Wednesday, September 1, 2010

BAYAR ZAKAT

Lu orang tau, gua awal-awal lagi dah bayar zakat
Tapi kemahen mahal zakat yang gua bayar tahun ni

Gua pegi beratur kat kaunter
Mintak orang pejabat zakat tu print statement zakat gua

RM 300
Bukan jumlah yang sedikit

Gua tanya jugak, tak ada diskaun kah
Orang pejabat zakat geleng kepala sambil senyum

Lambat-lambat gua hulur jugak not RM50 sebanyak enam keping



ps: okeh, gua dah setel dah bayar saman speed trap gua. huhu. sob3x.

15 comments:

  1. hahaha! lmbt bayar..dlm jugak masuk.. :P

    ReplyDelete
  2. dah buat salah...hang bayaq sudah..nak raya dalam lokap ka? hehehe

    ReplyDelete
  3. saman manalah sama dgn zakat,he!he!

    ReplyDelete
  4. hehehe...lenkali jgn dok drift sgt2 kt jembatan penang nuu..

    ReplyDelete
  5. aiiK !! sikit punya chomel cam ni pun minta diskaun x dpt ... kui33

    ReplyDelete
  6. zakat keta?? kemain mahal zakat lu...keta evo bukak bumbung ke?

    ReplyDelete
  7. jemput telan kurma yusof tayub. ada byk lebih. =D

    ReplyDelete
  8. lor..awat hang tak habaq mai..aku leh bg diskaun huhuhuhuh

    ReplyDelete
  9. MDT,

    haha. kenapa, kalo tak bayar saman speed trap, memang masuk lokap kah? huhu.

    ReplyDelete
  10. hihihi....Zakat apekah itu ? sabo jela...mahal sungguh ....

    ReplyDelete
  11. Kak KB,

    haha. tak mo. tak mo. nanti tak leh makan lemang. sob3x.


    haha.

    ReplyDelete
  12. thomas,

    haha. memang lah tak sama, tapi saman ni sy bayar dalam bulan puasa, macam bayar zakat fitrah pulak. huhu.

    ReplyDelete
  13. kak anis,

    hati2 ye. ni bukan kena atas jambatan pulau pinang, ni sy kena area sg petani. jalan biasa tau, bukan highway. speed limit 60 km/j je.

    hehe.

    ReplyDelete
  14. wachak,

    haha. apa motif kalau muka comel dapat diskaun pulak? abeh ilang motto jujur, cekap, amanah. hehe.

    ReplyDelete
  15. cdot,

    haha. bukan lah. aku kena saman der. dah sampai surat warning dari trafik bukit amana, terus aku cuak. cepat2 pi bayar, lebih kurang macam bayar zakat jugak. haha.


    hilman.teddy,

    hehe. thanks. kalo boleh, post lah mai penang. hehe.


    sahrom,

    mo kalo aku bagitau hang, ntah2 hang up lagi. haha.


    mawar_berduri,

    haha. sj ja cakap zakat, padahal bayar saman. keh3x.

    ReplyDelete