Sunday, August 15, 2010

SENI PERSEMBAHAN LALAT

LALAT.

Lalat adalah spesis menatang yang bersayap. Beliau jugak mempunyai kaki. Rasanya empat sahaja kaki beliau. Ada lalat yang pesyen kecik, dan ada jugak lalat yang pesyen besar. Lalat bergerak secara terbang, dan mereka suka gather together pada benda busuk. Dan adakalanya pada benda yang bukan busuk juga. Kalau nak tengok lalat dan rakan-rakan lalat yang banyak, sila berkunjung ke pasar malam iaitu tempat menjual ikan. Pasti juga lalat banyak melepak di pasar, market dan tidak pasti samada ada atau tidak di supermarket. Juga, tidak pasti samada lalat boleh terbang selaju Superman ataupun tidak.

Di kampung-kampung, lalat yang banyak menyibuk di dalam rumah, akan diketuk-ketuk menggunakan penyapu lidi. Pekerjaan membunuh lalat menggunakan penyapu lidi adalah pekerjaan yang sangat mengujakan sekali sekiranya anda mampu membunuh ramai lalat. Perasaan seronok itu sangat luar biasa sekiranya anda berjaya mengumpulkan banyak lalat yang telah mati.

Baik, di sini ada beberapa aktiviti yang anda boleh cuba sekiranya anda telah berjaya mengetuk dan mematikan lalat. Apa yang anda perlukan ialah lalat yang telah mati dan telah di keringkan semalaman, pensel dan kertas serta kreativiti. Kalau tiada kreativiti, sila pergi mandi bunga!!!!! keh3x.

"Abang, seronok jugak kan dapat rilek macam ni petang-petang"




Aksi terjun tiruk




Ni macam main jongkang jongket je...




"Wahhh.. panjang bangat kaki lu"




"Kuda ku lari gagah berani.. ayuh kuda ku..."




"Tempat pertama di menangi oleh Encik Lat....."




Yang Female ke kanan, yang Male ke kiri ye..




Nih pesyen anak derhaka, pijak pala pak dia..




Tak senonoh





ps: sapa lah punya kerja aniaya menatang macam ni kan..???

18 comments:

  1. ni misti dah tak de keje sgt2 dah ni...tu yang lalat pun dikutipnya...huhuhu :P

    ReplyDelete
  2. mawar berduri,

    uih.. awak igt ni keja sy ek? takde2! ni cilok dr email. hehe.

    ReplyDelete
  3. tetiba kan..ko pun sama gak..layab lalat ni..

    ReplyDelete
  4. hahaahhaa...kreatif beb! tp gua tak lalu la nak buat kerja mcm ni main lalat mati..huhu

    follow me on twitter : http://twitter.com/akulinglung

    ReplyDelete
  5. hahaha!kak anis suka tibai lalat pakat raket letrik...bunyi time dia ter'bbq' tu sungguh nikmat...zzzzeett..zzzeett!!

    ReplyDelete
  6. hahaha... yeks main ngan allat.. haahhaha..tp cun weh

    ReplyDelete
  7. ca ca ca ca ca..ewahhh..ca ca caac (sambil menari goyang gerudi inul)~~ewahhh..ca ca ca

    ReplyDelete
  8. Aduh kesiannyer! Inilah kerja manusia ...
    Salam ukhwah dari Kak G & famili bersempena bulan Ramadhan Al Mubarak yang mulia ini.
    Semoga ibadah kita semua diterima sepenuhnya.
    Insya Allah silaturrahim sesama ummah juga akan ikut terus bersemarak.
    Selamat Beribadah.

    ReplyDelete
  9. hahahah comel jer....ee tapi geli la...huhuhu

    ReplyDelete
  10. rajin pulak pi kutip lalat dekat lampu tangkap lalat tuh

    ReplyDelete
  11. eeeuuwww...suke lalat yea?? hah..nie mesti manyak kumpul lalat kat bilik nie...sebelum tido men ng lalat nie...hehe..
    tp comel la..kreatif!

    ReplyDelete
  12. hahahahhahahahahahahahaha..:))

    ReplyDelete
  13. gila sapa punya keja ni...pinjam leh nak buat entry gak?? ehehehe

    ReplyDelete
  14. to all:

    oittt.. hangpa igt hobi aku main lalat ek? tidakkk!! hobi main lalat itu sebenarnya hobi stiffler serius. haha.

    lariiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete