Thursday, August 12, 2010

ANTARA GADIS

A: Awak, saya rasa hari ni tak nak beli kuih. Membazir je semalam dah buang. Macam nak buat cucuq ubi.

B: Hmmm.. Ok, baru plan nak buat cucuq cempedak.

A: Ohhh.. camtu, tak payah buat cucuq ubi, kita makan je cucuq cempedak.

B: Nanti kita nak makan apa?

A: Ayam ada lagi, kobis dengan carrot pun ada, buat ayam goreng kunyit pun okay. Lepas tu goreng ikan masin.

B: Ohhh.. okay jugak. Tapi tak de kuah. Huhu.

A: Camtu, kita buat ayam blackpepper lah. Lepas tu, goreng sayur dengan telur.

B: Sedapnya ayam blackpepper. Macam yang awak buat hari tu kan.

A: Ahhh..sudah, jangan nak perli. Hihi.



PS: Bahagia rasanya tinggal berdua saja dalam rumah sewa. Sebelum ni tinggal bertiga, tapi insan ketiga ni dah pindah. Masa dia duduk sama-sama dulu pun, memang dia jarang ada di rumah. Kerja rumah jangan kata, memang jarang-jarang, tak pun, tak pernah dia buat. Keh3x. Memang sakit sikit terpaksa menanggung beban sewa rumah dan bil berdua, tapi kami lebih bahagia daripada tinggal bertiga dulu. Ok, sekarang cuba teka, antara A dan B, mana satu kah watak yang di pegang oleh Gadis Comel. Pemenang akan memenangi hadiah.........................................................bijik cempedak. Keh3x.

10 comments:

  1. bijik jer???

    tanak ah jawab. huhuu

    ReplyDelete
  2. haha...macam yg B je...lalala...:P

    ReplyDelete
  3. salam..wa nak repot JAIPP..berdua-duaan bersama mahram di dalam sebuah rumah wahahahah....wa pilih A sbg gadis comel..hanya 1 je alasan wa kenapa pilih A..SEBAB ayat pertama tue.."membazir je semalam dah buang"..hanya org yg nak kawin je tak suka membazir coz dia nak kumpul duit buat kenduri huhuhuhuh..
    p/S: lu tak post hadiah kat wa..siap lu..wa turun jeniang wa carik lu sampai lubang lipan bara tau hahahah

    ReplyDelete
  4. kak tij,

    haha. bijik cempedak rebus pun sedap apa. keh3x.



    cik tiram,

    haha. cuba lagi tahun depan. kih3x.



    stiffler,

    maksiat apa benda? bukan gua tinggal dengan lu pun..


    sahromnasrudin,

    pemenang hari untuk kuiz kali ni ialah sahromnasrudin.blogspot.com. sila ambik hadiah anda di kaunter pejabat zakat daerah jeniang ye. sekian, terima kasih. keh3x.

    ReplyDelete
  5. Biji Cempedak...tolong rebus skali la baru hantar ....hihi

    rasenya yang pandai wat ayam black paper tu kan ? hhihi

    ReplyDelete
  6. mawar_berduri,

    suka ek bijik cempedak rebus? patut ler kentut busukkkk... uwekkk.. haha..

    haha. betoi la tu. i am. keh3x. tak la pandai, reti buat je. sedap tak sedap, blkg kira. haha.

    ReplyDelete
  7. umm rase b kot ,.,ahah :))
    um sila la follow blog baru sye ea ..http://spanbaik.blogspot.com/

    ReplyDelete