Monday, July 5, 2010

Belog ini beroperasi semula setelah lama bercuti.. Ngeh3x..

Assalamualaikum.. Gadis Comel is back...!!!! Sangat poyo.. Haha..

Ok, thanks kat semua kawan-kawan blogger yang leave comment kat entri sebelum ni.. Sangat appreciate korang punya concern pasal aku.. Alhamdulillah, interview berjalan lancar.. Harapnya akan ada feedback yang bagus dari pihak di sana..

Aku sampai kat Lumut lebih kurang 11.10 minit pagi, yang mana aku bertolak dari Penang lebih kurang pukul 8.30 pagi.. Turun je tol Changkat Jering dan melalui jalan yang sangat berliku untuk sampai ke Lumut, aku mengambil masa yang agak lama kerana terpaksa membiarkan kereta kecik ku memfolo belakang lori.. Nak potong sangat tidak ada keberanian di samping jalannya yang seperti ular kena tibai dengan buluh.. Maksudnya, sangat bengkang bengkok.. Ok..

Sampai je kawasan Lumut, aku terus usya sekilas pandang kompeni XXX berdasarkan maklumat yang telah diberikan oleh penyiasat peribadi yang dah aku upah sejak awal-awal lagi. Terima kasih buat penyiasat peribadiku.

Masih awal lagi, ikutkan aku punya interview pukul 2.30 petang.. Apa nak buat?? Ok, call anak sedara yang tinggal kat kuarters TLDM.. Sebelum masuk dalam kawasan TLDM, korang kena register dulu.. Sembang pung pang pung pang dengan encik TLDM kat pondok pengawal, aku terus menghalakan kereta kecik ku ke blok XX. Tak susah nak cari blok anak sedara ku.

Sampai je kat kompeni XXX tu, aku di sambut oleh seorang perempuan omputih. Mak aii.. Ni aku malas ni.. Hengelish aku sangat hebat ok.. Saja takut perempuan tu kagum.. Hengelish lady tu suruh aku tunggu sat.. Aikk.. Apahal yang lalu lalang ni semua hengelish men? Cuak.. Meter kecuakkan sangat berada pada tahap luar biasa.. And then, hengelish lady tadi bawak aku jumpa Marko XXX (saja letak XXX sebab aku dah lupa nama beliau). Sah, memang sah aku kena cakap hengelish. Tobat aku tak syok, aku tau hengelish aku sangat hebat dengan result MUET yang hampir kena repeat tu. Ishhh..

Ok, Marko explain pasal business kompeni itu. Aku angguk, dan angguk. Banyak kali angguk, tapi jangan ingat aku faham, ekceli memang tak faham. Saja pura-pura berminat dan faham dengan apa yang dia bagitau. Pung pang pung pang sembang dengan Marko, dan tamat lah sesi interview tersebut. Lega, sebab lidah aku rasa terbelit, banyak sangat cakap hengelish. Salah mak aku jugak, kecik-kecik dulu tak bagi aku makan cheese banyak-banyak. Kalau tak, sure hengelish aku lagi luar biasa. Haha. Ampun mak. Chek main-main je.. ;p

Peluang untuk dapat kerja adalah 50-50, sebabnya procedure kompeni aku untuk berhenti kerja mesti kasi 1 bulan notis. Tapi kompeni XXX ni nak pakai orang secepat yang mungkin. Kalau aku tak diterima, then aku percaya, rezeki aku bukan disitu. Aku redha. Tak pe, try lagi nanti. Sebelum bertolak balik ke Kedah, aku sempat tengok penghantaran balik sebijik submarine ke jeti TLDM. Kagum.


ps: badan masih lenguh-lenguh coz lama drive. ;(

2 comments:

  1. hihihihi..alaa kita mkn belacan tanjung dawai...hengelish kita slang tanjung dawai laa kan..hik hik hik!

    ReplyDelete
  2. kak anis,

    haha. sangat hebat ler hengelish slang geng tanjung dawai. wahaha.

    teringat kerang bakar kat tnjung dawai tu. pekena ikan keli bakaq dkt jalan nk ke pekan merbok. srotttt...

    ReplyDelete