Thursday, August 19, 2010

OUR OWN DOMAIN

Cehh.. Kemahen lagi ye tajuk in English.. Hehe..

Aku perasan kan, makin ramai pulak blogger yang ada domain sendiri. Bagus tak kalau ada domain sendiri nih? Mana lah tau, kalau-kalau dengan berblogging ni boleh earn side income yang masyuk, seronok jugak kan. Keh3x.

Tadi aku ada cari kat internet info pasal domain ni, dan terjumpa website ni. Depa ni offer harga serendah RM35 setahun. Boleh tahan kan?

Rasa macam nak jadi seorang blogger yang aktif, tapi jumlah traffic ke blog ni pun macam 'hidup segan, mati tak mau' ja. Haha.

10 comments:

  1. salam..mmg bagus ada domain sendiri nie mcm KB Sg Layaq tue..apepun, terpulang pd indvu..klu sy, sy tak bersedia lg coz rasanya lum cukup ilmu di dada klu nak berdomain sendiri nie..lg 1, kiter kne bertanggungjwb atas tulisan kita..bukan takut didakwa tp takut ilmu sesat je huhuhuh...

    ReplyDelete
  2. hehe...ko relek je dulu...klu free cam aku punya tu takpe...rm35 pun duit juga...ada tu 20 lbh je... kekalkn blogspot pun takpe...takde ape kelebihan pun domain sendiri...lainla klu trffc ko sehari ribu2...huhu

    ReplyDelete
  3. klu ko blogging utk jana pendapatan perlu la kot domain sndri..klu skadar ske2 cr kwn xperlu kot..

    ReplyDelete
  4. tak payah dok mengada!

    domain tu menatang apa?

    ReplyDelete
  5. sahrom,

    ala abg sahrom, selama ni pun memang kita bertanggungjwab dgn hasil tulisan kita kan. hehe.

    -----

    mario,

    kalo lu hari2 masuk blog gua, agak2 boleh capai tak traffik sehari 100 lebih tu? ekekeke.

    -----

    john mafia,

    hmmm.. rasa macam dua2. hehe.

    -----

    stiffler,

    ok, gua tak mengada!

    domain tu macam "main dorm" tapi di terbalikkan dan di short form kan. hohohoh.

    ReplyDelete
  6. domain sendri lebih mesra SEO.. seo tu apa? tah..huhuhu kenapa? blogspot yg pakai skrg ialah subdomain.. jd kelebihan kpd domain.. dlm carian injin..

    mudah diingat..domain pendek..

    lebih stylo..[sendiri perasan]

    utk pengiklanan, lebih baik..

    ReplyDelete
  7. sop,

    seo tu apa weh? gua buta IT nih. haha. jadi kesimpulannya, domain atau subdomain? hehe.

    ReplyDelete
  8. dulu mcm nk domain sndiri gak.tp rilex ah dulu.ada yg free,pakai yg free dulu laa kan.kikiki!

    ReplyDelete
  9. kalau serius nak blogging, boleh jer pakai domain tapi kalau belum get ready pakai blogspot pun ok...tp pakai domain sendiri ada kelebihan dia...:)

    ReplyDelete
  10. kak anis,

    ok, ni nak try hat free dulu. dh besh sikit nnti, rasanya nak try hat berbayar pulak. keh3x.


    kak KB,

    mmg serius sgt2 ni. hehe. tp tgk dulu lah cmne. tapi rasa macam nak join gak kak KB, ada own domain. hehe.

    ReplyDelete