Friday, August 20, 2010

LOSING WEIGHT IS A MENTAL GAME

Puasa dah masuk hari ke 10 kan?
Ok, ada perubahan. Dah terasa dah yang gua makin kurus.
Gua puasa bukan untuk kurus okeh.
Ini arahan dan perintah Allah.

Puasa ni gua tak selera nak makan.
Selera gua tertinggal di kampung.
Gua tak dapat nak penuhi permintaan bapak gua nak balik kampung tiap-tiap minggu.
Gua tak larat nak drive lama-lama.
Lagipun badan gua rasa macam tak sihat.

Dan lagi, kalau gua balik, kesian rakan serumah gua.
Takkan dia nak berbuka dan sahur sorang-sorang.
Takkan gua nak mintak lu orang datang temankan rakan serumah gua.
Cisss... Gedik jugak kalau ada yang angguk tadi.
Mau jugak bagi karate kid barang sedas dua.

Disebabkan selera gua tertinggal kat kampung, itu pasal gua rasa gua makin selimmm sekarang.
Tak payah pegi Slim World bagai, tak payah produk Dr. Rozmey rambut belah tengah
Tak payah!!
Mengarut, buang duit saja
Ingat duit tu main petik2 dekat pokok bunga raya???

Tapi yang gua was-was tu, kenapa gua rasa part kaki je yang kurus
Bila pakai kasut crocs gua nih, dah macam pakai kaki itik yang nak pakai menyelam je
Kelepapp.. Kelepapp..
Itu yang gua pelik
Kenapa kurus di kaki saja


Tapi gua syak bukan gua dah kurus, tapi sebab kasut crocs gua nih dah melting sebab gua ada jemur kat luar hari tu.. keh3x.



ps: boleh ka kalo gua kahwin nanti, gua nak pakai baju kurung je?? tak payah lah gua diet bagai nih. lagipun gua malu, feberet gua baju kurung je.

13 comments:

  1. gua lepuk jugak kang gadis genit ni..hhaha

    ReplyDelete
  2. cdot,

    aduh,aku overdose jugak ni weh.. tensen.. tensen..


    stiffler,

    lu kenapa nak lepuk gua weh? gua ada wat salah dengan lu ka weh? huhuhu..

    ReplyDelete
  3. so bile nak kawen ni???cdot kurus jugak ke pose2 ni?

    ReplyDelete
  4. salam..aku respek hang..sehari leh buat 3-4 entri..tahniah & keep it up ;-)

    ReplyDelete
  5. lumut,

    bila nak kawin ek? gua tggu lu masuk meminang ahh.. haha.


    sahrom,

    haha,chek kan nk jadi blogger tegar. keh3x.

    ReplyDelete
  6. pergh.ko drive sampai mane?ade lalu phg x?aku nak tompang.hu3

    ReplyDelete
  7. aleen,

    hang dari pahang nak balik mana? kalo tiket takde, aku cadangkan hang kayuh gerek ja balik. hehe.

    ReplyDelete
  8. yawww empunya blog
    thkx coz follow ;)


    nice blog yaw
    saya pon asyik pikir pasal isu berat badan je dibulan puasa nih

    ntah pahpe

    ReplyDelete
  9. afif,

    yo,wassap wassap.haha.

    tu lah, makan tak hengat dunia nih.haha.

    ReplyDelete
  10. heheheh,akak pon kurus kt lutut dgn siku ja kut...hoho!

    ReplyDelete
  11. uih puasa mmg adalah jalan terbaik utk kurus!!

    tapi diri ini xkurus2 gak T.T

    ReplyDelete
  12. kak anis,

    eleh, nak cakap kata rajin bangun duduk wat terawih lah tu.cisss... haha.


    mun,

    ala, tak payah kurus pun tak pe, mun dah cantik dah. kan cik mun? hehe.

    ReplyDelete