Friday, July 9, 2010

HEYYY BABI....!!!

Heyyy BABI...!!!

Kan aku dah cakap, aku tak boleh makan kau...
Apahal bebal sangat nak suruh aku makan kau ni hah......???!!!
Nak kena tetak dengan cangkul bapak aku ka kau nih...

Penah rasa kena terajang gaban dengan aku???
Tak pernah???
Hahhh... datang dekat sikit aku nak terajang kau nih babi oiiiii....

Apahal kau nak sangat aku makan kau hah...
Hari tu kau biar je orang potong-potong daging kau
Kari lah, sambal lah, goreng garing lah....
Padan muka, aku langsung tak makan kau...

Sekarang, kau guna taktik lain...
Babi betul kau nih babi....

Sekarang kau biar diorang guna lemak-lemak kau dalam teh pulak..
Kau betul-betul nak perangkap aku kan???
Celaka betul...



picture removed by owner of this blog



Korang check betul-betul code kat belakang pek teh tarik nih..
Ada code yang start dengan E- code untuk babi.

Antara code untuk bahan yang mengandungi lemak babi.

E100, E110, E120, E 140, E141, E153, E210, E213, E214, E216, E234, E252,E270, E280, E325,E326, E327, E334, E335, E336, E337, E422, E430, E431, E432, E433,E434, E435, E436, E440,E470, E471, E472, E473, E474, E475,E476, E477, E478, E481, E482, E483,E491, E492, E493, E494, E495, E542,E570, E572, E631, E635, E904.

Sila check ye...

10 comments:

  1. nazra aka umi,
    weh,ni bukan benda main2 tau..

    ReplyDelete
  2. kalau start E tu babi yek...

    siap ada tanda halal tu kan...?



    .

    ReplyDelete
  3. kak tas,
    itu lah pasal.siap ada logo halal.
    cilakak betoi.




    .

    ReplyDelete
  4. dik...akak keja jabatan standard tau dolu.. dan kerjasama ngan JAKIM bangunkan standard halal tu..
    code e yang digunakan kat malaysia ni, dan ada logo halal biasanya ada e-ape tah akak tak ingat..
    tp lemaknya dari sayuran...

    yang biasanya digunkan dalam biskut, dalam minuman (soya, dll)

    orang selalu confuse...

    banyak soalan mengenai ni ada kat website JAKIM dan rasanya jenuh juga ustaz jakim tu menjawab..

    banyak org tak tau terus buat kenyataan camni, dulu ada gak blogger bising pasal ni, ada kancungan E??? akak tak ingat.. dalam susu kacang soya, dan akhirnya company soya tu warning dia sebab menyebarkan fitnah,

    kena selidik dulu kalau kita tak tau...
    sekian harap maklum

    ReplyDelete
  5. arap2 la kan..Allah bagi petunjuk..bile nak makan@minum sesuatu yg berunsurkan babi, bile kite start Bismillah je, terus fud tu jd busuk ke keras ke..jgn jd emas sudeyy..aww!

    ReplyDelete
  6. dik...akak keja jabatan standard tau dolu.. dan kerjasama ngan JAKIM bangunkan standard halal tu..
    code e yang digunakan kat malaysia ni, dan ada logo halal biasanya ada e-ape tah akak tak ingat..
    tp lemaknya dari sayuran...

    yang biasanya digunkan dalam biskut, dalam minuman (soya, dll)

    orang selalu confuse...

    banyak soalan mengenai ni ada kat website JAKIM dan rasanya jenuh juga ustaz jakim tu menjawab..

    banyak org tak tau terus buat kenyataan camni, dulu ada gak blogger bising pasal ni, ada kancungan E??? akak tak ingat.. dalam susu kacang soya, dan akhirnya company soya tu warning dia sebab menyebarkan fitnah,

    kena selidik dulu kalau kita tak tau...
    sekian harap maklum

    ReplyDelete
  7. kak pnut,
    wallahualam.mula2 dpt email psl teh ni, then check plk psl code untuk lemak babi dalam makanan, then code lemak babi tu sy amek dlm internet.

    niat sy utk kita semua berhati2, yg mgkin lemak babi tu ada di masukkan dlm makanan atau minuman yg kita ambik.

    terima kasih fr yr concern. ;p



    chumeley,
    hmm..ustaz ada ckp, dlm zaman skrg ni, mmg kita tak mkn daging babi secara direct,so kita kena berhati2 lah.

    ReplyDelete
  8. stiffler,
    babi suka kalo aku makan dia.haha.








    .

    ReplyDelete