Monday, September 20, 2010

BORANG NIKAH

Haha. Perasan tak, gua sangat suka cerita perihal kahwin sekarang. Hehe. Tak pe lah, gua bukan pernah ada  pengalaman macam ni. Dan lagi, pengalaman macam ni pun bukan hari-hari boleh dapat kan. Keh3x.

Gua dah pergi rumah tok imam ambik dan isi borang nikah depan beliau sendiri. Mujur skill nak baca jawi tu masih ada. Susah nak lupa, kalau masa belajar tu bapak gua letak hanger besi kat sebelah beliau. Ada baiknya jugak bapak gua buat gitu. Hehe. Terima kasih ayah. 
Gua tengok dalam borang nikah tu kena letak taraf pendidikan. Malu jugak kalau gua ni takat-takat lepas SRP je. Hehe. Rasa sangat comel pulak bila kena nyatakan taraf sekolah gua. Mujur pulak tak kena senaraikan matapelajaran dan gred masa SPM haritu. Sah-sah nampak yang gua pernah failed Fizik dan Kimia. Haha.

19 September adalah hari lahir adik gua. Jadi, di kesempatan ini gua nak ucapkan selamat hari lahir buat beliau yang dah semakin tua. Haha. Beliau menggalas harapan yang besar dari mak ayah gua, dan menjadi orang pertama  dalam kampung gua yang dapat Master. Gua tak payah tanya lah, cukup dah dengan apa yang ada ni. Kalau takat pergi kelas, dok menganga saja belakang kelas sambil baca surat khabar, baik tak payah belajar. Haha.

adik gua yang suka layan novel twillight, yang layan vampire diaries, yang tunggang skuter ego, 
adik merangkap best friend gua, yang gua tak sanggup kalau dia cakap dia takde duit walopun
kekerapan beliau makan McD melebihi kakak beliau sendiri. Haha.


Petang kemarin gua bawak adik gua ke pasar malam, dia cakap nak makan tengkorak ayam, jadi consider lah tengkorak ayam tu macam KFC ye adikku, Ekmi. Hehe.



23 comments:

  1. bace entry entry bru ni rase nak kawin lak. argh!

    ReplyDelete
  2. aduyai !! ngapa beza banyak benor lu ngan adik lu. salah adunan erk .. hehehe

    Happy belated birthday tuk adik lu ..

    ReplyDelete
  3. aku tau pasai apa hang slalu buat entri2 kawen ni

    hang saja nak bagi aku jeles kan....kan???

    ReplyDelete
  4. miranisa,

    haha.jom kita kahwin!!! haha.

    ReplyDelete
  5. wachak,

    lu pernah tengok gua ker beb? haha. kat situ gua takde cakap pun adik gua yg mana 1. haha.

    terima kasih atas ucapan itu wahai wachak. hehe.

    ReplyDelete
  6. six,

    haha. jeles tak weh? kalau jeles, jom lah kawin. haha.

    ReplyDelete
  7. He..he..wah..hebat2..tahniah ye..dah nak kahwin pula dia ni..^___^..saya orang jauh, dari sabah, tak dapat lah nak merasa nasi minyak..he..he..ucapan tahniah je gamaknya kan..apa-apapun, all the best to you and your future husband..hihi..

    ReplyDelete
  8. wah..lepas ni nama blog Gadis Comel dalam kurungan milik orang la...ha.ha2 Tahniah!

    ReplyDelete
  9. wahhh.. dah nak kawen dah!! tahniah2.. tak lama dah tu nak tukar status.. get ready okehhh~ muahaha

    ReplyDelete
  10. errr...

    adik lu yang mane satu?..
    kiri ka kanan???..

    ReplyDelete
  11. happy bday kt adik lu,,hadiah kwin lu nanti share je huhu

    ReplyDelete
  12. yang mane 1 adik hang..yang tudung hitam ke yang tak bertudung hitam???

    ReplyDelete
  13. alessandro,

    jauh plak, kalo dekat, jemput lah dtg. hehe.

    thanks ye. ;p

    ReplyDelete
  14. abah_izz,

    haha. boleh tak kalo tak tukar nama? haha.

    ReplyDelete
  15. kak nafira,

    hehe. tenkiyu2.

    alaaa,rilek je la setakat tukar status tu. keh3x.

    (tipu je kata rilek.haha)

    ReplyDelete
  16. kak nafira,

    hehe. tenkiyu2.

    alaaa,rilek je la setakat tukar status tu. keh3x.

    (tipu je kata rilek.haha)

    ReplyDelete
  17. aujinz,

    haha. left or right?

    right or left?

    haha.

    ReplyDelete
  18. days,

    jgn ngada2 nak share. nak kena lempang?

    haha.

    ReplyDelete
  19. sahrom,

    haha. yang............. emmmmm.. yang bertudung hitam. hehe.

    ReplyDelete
  20. erk,ko yg blah kanan 2 ke?sila beteros terang dgn aku ye2..wi3

    ReplyDelete
  21. aleen,

    gila. itu adik aku. aku mana ada dalam gambar tu. haha. sumpah, dua2 tu bukan aku. haha.

    ReplyDelete
  22. comel la adik gadis comel ni..wish kan bday kt dia gaks eh.. Byg kan adik lu master,laki dia spm...

    ReplyDelete
  23. nurulekmirabat,

    lu pergi wish kat dia sendiri. tak kuasa gua nak wish. haha.

    ReplyDelete