Tuesday, September 14, 2010

NOTEBOOK 1 MALAYSIA

Masa gua kat kampung, gua tengok anak sepupu gua tengah godek-godek notebook beliau. Wah.. Bukan main, baru tingkatan 2 dah ada notebook sendiri. Zaman tingkatan 2 gua dulu, jangan kata notebook, nak tengok komputer pun sangat rare. Melainkan masuk kelas konputer. Waaaa.. Jakun pulak kalau nak di bandingkan zaman gua dengan zaman budak-budak sekarang.

Masa tu, mana kenal youtube lagi. Facebook pun belum ada. Kalau ada email dah kira hebat. Tapi apa gua kisah semua tu, jiwa gua mana layan benda melalaikan macam tu. Sila konfiden yang gua adalah pelajar contoh di sekolah gua. Hehe. 

Gua tengok anak sepupu gua main game yang gua sendiri layan, sampai berebut-rebut dengan adik-adik gua. Kalau mood gedik nak main game Plants Vs Zombies, sanggup gua layan tido sebelah adik gua sambil tunggu zombie makan otak beliau. Hari raya pun gua sempat layan game ni. Haha.




Gua cuma rasa pelik, kenapa sebuah rumah boleh dapat sampai dua notebook? 

Relevan kah pemberian notebook ni kalau budak-budak dah mula install game dalam tu?

Tak risau ka kalau ada budak-budak ni nanti akan mula search video-video porno? 




Lu orang jangan ingat gua jeles pulak sebab gua sendiri takde notebook mahupun laptop, sedangkan gua sendiri pun guna PC kompeni. Gua cuma risau,  kemudahan, kesenangan yang di bagi ni di salah guna.

19 comments:

  1. uish.manje budak mcm nih.cikgu pesal xleh dpt satu heh.hahah.smpai deyal leh online fesbuk kat skolah.mmg terbaiikkk huuu

    ReplyDelete
  2. ha'ah..
    sepupu aku pun same..
    duduk serumah..

    tapi dua dua dapat netbook..

    ReplyDelete
  3. camna budak2 tu bulih dapat notebook
    aku jeles dgn bebudak zaman skrg

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. SALAM,
    DAH ADA NOTEBOOK DI PERINGKAT UMUR SEDEMIKIAN MEMANG HEBAT. HARAP PELAJARAN SEKOLAH MEREKA TAK TERGANGGU.

    ReplyDelete
  6. jgn kata nak ada notebook, kalau sebut notebook masa tingkatan dua dulu...ingatkan buku nota!!

    p/s : budak zaman sekarang memang manja. terlebih2.

    ReplyDelete
  7. dah men game nie smpai mng dah..
    last skli zombie 2 mnari2 nyanyi lagu
    best kott

    about laptop 2... mybe sstgah org dia akan gnakan dgan btoi..
    skurang2nya bdk2 skrg.. dah berteknologi
    diorg tak dpt gan line intenet pon nk prono2 celah mana weii

    ReplyDelete
  8. secara peribadi saya tidak setuju pelajar menengah rendah diberikan netbook
    sesuai untuk pelajar tingkatan 6 sahaja

    ReplyDelete
  9. days,

    gua dulu pun manja jugak, tapi tak dapat pulak notebook ni. haha. dan sekarang pun gua masih manja. haha.

    ReplyDelete
  10. aujinz,

    haaahhh kan. kalo 1 rumah dapat 1,kira ok lah kan. distribute lah dengan bijak.

    ReplyDelete
  11. six.september,

    kerajaan bagi lah. kalau tak salah gua, kena bayar jugak. tapi harga tu rendah lah, berapa rm je untuk beberapa bulan.

    ReplyDelete
  12. N'kay,

    lu kenapa beb?

    nak kena lempang?

    haha

    ReplyDelete
  13. luahfikiran,

    sedangkan ada astro pun budak-budak ni asyik tengok kartun, ini kan pulak ada game dalam notebook.

    hehe.

    ReplyDelete
  14. azketom,

    haha. lu pandai! gua pun kalo sebut notebook dlu, sumpah gua pun ingat buku nota yang selalu tulis nota sejarah (buku nota kulit tebal). kah3x

    ReplyDelete
  15. nur zulaiha,

    alaaa.. dah main sampai abih ek? kagumnya. haha. gua main asek kalah je tau. dah berapa kali otak gua kena makan dengan zombies.

    arghhhh...

    pasal notebook tu, gua masih tak nampak relevannya budak form 2, form 3 dapat notebook, kalau bagi kat budak2 ipt yang nak pakai buat assignment, gua sokong. walopun dah sah2 akan ada budak ipt yang gua untuk cari bahan porno, or buat something yang tak relate langsung dengan study.

    ReplyDelete
  16. haha..i pon layan game ni..addicted..

    ReplyDelete
  17. wahida,

    haha. sama lah. rasa macam nak meletup dah laptop tu sebab asek tukar player. haha.

    ReplyDelete