Wednesday, August 25, 2010

AYAT SUSPEN

Tok gua dah berumur 80 lebih rasanya. Tok ni nenek la, orang Kedah memang panggil nenek tu tok. Hari tu tok ada cakap gua, "Anak hang nanti tak tau tok dan tengok ka dak". Gua geleng-geleng kepala. Buat dah tok gua nih. Kahwin pun belum, anak nak mai kot mana.

Lu orang jangan salah faham, tok gua memang gini. Dari zaman gua masih usung beg turun naik bas pergi kelas kat UiTM dulu, tok gua dah cakap, "Kalau dengar tok mati, hang balik la noh". Ayat tok gua dari dulu sampai sekarang macam sama saja. Gua tak rasa suspen dah.

Selamat berpuasa dan selamat hari raya buat tok yang baik sebab terjun selamatkan gua masa gua jatuh telaga masa gua kecik-kecik dulu. Tenkiu tok. Hehe.

14 comments:

  1. salam...tok aku pun sama ( tok belah wife aku la)..nun duk kota..bila aku lik, dia ckp "awat la hang nie duk jauh sgt"...nak wat camne tok, dah rezeki kat negeri nie..nie pun semenanjung kire ok lagi hahahah..klu kat sri lanka, kne tanya la anis tue kan huhuhuh...

    ReplyDelete
  2. sahrom,

    hang ni orang kedah ka, bini hang org kedah? konpius seminit aku nih. haha.

    tok aku mmg dah,suka sgt tnya soklan suspen lagu ni. jawapan pun kena berhemah jgk kalau nak jawab. cucu yang baik kan? hehe.

    ReplyDelete
  3. untung sape2 yg ade tok/tokwan/opah/nenek lagi..uhuk uhuk..

    kita tumpang kasih kat atuk/opah sedare jer..

    ReplyDelete
  4. aku masih ingat ko citer tok ko terjun telaga tu kan..mmg sadis..tahniah tok...jgn dok pkir sgt la tok ooii....kejap lagi kuarla anak dekti tu..ooopss..

    ReplyDelete
  5. MDT,

    tok ni je yang rapat, tok lain tak rapat sgt. takpe la boleh jgk tumpang kasih syg kan. ;p


    ola,

    haha.rilek la,bg la aku kawin dulu.tok aku tu kalut sgt.haha.

    miss u lah ola. kad dah siap, nnti aku pos ok. ;p

    ReplyDelete
  6. dia nak cucu dia selalu tgk tok :)

    ReplyDelete
  7. salam..
    moga tok nek
    hang sihat selalu no..
    hang pun moga sihat selalu
    jugak..jangan ponteng posa
    haa..la lala..

    ReplyDelete
  8. ;-)

    :-V


    tok nak cucu..suruh dia sponsor kahwin..

    ReplyDelete
  9. MOFASAD,

    insyaallah, gua kan cucu yg baik. hehe.


    zulkbo,

    okeh, time bendera merah pn sy puasa jugak. haha.


    fndrocka,

    haha. tak lama dh pun gua nak kawin. tok gua la tak sabo2. haha.

    ReplyDelete
  10. eh.apsal saya rasa saya tak pernah pun sampai blog ni?

    ke dulu templet lain?

    sumpah rasa macam tersesat ni.

    ReplyDelete
  11. macha,

    haha. same owner, tp template saja kot yang berubah sket. hehe.


    kalo sesat, esok2 bawak kompas ye. hehe.

    ReplyDelete
  12. biase la org tua ni kadang2 suke cakap ngarut2...huhu

    Wa, jatuh telaga? ganasnya ?...tringin nak mandi swimming pool ke ape nih ? hihihi

    ReplyDelete
  13. mawar_berduri,

    haha. terjatuh lah, terhegeh2 sangat kat tepi telaga tu. debooommmm... terus terjatuh dalam telaga. haha.

    ReplyDelete
  14. hahaha! sempoi aar tok..terjun telaga.Ada tok member kak,rilex ja panjat pokok kelapa dgn kain batik.mueheheheh!

    sahrom,serupa laa...tiap2 kali nk balik mai sri lanka ni,dia teriak2.pestu kata,xyah laa pi sana.besok2 anak hg menikah dgn org sri lanka pulak.kihkihkih!

    ReplyDelete