dgn tmpt buat kapal, ramai lelaki, kami berdua perempuan, dalam hutan, tak berani amek risk.

    ye..takde pic gadis comel kt situ. hihi.


    .

    ReplyDelete
  3. aktiviti apa lagi kt situ?kereta kancil tu mmg dibuang pintu ke?kena bawak slow la kan,takut terbang pulak org kt dalm tu.tihi

    ReplyDelete
  4. kak anis,

    ada paintball,nk swimming pn boleh,panjat2 tali, ntah apa lagi ntah.selalu orang buat team building kat situ.macam aritu p, ada group maybank, group jabatan syariah negeri kedah, 1 lagi group mana ntah.

    psl keta kancil tu yg lawak tu. mula2 sampai n tengok keta tu, mmg jakun ar.haha.depa buang pintu, function macam keta kt padang golf tu kot.haha.

    .

    ReplyDelete