Thursday, August 5, 2010

MISI MAI SEKOLAH

Ingat tak zaman misi-misi comel mai sekolah nak inject?
Aku time tu ketaq, tuhan saja yang tau.
Cikgu pun bijak, memang tak bagitau awal-awal kat budak.
Takut esok ramai pulak yang tak mai.

Aku ingat lagi, ada budak-budak yang lari sembunyi bawah meja kayu.
Ada jugak yang sembunyi dalam tandas.
Aku rasa, aku tak sembunyi kot.
Tapi, aku tolak budak-budak yang lagi besar pi depan dulu.
Almaklum la budak kecik, boleh cilok sana, cilok sini.

Injection ni orang Kedah kata cucuk.
Aku pun kecik-kecik lagi dah tau stress tu apa.
Mau tak stress, nampak ja van misi mai, terus nak pengsan.
Sat misi nak cucuk kat bahu, sat misi nak check gigi.

Last cabut gigi, masa kat sekolah rendah dulu lah.
Macho gila time tu, haram tak teriak.
Jerit sikit-sikit ada laa.
Ingat aku kuat macam The Rock "If u semellllll" ek?

Best kan zaman budak-budak dulu.
Rasa macam baru sangat tinggal semua tu.
Kalau ingat-ingat balik, rasa nak tergelak ja.

Kat kelas dulu, dalam ramai-ramai yang penakut,
mesti ada jugak yang tunjuk berani macam budak ni.

....



....



....



saja nak tunjuk macho depan awek ni.. hihi...



ps: aku dulu kalau lepas kena cucuk, esok tu mesti tak mai sekolah. konon sakit, padahal malas. Tok pun tak marah... yahuuu...

7 comments:

  1. Salam gadis comel,
    Kesian gadis comel mcm awak kena cucuk. Saya ingat lagi masa kempen anti folio (betul ke ejaan tu?) mereka letakkan dos kat gula yg 4 segi tu. Belum sempat depa letak ubat saya dah makan gula tu hahaha

    ReplyDelete
  2. Gambar budak lelaki tu tak boleh belah. Sekolah saya semua pelajar lelaki. Kalau tak teringin juga nak tunjuk macho depan awek hehehe

    ReplyDelete
  3. cis!budak skola ko nih xmacho lgsung.ade ke smpai nyrok bwh meja..aku cukup dgn hanya beberapa kali ulang alik ke tndas sblom name aku kene panggel.resah gelisah dbwatnye.keh3

    ReplyDelete
  4. server hari ni macam harreeemmm.. nak view comment pun tak leh.

    YB,
    ada ek gula tu? tak tau pulak. haha. folio ker polio? haha.

    ha'ah, kalo ada budak pompuan, best sket boleh tunjuk macho. hihi. padahal tak la macho sangat pun. haha.

    ReplyDelete
  5. kih kih kih..nasib baik zaman tu berlalu.ingat lagi time kena cucuk rubella, suma org cakap, doc tu akan korek2 guna api lengan kita.gilak tul.padahal cucuk rilex jaa..zaman dolu2 ya la kut korek2 dgn besi panas tu kan.

    ReplyDelete
  6. testing.. testing.. dah ok kot..


    aleen,

    uihhh...hang macho jugak noh.hang ada byk hormon jantan nih.hahaha.lariiiiii.....


    kak anis,

    betui tu, depa hat besaq dah dok klentong kata nk cucuk tu depa layuq jarum kat api, pastu korek isi naik. haramzadeiiii aihh tipu kita yg masih suci waktu tu. haha.

    ReplyDelete