Wednesday, August 25, 2010

PUASA TAK BOLEH BERAK

Ada amoi cina dari finance department call kawan gua
Kawan gua pulak tak dak kat tempat beliau
Mana pergi budak ni

"Fasaha Sandaha not around, u call back"
Ringkas jawapan gua

"Heyy.. Dia pegi mana?"
Amoi tu masih tak puas hati

"Berak"
Gua jawab

"Oii.. lu puasa boleh berak meh? Lu tak makan nasik pun boleh berak??"


Ada jugak yang nak kena tazkirah dengan gua.

21 comments:

  1. aduyai.. kalau makan makanan lain tak boleh berak ke?

    kelakarlah amoi ni. kehkeh

    ReplyDelete
  2. betol! setuju dengan amoi..tak boleh berak ma..nanti lapar ma..semua itu makanan sula keluar habes ma

    ReplyDelete
  3. hahaha...dorg tak paham sangat..ada akak dulu cakap posa tak bleh makan jer, minum boleh..syiokknya la kalau camtu...:P

    ReplyDelete
  4. # AiTotYati-haha. fenin betui kalo nak layan soalan depa.

    tak minum maknanya tak leh kencing lah ye? keh3x.


    # stiffler-lu bongokssss.. menci!


    # kak KB-susah nak explain kan kat depa ni kadang2. best pulak kan kalo posa cenggitu. haha.


    # HanisAzla-hehe. fening tauu...

    ReplyDelete
  5. ko patut berakkan dia weh...ekeke

    ReplyDelete
  6. mario,

    tak mo lah aku, kang nampak aurat aku plak.. haha.

    ReplyDelete
  7. lu kata la kat dier .. dia buang semalam punya barang.. ini hari punya makan besok baru buang..

    ReplyDelete
  8. abg man,

    haha. yela2, esok gua bagi jawapan ni. tenkiu abg man. hehe.

    ReplyDelete
  9. pertanyaan itu logik juga dari sudut biologinya, tapi tak patut ditanyakan.

    ReplyDelete
  10. sapelah yg bagi ajaran sesat kat amoi ni?? hahahaha!

    ReplyDelete
  11. salam..sib bek dia kata pergi berak, klu dia kata pergi bermanja-manja dgn PC...camno nak jawab tue??? huhuhuh

    ReplyDelete
  12. hahahah...
    ape la amoi tu? sekolah ke tak ? takkan tu pun bley jadi kemusykilan pada dia.....huhuh

    ReplyDelete
  13. berak boleh batal ape..batal iman ah..

    ReplyDelete
  14. ade ciri2 nak masok islam 2.lu ajak die mengimarahkan masjid.nak2 taim smayang jumaat,bley dengar khutbah.wi3

    ReplyDelete
  15. al-lavendri-kadang2 malas nak jawab soalan depa ni. haha. tanya lah soalan yang logik sikit.


    soffea-amoi tu tak belajar sains kot. hehe.


    MDT-bongoksss tau amoi tu. haha. kan dah kena bongokss.


    sahrom-yang cakap kata berak tu aku lah, esok2 aku bagi jawapan lain pulak. haha.

    ReplyDelete
  16. mawar_berduri,

    rasanya amoi ni sekolah takat SRP je kot. haha. jahatnyaaa...


    hentakbelipat,

    batal iman? byk la lu punya batal iman. haha.


    aleen,

    ishh.. kalau tak cukup ilmu, jangan la pandai2 nak cakap psl Islam bagai.. bagi depa, Islam tu membebankan.

    ReplyDelete
  17. kalau keja dengan depa mmg camtu laa jadinya..mcm2 soklan.nak tergelak jawab.haha!

    ReplyDelete
  18. haha..tnye amoi tu, die kalau diet x berak ek? sbb xmkn.

    ReplyDelete