Tuesday, September 14, 2010

SOSILAWATI LAWIYA

Apa yang gua perasan kan, mana-mana blog yang gua masuk, kebanyakkan mesti ada cerita pasal Sosilawati Lawiya nih. Yang gua rasa hampeh tu bukan apa, gua saja lah nak mintak blogger-blogger yang suka copy paste artikel dalam metro atau kosmo nih, sila lah buat your own story, bukan main ciplak je artikel dalam paper tu.

Bagi lah otak gua baca something yang fresh dari otak lu orang. Gua tak besh tau bila pergi jalan-jalan tengok blog lu orang, mesti ada cerita pasal ni. Gua tak kisah kalau lu orang nak buat cerita pasal ni bagi up lu punya traffic, tapi pelisss dan pelissss, sila create sendiri cerita lu orang. 

Gua tau lu orang yang bernama blogger ni semuanya kreatif macam gua jugak, tau macam mana nak up kan traffic ke blog lu orang, tapi jangan der sampai blog lu orang, entri-entri semua di plagiat dari artikel dalam metro atau kosmo. 


Psttt.. gua sedikit emo. Entri pertama gua sejak kembali dari raya. 



ps: gua masih berharap yang Sosilawati dan 3 lagi mangsa selamat. hati kecil gua masih yakin yang mereka masih hidup. sama-sama kita doakan mereka.

11 comments:

  1. owhh pelisss,gua pun tak tahu lu cakap pasal apa..sosilawati? owh pelisss!!~~~

    stiffler~

    ReplyDelete
  2. gua pon berharap mende yang same.sebak kot tgk family sume org yg tlibat tu.hishhh

    ReplyDelete
  3. cipa,

    cipa cipang, gua rasa better lu suruh stiffler reply comment gua nih.

    gua nak stiffler!

    cipa??

    ohhh... pelisss...

    ReplyDelete
  4. days,

    sebenarnya, gua nak cakap yang gua tak berapa suka taktik blogger yang main copy paste artikel kat paper dan letak kat blog.

    ohhh... pelisss lah create cerita sendiri. tau lah nak up traffic ke blog pun.

    haha.

    ohhh... pelissss...

    ReplyDelete
  5. hehe...lu ni kan...baru nak jadi blog akhbar harian lu dah sound...ekeke

    ReplyDelete
  6. entah la...baru je nak jadi anak blog harian metro...
    keh3
    rilek derr...

    ReplyDelete
  7. haha... aku sokong GC, nak buat post pon at least.. bubuh la ayat sendiri dulu sebelum paste berita dari sokkabar... aku pun kene beringat nih.. hehe.. tak pasal2 kang aku kene hambur kata2 kesat kang =P selamat hari raya maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  8. mario,

    ahhh.. lu! biar kreatif sket bro. gua rasa nak lempang jugak sapa2 yang seronok buat cerita pasal sosilawati, pastu copy paste artikel dari paper. nak rasa lempang gua? haha.

    ReplyDelete
  9. mohd shukri fadzillah,

    nanti kang gua pegi blog lu, tengok ada tak lu copy paste artikel kat paper. haha.

    ReplyDelete
  10. @gadis comel, datang la.. kalau aku ada copy, lempang dulu, baru kasi nasihat, aku kadang2 lupa. aku manusia.

    ReplyDelete