Saturday, October 2, 2010

INI BUKAN TRAGEDI OKTOBER

Tajuk macam haram jugak! Haha. Tajuk tu gua cilok dari lagu Awie, Tragedi Oktober. Hari ni kan Sabtu, otak gua pun sama berjimba-jimbi. Sampai tak boleh nak fikir tajuk apa yang paling sesuai nak letak. Keh3x.

Walaupun hari ni hari sabtu, gua masih kerja. Tapi, separuh hari sajorkkk. Lepas habis kerja, petang-petang sikit cadangnya gua nak pergi shopping!!! Mau ikut??? Hehe. Tempat mana yang lu orang rasa best nak shopping? Queensbay Mall yang bertentangan dengan Pulau Jerejak? Tak pun, Prangin Mall? Tak sesuai? Takkan Bukit Jambul kot, itu gua tengok mat indon dengan minah indon je ramai. Haha.

Ekceli, gua nak pergi shopping kat Long Wan je. Haha. Kenapa Long Wan? Sebab barang-barang kat Long Wan lebih murah mengikut survey yang gua buat. Contohnya, harga Downy kat Long Wan lebih murah dari harga kat Tesco. Yang tu je gua ingat, yang lain gua tak berapa ingat. Keh3x. Dan lagi, gua suka jugak barang-barang plastik kat Long Wan. Cantik dan murah. Tidak kah gua seperti duta kedai Long Wan? Haha. Takpe-takpe, gua buat free promotion untuk Long Wan. Har har har.

Aktiviti gua pada hari ini akan di teruskan lagi dengan aktiviti menghabiskan duit di pasar malam pulak. Gua mengidam nak makan Laksa Kedah. Sedap bangat!! Itu makanan yang wajib gua beli. Gua tak suka Laksa Penang sebab rasa tak ngam dengan tekak gua yang dah berabad dan berkurun hadap Laksa Kedah je. Hehe. Dan di pasar malam jugak, gua dengan rakan serumah gua akan cari tudung baru yang pastinya lebih murah. Ohhh.. murah, murah dan murah. Itu memang motto hidup gua sejak dari dalam kandungan mak gua lagi. Keh3x.



ps: Walaupun pakai barang murah, gua tetap maintain cun. Orang cun, tak kisah lah pakai barang murah, tetap akan nampak cun kan??? Heheh. Tak guna pakai barang branded, handbag Guess, perfume Be Delicious, barang make up Simply Siti kalo spender pakai yang 3 helai sepuluh hinggit!! Haha.




16 comments:

  1. uit.cakap pasal spende 3 sepuluh hinggit tu kira mahal tau!haha.ada yg lg murah dr tu..teeettt.. :P

    ReplyDelete
  2. tang sepender tu yang aku setuju tu.kahkahkah

    ReplyDelete
  3. spender 3 rm10 tu tak pe sebab tak nampak.. org tak tau~
    spender renang nak pakai tayang buntut kat tepi kolam harus mahal~

    ReplyDelete
  4. haha sume komen psl spende daa

    ReplyDelete
  5. Ko nak pergi pasar malam Bayan Baru ke? Bolehlah kita dating kat sana nanti. Kalau rajin jemputlah gua kat airport petang ni hehehe

    ReplyDelete
  6. brg simply siti murah saja lor..!

    kalau nak ada bau be delicious, one drop perfume ada. bau sebijik dowhhh!

    huhu

    ReplyDelete
  7. Lu soping selalu yer..tentu banyak duit lu ar..

    ReplyDelete
  8. weyh gua nak gtau nih.gua haram xpenah makan laksa kedah..pathetic tol gua rase nih.best ke beb? ehehe cara lu ckp mcm best woo.terliur dh gua nih

    ReplyDelete
  9. erk,ape pulakbeza laksa kedah dgn laksa penang..bersifat kenegrian btol ang nih.hak3 :P

    ReplyDelete
  10. kena kerja halfday hari sabtu - SAMA!!

    nak gi pasar malam - SAMA!!

    suka beli bende yang harga murah - SAMA!!!

    mengidam nak makan nasi kerabu - X SAMA!! muehehe...

    spender sis lagi murah.. 3 helai RM4.99.. muahahaha

    ReplyDelete
  11. betul3x
    orang cun, tak kisah pakai barang murah

    ...sama ngan orang hensem
    hahaha

    ReplyDelete
  12. hahaaha! long wan best ooo!kat baling pon ada sebijik.cam supermarket punya besaq.

    alah,kalo jadi surirumah,lagi sep bajet,mekap xyah pakai,spender pon xyah.hahahahahaa!!

    ReplyDelete
  13. Barang murah tapi sedap dipakai, ok le...
    Tak semestinya barang mahal tu baik semuanya, kadang kala mahal sebab jenama dan status saja...

    ReplyDelete
  14. salam,

    ye...ye...kalo dah cun..x mekap pun come..

    mane membuatnye!

    ...jangan abeskan dwet tu...simpan sket...eh! simpan baaaanyak!!

    ReplyDelete
  15. spenda 3 helai sepuluh ringgit tuh kalerful kan???

    erk...gua mengidam nak pegi pasar malam ni....mana nak carikk

    ReplyDelete