Monday, October 25, 2010

DAPAT!!

Company yang kat Lumut tu call
Gua dapat kerja tu
Start 1 December
Sehari sebelum birthday gua


Sekarang gua kena bagi notis kat bos gua
Gua rasa tak kuat nak berdepan dengan bos gua tu
Gua rasa berat nak tinggalkan kawan gua yang melayu tu
Sebab hanya kami berdua je melayu kat sini
Gua berat nak tinggalkan rakan serumah gua


Dan gua takut jugak kena bayar pampasan kat company sekarang
Gua patutnya kena bagi notis sebulan
Tapi since gua mau kawin, last day gua kat sini 13hb November



Apa alasan yang paling best nak blah dari sini tanpa membuatkan gua kena bayar
se sen pun kat company sekarang???
Jawapan paling best akan mendapat hadiah
reload sebanyak dua kupang!!!





56 comments:

  1. yes!boleh jumpa lu ari ari.muahahhahahaa..cikpiaaaa, jom serang minah ni

    lu kawen dengan orang perak ke

    ReplyDelete
  2. tahniah gadis comel:)
    yea yea

    ada cuti lebihan tak kot kot boleh ditolak

    ReplyDelete
  3. tahniah!!! cepatnya dpt result..sedihnya aku krn tempat baru belum tentu hang dpt blogging kan..apepun hang bakal dekat dgn suami hang..mesti senyum sampai belakang kepala kan hahahah

    ReplyDelete
  4. wahhhh.. tahniah2~ rezeki nak kawen la tuh..

    hang tolak annual leave pon x dapat ke cuti awal??

    ReplyDelete
  5. @kila,

    yup. kawin dgn org perak.

    belanja makan megi hari2. semangkuk rm2. agak2 boleh maju tak bisnes aku tu? hahaha

    ReplyDelete
  6. @maksu,

    annual leave tinggal berapa hari je, tak cukup nak tolak notis sebulan tu.

    huhu.

    ReplyDelete
  7. @sahrom,

    aku penah p intrview tmpt ni dlu. tu sebab cepat dpt result. lgpun depa pggil aku sorang je untuk vacancy kali ni.

    haha.

    lepas ni blog aku akan senyap sunyi lah. hahaha.

    ReplyDelete
  8. @kak nafira,

    AL dah tak banyak la kak. cuti kawin company ada bg. tapi entitle lagi ka nak dapat cuti tu kalo dah bagi notis?

    ReplyDelete
  9. lumut sungai besar tak jauh mana

    ReplyDelete
  10. tahniah... kita tumpang gembira (^_^)

    ReplyDelete
  11. lu kate la syarikat yang lu nak g tuh pengarah nya adalah rohsyam nuh..kira beliau nak amik lu jadi pelakon populor la..so kalo bos bagi saya benti, dan saya populor ti..saya interfreme ar nama opis bos..lu kate saya akan bg bos nama ckit sehbub saya da penah kerja ngan bos..bos baekk..sebab bos xpenah simbah umah saya ngan cat merah..mulia ati bos..cakp camtuh tau..

    ReplyDelete
  12. uiks..taniah dpt keje tu hehehe.pasal alasan nak kasik boss lu tu gua xdpt nak pikir la der.gua buntu jugak same mcm lu hehehe

    ReplyDelete
  13. tahniah...dpt kerja...& dpt kawen juga...

    ReplyDelete
  14. tahniah!! kire rezeki org nak kawen la ni. tapi sebab hadiah takat 2 kupang je, wa pospon dulu wa punye idea apa nak ckp kat bos. kuikuikui!

    ReplyDelete
  15. tahniah...happy birthday...
    ko ckpla somi ko marah kije jauh2...haha

    ReplyDelete
  16. ckp ja ngan bos tuh,, xsanggupnya hati nak bejauh2 ngan suami. gerenti bos paham.

    ReplyDelete
  17. hoye!! congrats!!

    pas cuti kawen,hg jangan balik2 lagi dah.pestu kalo bos call,ckp kata hg kena buang negeri.hahahaha!

    ReplyDelete
  18. hang ckp kt bos, hang memang gatai nk pi tukaq kerja..


    hahaha..anyway, tahiah GC.

    ReplyDelete
  19. tahun lepas gua punya last day keja pun 13 november. gua yg sendiri pilih sebab gua suka 13.

    lu ckp a lu suka nk benti.
    bos pun konfem suka nk bg.

    pendapat gua la.

    ReplyDelete
  20. habaq kat bos hang, hang mengidap penyakit kronik. kalau hang tak benti kerja dalam tempoh seminggu, bley menyebabkan kematian..... he he.....

    ReplyDelete
  21. alahai..

    senyap ke lepas ni.. ?

    baru jer nak kawan2..

    ReplyDelete
  22. cakap la hubby ko suruh pindah lumut. Sebagai isteri mithali untuk time-time yang mcm ni ko terpakse la ikut cakap suami. Perkataan "terpaksa" tu ko sebut kuat2 - mana tau bos ko nak counter bagi gaji dabel :P

    ReplyDelete
  23. uh uh..gua tak leh bagi cadangan..
    bab bab berenti keje gua lom expert..

    ReplyDelete
  24. hang rembat ja harta company bos hang tue..xpon jahanamkan ja..monitor ke, pendrive, hardisk xpon kasut beliau..kompom xpayah antaq notice sebulan..beliau yang akan rela hati memberi notice 24hrs..orite tak??


    ~dari bro.speckybee

    ReplyDelete
  25. tahniah..
    rezeki nak kahwin la tuuu..
    dekat dah tu dengan rumah saya. boleh singgah..hehe

    ReplyDelete
  26. tetiba aku terpikir
    senang ke tak aku nak dapat keja pas graduate nnt?
    apapon tahniah.

    ReplyDelete
  27. ko cakap je..ikut suami kerja kat Sandakan ke kat Limbag atau Bintulu sana..

    ReplyDelete
  28. ajak bos couple..xpun hang bayar kat bos hang rm5000 amacam senang x??

    ReplyDelete
  29. syoknya keje kat Lumut....
    tapi tak syoknya nak kena bagi resign letter beserta alasan

    ReplyDelete
  30. awk,
    congrats yea...ni baru lah best...keje baru ..umah baru nnt..suami baru...hihihi

    eyyza@hotmail.com

    ReplyDelete
  31. @paredd,

    sungai besar tu kat mana weh?

    ReplyDelete
  32. @one2paii,

    kadang2 aku rasa cam nak lempang je hang ni. hahaha.

    ReplyDelete
  33. @days,

    hehe. takpela, aku dah bagi surat resign pn. kikikiki.

    ReplyDelete
  34. @GB,

    uwaaa.. 2 kupang pn kira banyak tau!! dulu dok boleh beli cekelat 4 bijik.

    ReplyDelete
  35. @mario,

    hahahah. birthday aku lambat lagi lah. hishhhh...

    ReplyDelete
  36. @miya,

    yerp, bagi alasan tu. ckp nak cpt2 dapat anak. har har har.

    ReplyDelete
  37. @kak anis,

    hahaha.buang negeri ka, buang daerah ka, yg penting surat resign dah bagi.

    muka cuak gak la depa tu

    ReplyDelete
  38. @sepet,

    aku bg alasan, aku takmo berjauhan dgn suami.

    gatai dak?

    haha

    ReplyDelete
  39. @boneka dalam cermin,

    tak jadi berhenti 13, kena keja gak smpai 16.

    huhuhu.

    ReplyDelete
  40. @pia,

    har har har haraaaammm...

    hahaha.

    aku bg alasan urat kentut terputuih.

    ReplyDelete
  41. @che arm,

    haha. memang pun aku ckp yang aku ni calon2 isteri contoh peringkat kebangsaan. bos pn dgn rela hati melepaskan aku pergi.

    kih kih kih

    ReplyDelete
  42. @aujinz,

    so, bab apa yg expert? ngorat2 ek? hehe

    ReplyDelete
  43. @bro speckybee,

    haha. baguih punya tnjuk ajaq. satgi buat betui2, naiya ja. hahaha.

    ReplyDelete
  44. @six september,

    insyaallah, akan ada keje yg baik utk hang nanti.


    chayok! chayok!

    ReplyDelete
  45. @relevan,

    haha. bijaknya encik syed ni.

    ReplyDelete
  46. @hantwo,

    aku dh ajak bos kapel dgn aku, dia takmo. katanya aku terlampau cun utk dia.

    keh3x.

    ReplyDelete
  47. @mawar berduri,

    haha. selamat! dah bg pn surat resign. yihaaa

    ReplyDelete
  48. @eyyza,

    sume serba baru. status baru. hehe. tengsss...

    ReplyDelete