Wednesday, September 15, 2010

TIPS NAK JADI BLOGGER YANG HEBAT

Hahhh.. Mari dekat.. Mari dekat.. Kalau nak ilmu tu cepat dapat, tak boleh duduk jauh-jauh. Tak boleh duduk belakang-belakang. Biar terkena air liur cikgu/ pensyarah/ uztaz/ ustazah, itu lagi afdal. Mau pulak pagi tadi lecturer lu orang lambat bangun, tukar baju lebih kurang, tak sempat nak berus gigi, terus datang kelas. Keh3x.



Kalau di lihat pada tajuk di atas, ada jugak rasa nak muntah hijau sebab gua yang tulis entri ni pun baru jugak jadi blogger. Januari 2010 bulan pertama gua start mendaftar jadi blogger, sekarang dah September 2010, maknanya dah 9 bulan. Kalau perempuan mengandung, cuma tunggu hari nak beranak je. Hehe. Betul?? Tak betul boleh tekan tanda X kat atas blog gua, sebelah kanan tu. Grrrrrr....


Gua mana lah layak nak bagi tips kat lu orang yang lagi otai dari gua pasal nak jadi blogger yang hebat ni. Tengok saja berapa kerat je yang sudi jadi follower gua. Yang terpaksa tekan butang follower tu pun ada, bukan apa, sebab nak gua follow blog mereka balik. Haha. Gua pun dengan menggediknya (sebenarnya saja nak jaga hati), terkocoh-kocoh pergi balik ke blog diorang dan tekan jugak lah butang follower tu.


Blog lu orang kan, jadi suka hati lah apa lu orang nak buat. Sama jugak macam blog gua. Lantak ler orang cakap blog gua ni macam blog sampah pun, ataupun lu orang rasa sakit mata tengok warna hijau dan kuning yang melatari blog gua nih. Gua apa kesah. Tak mati pun dengan caci maki orang. Haha. Tetiba emo.


Cuma pesanan gua, kita sesama blogger ni tak payah der dengki mendengki. Tengok gua nih, tak de pun rasa sakit hati ataupun dengki serta dendam kesumat bila ada blogger lain yang dah cash out dari Nuffnang. Gua masih cool seperti entri lama gua kat sini. (Sila klik buat mereka yang belum tahu betapa cool nya gua nih).
 
 

"Ya Allah, ampuni dosa-dosa para blogger yang suka buat entri lucah. Ampunkan mereka Ya Allah. Amin".

26 comments:

  1. muahahahha...

    lu agak, entri gua lucah tak?..

    ReplyDelete
  2. gua rase gua masik naive lagu utk entri 18thn ke ats tu heheheh

    ReplyDelete
  3. haha... doakan mereka ke jalan yang lurus..

    ReplyDelete
  4. iaju tu match ngn kuning.. i luv ijau..

    ReplyDelete
  5. Betul tu.. Gua setuju.. erk.. hehe~ :D

    ReplyDelete
  6. gua punya entry tak kelaut lagi rasanya.. baru tepi tepi pantai jer.. tak pe kot.. hahaha..

    p/s: blog gua tu nak letak nuffnang ker tak nak, nak letak ke tak nak.. hmm .. bukannyer orang masuk pun ek.. nanti lah gua fikir..

    ReplyDelete
  7. erkk entri lucah??
    belog aku sealmat lg kot

    ReplyDelete
  8. aujinz,

    haha.blog lu yang ada gambar kartun yg comel tu kan. lucah pa benda macam tu. haha.

    ReplyDelete
  9. days,

    bagus lah,lu budak2 lagi. masih di bawah umur. keh3x.

    ReplyDelete
  10. cik tipikal,

    haha. tak baik tauuuu..

    ReplyDelete
  11. black roses92,

    u like ijau, i like ijau kuning. hehe.

    ReplyDelete
  12. abg man,

    tepi2 pantai kira ok lah. gua masih tepi sawah. sangat sopan gitu. haha.

    letak je lah nuffnang tu. kalo dh boleh cash out, boleh lah blanja.hehe.

    ReplyDelete
  13. six september,

    haha. selamat lagi rasanya. ;p

    ReplyDelete
  14. wooo...wooo...

    gua rasa cam masok sawah musim menuai padi jer nih.

    larikkkk!!!!

    ReplyDelete
  15. kak tijah,

    ngada2! dah lama tau ai pakai kaler ijau kuning nih. haha. sekeh baru tauuuu...

    ReplyDelete
  16. wah hebatt lah 9 bulan dh beratus followers...taniah2 ;)

    ReplyDelete
  17. fewit!!! tahniah..cewah!dah dotcom.semoga berjaya jadi blogger tegar tau.cayok2!

    ReplyDelete
  18. Betul2..doakan saja pada mereka2 yang membuat entri lucah tu agar kembali kepangkal jalan..

    ReplyDelete
  19. nunaa,

    ishhh..mana ada hebat pun. org lain dah beriban2 followers. huhu.malunya.

    ReplyDelete
  20. relevan,

    hehe. alaaa..main2 je laaa..

    ReplyDelete
  21. salam, kebetulan saya terjumpa blog ni. tajuk jd blog yg hebat tu menarik perhatian. sememangnya memang sukar utk jd blog yg hebat. sy sendiri masih cuba mengkaji apa ramuannya. kdg2 entri dah bagus, tapi tak ramai tahu kewujudan sesebuah blog itu. kengkadang, entri x bagus, tapi entah macamana jadi blog yg sgt popular sampai beribu followers. yg pasti, blog ada misteri tersendiri.

    ReplyDelete