Tuesday, September 14, 2010

MENANTU HANTU

Syawal ke 4, gua keluar awal dari rumah gua menuju ke tol Gurun. Nak beraya dan ziarah keluarga bakal mertua. Ehem ehem...



Mujur gua keluar awal, jalan yang agak sesak gua hadapi dengan tenang. Lebih kurang 3 jam memandu tanpa henti, gua pun sampai di rumah bakal mertua gua. Pesan bakal suami, kalau dah nak sampai, sila bagitau beliau.


Saja gua nak buat beliau surprise, gua tak bagitau. Terus merempit dengan laju dan parking di kawasan luar rumah.


Sampai je kat situ, terus gua ternampak muka bakal ayah mertua. Srotttt... Tersirap darah gemuruh gua. Tobat der, dah lama gua tak jumpa keluarga bakal suami gua nih. Last jumpa masa gua bertunang bulan February tahun ni. Dan last gua jejak kaki ke rumah bakal ayah suami pulak kalau tak salah hujung bulan 12 baru-baru ni.


Kan dah cakap, gua macam menantu hantu. Har har har.


Ok, tamat cerita seram gua. Malas gua nak cerita panjang-panjang. Nanti lu orang bosan dengan cerita nak kahwin gua nih. Gua cerita pasal benda lain plak lepas ni okeh. Gua ingat nak cerita pasal sang kancil dan buaya, lu orang mesti minat kan cerita nih.


ps: Dah, gua nak sambung kerja. Haha. Sebenarnya cerita gua tak habis di situ. Tapi malas der gua nak taip panjang-panjang. Skill menaip gua dah hilang lepas makan lemang banyak sangat. Keh keh keh.

9 comments:

  1. bakal mentua lu tau tak blog lu ni...

    ReplyDelete
  2. amira,

    kalo bukan hantu, mebi zombie kampung pisang. hehe.



    mario,

    tak tau kot. tapi bakal suami gua dah tau. so, tak boleh tulis sesedap hati gua lagi. hahaha.

    ReplyDelete
  3. kantoi... tak boleh nak ngumpat banyak2

    ReplyDelete
  4. gua nak dgr der cite mcm nih leh buat bekal utk jmpe bakal in law gua pulak nanti hehehehe lu bg la pedoman sket kat budak baru nak blaja kat cm gua nih hehehe

    ReplyDelete
  5. nosembilan,

    ehem ehem.. ingat gua suka mengumpat kah? hishh.. mana ada.. gua baik okeh. dan sopan. jadi mana ada mengumpat2 semua nih.

    hihi.



    six september,

    hantu? haha. okeh, sangat seram kan.



    days,

    yang buruk2 lu tak payah la ikut. lu ikut yang baik2 sudeh. haha.

    ReplyDelete
  6. hahhahha..

    lu cuba buat sesopan yang boleh..

    ReplyDelete
  7. aujinz,

    habih sopan dah ni weh. haha.

    ReplyDelete