Wednesday, September 22, 2010

RUMAH HANTU

Perasan tak blog gua ada bunga-bunga kat luar kotak hijau? Tak perasan?? Hishh.. Ngaku je lah mata lu orang agak juling. Haha. Gua saja nak menampakkan blog gua agak-agak gadis sikit, ni tak, warna hijau dan kuning je. Gua risau jugak kalau blogger lain cakap gua ni fanatik sangat dengan negeri kelahiran gua. hehe.

Tapi, gua rasa, memang gua kena remove jugak menatang bunga-bunga tu. Sebabnya, blog gua terus jadi slow bila nak buka. Berat, macam anak gajah! Gua kan pakai PC kompeni, dan kalo nak buka blog, agak slow macam siput babi lah jugak. Siput babi tu bukan mencarut okeh, gua mana suka mencarut. Siput babi adalah seekor binatang yang bukan tergolong dalam kategori najis mughallazoh, kan??

Lepas tu gua nak kabo, kalo blog yang pesen ada banyak widgets, video bagai, sangat slow okeh kalo gua nak masuk dan baca entri lu orang. Kesian kan kat gua. Jadi, bukan gua sombong. Sebab benda ni beyond my control. Hehe. Macam mana lu orang tengok blog gua yang takde apa-apa widget yang bombastik de amor, sebab kalau gua letak, sumpah slow gila babi. Ahhh.. Babi pulak dapat nama.

Gua pun taktau apa motif gua letak tajuk rumah berhantu. Haha. Saja suka. Suka suki, janji gua hepi. Haha. Ohh dan lagi gua nak kabo, gua dah remove entri pasal jemputan kahwin tu. Nanti-nanti gua buat special entri lagi untuk ajak mai makan nasik minyak okeh. Yang gua pasti, gulai batang pisang memang takde. Sebab bapak gua ingat, dia nak beli lembu seekor dan buat sup daging, cicah dengan ayaq asam. Setakat tu ja menu yang gua tau. Yang lain, nanti gua hantar pasukan perisik untuk intip menu-menu yang akan dihidangkan. Keh3x.


ps: blog yang paling laju gua boleh view adalah blog Kak Cho. hehe. good job Kak Cho yang macho. haha.

40 comments:

  1. gulai btg pisang???

    eh, blog makdiva laju x??? :)

    ReplyDelete
  2. kahkahkah!! cilakak lu..wa pesen blog marhaen...cuma ada menatang gedik2 kat belah bwh nun.. :P

    ReplyDelete
  3. ahahah

    daging cicah air asam sdap tuh!!

    ReplyDelete
  4. MDT,

    gulai batang pisang, tak penah dgr ek? heheh.

    jujur cakap, agak slow nak buka blog MDT. hehe.

    ReplyDelete
  5. kak cho,

    haha. ohhh..cakap cilakak ye kat aku. majuk!! tak mo cakap!! uwuwuwuw..

    itu psal blog kak cho laju. menatang gedik2 tu takpe, tak berat kot rasanya.hehe.

    ReplyDelete
  6. miranisa,

    mai oh mai chek mai. hehe.

    jemput lah dtg nanti. ;p

    ReplyDelete
  7. salam..blog aku slow gak ke? blog hang aku rase ok gak..tak la slow tahap siput babi cume tahap kerang je huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. gua gua.. tak nak jmput p knduri kawin ka??? wa rasa wa nya page mcm kurang je menatang2 2 smua..
    lu rasa cm na???

    ReplyDelete
  9. saheom,

    hmmm.. boleh lah. tak la slow sgt. kira ok lah.

    slow macam kerang? grrrr... kerang bakaq kat tanjung dawai kah? nyam3x.

    haha.

    ReplyDelete
  10. nurzulaiha,

    ala.. lu lambat der.gua dh bgtau, gua jemput semua,nnti lu datang okeh.hadiahnya jgn lupa pulak.kah3x.

    latest entri lu psl laptop tu kan? gua tak perasan lah laju ker slow,haha.

    ReplyDelete
  11. setuju sangat
    blog juga perlu langsing untuk memikat hati pengunjung

    lari pun laju kalau2 ternampak hantu

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. tehr,

    blog kena langsing kan, kalo tuan blog tak berapa langsing tu kira ok lah kan. keh3x.

    hari2 minum teh,
    terima kasih tehr.

    haha.

    ReplyDelete
  14. salam, try bukak blog kite pulak. slow ke laju?

    GC ni org kedah ka? sebab daging rebus cicah air asam tu sgt familiar dgn tekak kite. dan kaler hijau kuning ni pun. :D

    ReplyDelete
  15. tak de lah berat mana pon nak view page nih.. tapi kalo blog yg terlalu berat nak bukak.. mmg rasa geram.. nak2 kalo time tenet ngah slow.. haih!

    ReplyDelete
  16. SALAM,
    KALAU BLOG BUKA SLOW, PENGUNJUNG BOLEH LARI. ORANG YANG MENJENGUK BLOG KITA TAK MAHU TUNGGU LAMA. KITA KENA TANYA PAKAR KOMPUTER UNTUK MENGETAHUI CARA MENANGANINYA.

    ReplyDelete
  17. kuningnya. hehe. xpe asalkan x serabut... :D

    ReplyDelete
  18. Blog gua kalu nak laju cuba surf atas Jet..tentu laju punya..

    ReplyDelete
  19. salam raya nam,

    blog aku slo tahap siput, tapi d apat kalahkan arnab yang laju....tapi tido...hehe.

    maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  20. takkan belog gua tak cukup ringan lagi kot?

    ReplyDelete
  21. gadisBunga,

    haha.dah buka, dan dah folo pun. laju, sangat laju.tak ada widget2 bombastik yg buat blog jadi berat.

    bagus2. hehe.

    yup,betui lah tu orang kedah. pure kedah.keh3x.

    ReplyDelete
  22. kak nafira,

    betul ek tak slow? riso jgk kalo slow,sebab tu avoid to put any widgets dalam ni. keh3x.

    biar slow macam sipot babi, janji bukan b_bi. haha.

    ReplyDelete
  23. Luahfikiran,

    pada hemat sy yang kurang pakar bab2 IT, sekiranya blog kita mengandungi terlampau byk widget mahupun video, akan melambatkan lagi proses utk view sesebuah blog.
    hehe.


    *pehal tetiba skema lak nih.haha.

    ReplyDelete
  24. dulu speed blog aku pon laju semacam gak sebab xde flash content,,
    tp semenjak due menjak neh.. da semput.. tp bule la nak challenge..=)

    ReplyDelete
  25. oh Malaysia,

    apa yg kuning? gigi kuning kah? har har har.

    so, amacam, serabut kah?

    ReplyDelete
  26. relevan,

    wow.. dah try view guna jet. sgt laju okehhhh.. hebat lah blog hincik relevan.. hehe.

    ReplyDelete
  27. cikgu humairi,

    ohhh..faham sgt kata2 tersirat di sebalik komen cikgu tu. biar jadi sipot, bergerak perlahan2 dari jd arnab yg laju tp tertido. haha.

    ntah hapa benda lah komen ni. layan je lah.. wahahaha.

    ReplyDelete
  28. stiffler kacak,

    gua dah timbang berapa kilo blog lu, wahhh.. sangat ringan lah. seperti sehelai rambut.

    ringan.memang ringan.

    keh3x

    ReplyDelete
  29. jalanjatuh,

    ada orang prefer letak macam2 kat blog,tp tu terpulang lah hak masing2 kan nk deco cmne blog depa.

    tp ada certain blog yg bila aku nak view, PC jadi slow.so tak dapat la nak visit.

    ReplyDelete
  30. erk.. blog gua amacam .. laju ke tak?
    kalau berat gua nak buang widget segala tu.. kalau berat jugak lagi, dengan posting posting gua buang .. biar tinggal tajuk je.. amacam?


    :)

    ReplyDelete
  31. erk,sup makan dgn ayaq asam?bukan sup makan dgn sambal kicap ke...ghang pesen lagu 2 ka?

    ReplyDelete
  32. Knp gulai batang pisang tak dak?
    Kat sana kan gulai tu glamour de amor bagai nak rak...
    Apapun ayar asam tu pun dah buatkan kecut lidahku ini...terasa macam nak pi kenduri GC le plak...

    ReplyDelete
  33. gua rase, blog gua pun berat...
    koh koh koh..

    ReplyDelete
  34. nak antu bg tmpat sembunyian pok ke..hee

    ReplyDelete
  35. ardzman aka abang man yang kacak,

    gua setuju kalau lu nak delete semua posting lu. setuju sangatttzz. sila buat sekarang, gua nak tengok. haha.

    ReplyDelete
  36. aleen,

    daging tu depa buat sup,makanya ang boleh ambik daging tu cicah dgn ayaq asam. aku malas nak story banyak2 kat ang, kalo nak, nanti ang mai lah. haha.

    ReplyDelete
  37. kuasai minda,

    ayah cakap, time tu musim raya, jadi buat daging cicah ayaq asam tu lebih afdal. haha.

    oit, mai lah kenduri nnti. hehe.

    ReplyDelete
  38. aida,

    blog lu tu penuh dengan widgets, blink2 icon. slow gua nak buka. tp jangan la amek pusing apa kata gua, just maintain dgn yg sedia ada. okeh? hehe.

    blog tu blog lu orang, suka hati lah apa lu orang mau buat. ;p

    ReplyDelete
  39. aujinz,

    berat macam anak gajah! haha.


    hiro,

    apo kobondo lu merepek ni der?

    ReplyDelete