Monday, September 27, 2010

GSTT-Guru Sandaran Tak Terlatih

Gua ada kawan. Beliau memang cun.
Tapi jangan gatal nak mengorat, sebab beliau dah kahwin.
Hehe.

Kawan gua ni kerja cikgu.
Cikgu GSTT.
Mengajar dekat Sekolah Menengah Tungku Sulong, Jeniang.
Dekat je dengan rumah gua.

Dengar cerita, kementerian pelajaran dah tamatkan perkhidmatan kawan gua nih.
Mesti ramai jugak kawan-kawan gua yang lain terkena tempias ni.
Sebabnya akan ada kemasukan untuk cikgu-cikgu DPLI.
Dan sebab itu juga lah, ada seorang kawan gua yang kena hantar pergi Sabah.
Best, pengalaman baru kan.

Yang lawaknya, bakal suami gua dan suami kawan-kawan gua kerja satu tempat.
Nanti, senang lah gua dan kawan-kawan nak jumpa selalu.


ps: Gua rindu zaman belajar dulu. Sekarang ni, jangan kan kata susah nak jumpa, SMS pun susah or lambat nak reply. Masing-masing ada life sendiri kan.

19 comments:

  1. elok sangat dah tu, senang nanti nak uruskan kad jemputan dan rsvp.

    moga kawan tu cepat2 dpt kerja baru yg sesuai dengannya

    ReplyDelete
  2. ok ok...gua msh menunggu kad jemputan ni...

    ReplyDelete
  3. Kesian kawan awak tu. Kalau dia duduk kat KL ni boleh juga offer dia kerja kat opis saya sbb dia cun hehehe.

    ReplyDelete
  4. Bakal suami awak tu kerja kat mana? Kat Sabah ke? Best tau tempat tu.

    ReplyDelete
  5. best laaa... lepas nih boleh kuar berjemaah lah..meriahhh!!!

    ReplyDelete
  6. Mak Su,

    yang dapat mengajar kat Sabah tu, tetap akan stay kat sana. Bakal suami dan suami kawan-kawan bukan kerja kat Sabah.

    Alhamdulillah, ada jugak kawan kat sana nanti.

    ReplyDelete
  7. Mario,

    sabar lah. proses hantar kad jemputan akan di laksanakan bulan depan.

    Harap bersabar. Alamat dah bagi blom?

    ReplyDelete
  8. Gadis Bunga,

    Kenduri my side kat kedah, belah bakal suami di perak.

    hehe.

    ReplyDelete
  9. YB,

    ciss.. nak yang cun2 je.. bagitau mak adam kang. hehe.

    ReplyDelete
  10. YB lagi,

    tak lah, kerja kat belah utara je. tak lah sampai ke sabah nun. hehe.

    ReplyDelete
  11. Kak Nafira,

    haha.bakal suami dan suami kawan2 je kerja 1 tempat, kami golongan wanita ni tak mengikut golongan suami ke sana.

    ReplyDelete
  12. jadi cikgu best.sgt best hehe.
    betul jgk weyh.kawan2 time stadi susah nak jmpe dh.aku lagi la kawan time diploma rmai yg dh lost contact..haih..rinduu

    ReplyDelete
  13. days,

    aku tak minat jadi cikgu. tak kena dengan jiwa aku. haha.

    tu lah, kawan yang ada sekarang ni tinggal berapa kerat je lagi.huhu.

    ReplyDelete
  14. wah..dh nak kawen..jgn lupa jemput yerk! ;P

    ReplyDelete
  15. nunaa,

    haha. rilek lah, kawin je pun.

    ok,nanti akan ada sticky post untuk invite dtg makan kenduri. hehe.

    ReplyDelete
  16. cdot,

    hah, tu la. aku dah mintak alamat, tak bagi.

    ReplyDelete
  17. uish bab2 kawen ane leh rilex2! cheq excited! hahaha... ;P

    ReplyDelete