Wednesday, September 22, 2010

Once you have bought something, you will find the same item being sold somewhere else at a cheaper rate.


Perlukah gua translate tajuk di atas?
Ohh.. Tak perlu rasanya.
Anak buah gua yang belum pergi tadika pun gua fikir faham dengan tajuk di atas.
Keh3x.
Gua tipu.

Berdasarkan tajuk di atas, situasi tu memang terjadi kat gua sekarang (actually sejak dulu lagi)
Jadi gua buat keputusan, malas nak beli apa-apa.
Haha.
Jimat duit gua.
Kalau nak beli jugak, gua memang akan beli.
Tapi gua nekad, takkan buat comparison dengan benda yang dah gua beli.

Semestinya gua akan sakit hati bila gua mendapati harga di tempat lain adalah lebih murah kan.
Tapi tak apa lah kan, makhluk yang comel macam gua ni, kalau sakit hati masih akan kelihatan comel.
Har har har.


ps: terima kasih buat abangensem sebab bagi gua hadiah saguhati berupa duit RM15 bersempena kerajinan gua menyertai contest yang beliau anjurkan. Buat abangensem, terima kasih daun padi, esok-esok bagi lah duit banyak-banyak lagi. Wahahahaha.

Sekian saja dari akak Timah Fatimah yang gebussss,
Majulah sukan untuk negara.

18 comments:

  1. kalau beli kat butik pengeluar, harganya pasti standard..klu beli kat luar , itu yg kne tipu huhuhu...

    ReplyDelete
  2. hahahhaha..

    ekceli, itu hari gua pun hampir terkena

    gua usha MAsked Rider Black DVD9 kat Speedy rege dier RM49.90.

    Gua dah nak beli....tapi gua kacak dan bijak..sampai orang terasa nak pijak.. gua tahan dulu..

    gua jumpa DVD yang same kat Popular.. rege dier cuma RM25.90.

    Gua bijak kan?.

    ReplyDelete
  3. ye,sesaat aku nampak yg aku tlah tertipu,saat 2 jugak mencurah2 carutan aku sedekahkan sambil bejalan.keh3

    ReplyDelete
  4. gua mesti akan jatuh anti kat kedai tersebut smpai akhir hayat kalo tau die tekan harge lelebih dr kedai lain.

    ReplyDelete
  5. sahrom,

    contoh yg aku boleh bagi, kalau hang nak beli henpon, hang dh survey sana sini then puas hati, bayar n guna.

    1 hari hang jumpa kedai lain yg jual lagi murah, sangat sakit hati tak?

    hehe. simple.

    ReplyDelete
  6. aujinz,

    ahhh..lu pun nak jugak jadi bijaksana. haha.

    banyak beza kan harga dia? mujur lu blom beli masa harga 40 lebih tu.

    bijak. bijak.

    ReplyDelete
  7. aleen,

    ang memang kaki mencarut. haha.

    terlajak kereta boleh gostan,
    terlajak membayar padan muka.

    kah3x.

    ReplyDelete
  8. days,

    itu lah, gua terus anti dgn kedai tersebut.

    tapi gua tak leh buat apa, duit dah bayar.

    huhu.

    ReplyDelete
  9. siapa abgensem tu? adakah laki aku? muahahahaa..nehi nehi!

    ReplyDelete
  10. kak KB,

    haha. perasan!! tak pernah tgk pun muka laki kak KB.hehe.gedik!

    tak la, blogger lah.

    http://abangensem.blogspot.com

    hehe

    ReplyDelete
  11. dem ahhh..beli untuk eden sekali eh!

    ReplyDelete
  12. eh gadis comel dah tukar name ke???

    mmg setailo la name timah tu :)

    i loikeeeee

    ReplyDelete
  13. kata kila,

    haha. jangan harap! kalo takat nak bagi plastik free tu, boleh lah.

    ReplyDelete
  14. MDT,

    haha. jgn nak ngada2! tak mo nama timah tu.

    tapi kan, dah perasan ramai orang pakai nama gadis comel, gadis bukan comel lah.

    rasa macam diri ini di cabul. haha.

    ReplyDelete
  15. mak haih~ dapat duit raya nampak~ x dak lebih ka??? muahaha

    ReplyDelete
  16. kak nafira,

    lebih tang mana, dapt pun 15 ja.haha.tu pun bukan main kena karang ayat untuk join kontes blog abang ensem tu.

    haha.

    ReplyDelete