Tuesday, October 5, 2010

LAWAK TAK HENGATTTT

Hujung minggu tu, Ola sorang-sorang kat rumah.
Kak Kodijah balik kampung.
Gua dan 3 lagi kawan gua, pergi audition Akademi Fantasia.
Haha.
Gua tipu saja.
Tak ingat gua dan 3 orang kawan pergi mana, gua syak, pergi lawatan under course yang gua ambik kot.
Yang penting, bukan pergi dating.
Gua lebih suka single, slumber dan available.
Keh3x.
Tapi sekarang gua tidak suka single, gua suka double, contohnya double cheese burger. Haha.

Ok, berbalik kepada cerita gua.
Ola kat rumah sorang-sorang.
Gua pun biasa dok rumah sorang-sorang jugak kalau semua member rumah balik kampung.
Gua kan berani, jadi setakat dok sorang-sorang, memang tak de hal lah.
Sia-sia gua mendalami ilmu Silat Pulut masa sekolah rendah dulu.

Malam tu, masa masih belum balik ke rumah sewa, gua dapat SMS Ola.
Ola tanya, bila gua nak balik.
Gua cakap, petang sabtu lah.
Ahad kan ada kelas.
Gua belajar area utara, makanya cuti pada hari Jumaat dan Sabtu.

"Kenapa?", gua tanya Ola.
"Takde pape. Nanti ko balik, aku cite", macam serius je bunyi.
Gua syak Ola ni gaduh dengan boyfriend dia, nak ngadu dengan gua, almaklumlah, gua kan pakar cinta. Keh3x.
Pakar Cinta yang memilih untuk hidup single.
Oh yeahhh....

Lepas gua balik, Ola panggil gua dengan Kak Kodijah.
Malas nak panggil budak 3 orang tu, kang histeria pulak.
Peseng taikkk penakut.

Cerita Ola

"Masa tu aku pergi dapur nak basuh pinggan, pastu nampak macam orang hulur pinggan kat tepi, aku ambik. Alaaa.. Macam kita lepas makan tu, ko hulur pinggan suruh aku basuh". Ola cerita dengan tenang.

Gua pura-pura cool lagi, gua tanya Ola, "dah tu hang buat apa?".

"Dah basuh semua pinggan tu baru aku teringat, aku dok sorang, tadi tu sapa yang hulur pinggan kat aku".

Ahhh.. sudah!! Gua dah mula seram sejuk. Bila gua seram sejuk, gua akan rasa takut nak bangun kencing sorang-sorang. Ohhh demmm.. Takkan nak ajak Kak Kodijah temankan, nanti dia kecoh kat budak-budak lain, malu ahh gua.


P/S: Orang comel macam gua pun ada perasaan malu jugak okeh. Tajuk tak ada kena mengena dengan cerita. Best kan??? Hehe.

40 comments:

  1. best korak lu.

    dem ah aku pulak yg takut grrrrr

    ReplyDelete
  2. kah kah kah...
    padan muka... hahaha,,
    mesti tiap kli p dapoq dok terpikiq... mmcm2....

    ReplyDelete
  3. errkkk.. nih citer benar ke tidak benar nih!! ko jangan~ sis slalu duk sorang kat opis nih~

    ReplyDelete
  4. loorrr...baguslah...korang takyah kemas lagi...dah ada yg tolong hulurkan pinggan...lps ni mesti seme2 rajin basuh pinggan...haha

    ReplyDelete
  5. suspender betul..habis? sampai lani tak tau sapa hulur pinggan la?

    ReplyDelete
  6. malas nak baca..lu cerita apa ni..? bagi sinopsis sikit...hahahaha


    *keji*

    ReplyDelete
  7. ok la. dlm pinggan tu ada apa? nasi? mee?

    ReplyDelete
  8. haha..mjur la dia hulur pinggan..kalau last sekali dia bg tangan dia?? hehee..

    ReplyDelete
  9. aiyak..

    nasik baik pinggan..
    buatnye dier hulur kepala..

    berbuih kat situ..

    ReplyDelete
  10. Gua rasa lu masuk Raja Lawak baru Suai..ajak je 2 tiga orang kawan tu pergi audisen..

    ReplyDelete
  11. hahaha... hantu lapar, tapi pemalas, pinggan tak nak basuh sendiri!

    ReplyDelete
  12. ah ko...taim aku duk sorangla ko sebuk nak citer psl mende ni kan.hanceh!

    ReplyDelete
  13. akak belajar silat langkah 1000...hiks!

    ReplyDelete
  14. jenis hantu pemalas ,basuh pinggan pun malas

    ReplyDelete
  15. kalau takde org nak temankan saya boleh temankan awak pergi kencing tu hahaha

    ReplyDelete
  16. kira hantu tu rajin la gak dari hausemet kesayangan hg yg tinggai ja pinggan pas makan,tul dak?kah3x!!

    ReplyDelete
  17. kila,

    ko camtu pun nak takut. poyo je. haha.

    ReplyDelete
  18. NZ,

    haha.takut sat saja,lepas tu berani balik.besa la, pakai tangkal besi berani. haha.

    *tipu je

    ReplyDelete
  19. kak nafira,

    betui punya cerita nih. tak tipu punyooo... haha.

    ReplyDelete
  20. MARIO,

    hah, arini hulur pinggan, esok2 hulur kepala. toink.. toink..


    dusshhh..gua pengsan kat situ jugak!haha.

    ReplyDelete
  21. Kak KB,

    ishh..sampai sudah tak tau..rasanya memang ada 'kewujudan entiti' kat situ.

    grrrr...

    ReplyDelete
  22. gile...tiba2 naik bulu roma...serius

    ReplyDelete
  23. HANIE aka KAK CHO yang MACHO,

    next entri aku buat summary utk kak cho okeh.

    *dasar pemalas.haha.

    ReplyDelete
  24. GADIS BUNGA,

    lupa pulak nak tanya member. sebab masa tu tak terfikir plak bab2 tu. takut punya pasaiiii..

    haha.

    ReplyDelete
  25. BLACK ROSES,

    tengok2 plak tangan dia penuh bulu macam bigfoot!!

    terus koma kat situ jugak. har har har.

    ReplyDelete
  26. AUJINZ,

    haaa.. tu lah, mujur tak tunjuk muka, kalo tak, memang demam tak keba2 la.. terkejut punya pasaiii.. haha.

    ReplyDelete
  27. RELEVAN,

    hishhh.. ada plak raja lawak.. sy bukan pandai buat lawak pun.. huhu..

    ReplyDelete
  28. MAWAR BERDURI,

    realiti la kak oiii.. haha.. bukan cerita expose mistik. keh3x

    ReplyDelete
  29. HIRO,

    cerita opah??? yang kat TV1, drama lama2 tu ek? haha.

    ReplyDelete
  30. 6 SEPTEMBER,

    cittt.. apa der.. cerita budak tadika camni pun nak seram kah???

    ReplyDelete
  31. KOG,

    haha. memang dasar pemalas kan.

    ReplyDelete
  32. ALEEN,

    ho yeahhh.. padan muka.. hahaha.. jangan pandang belakang tau.. keh3x..

    ReplyDelete
  33. MDT,

    silat langkah 1000 tu memang besh lah. tapi, kalo terpengsan kat situ, camno?? haha

    ReplyDelete
  34. STIFFLER,

    hantu tu macam lu jugak. har har har

    ReplyDelete
  35. KAK ANIS,

    ok, nanti bagi hantu ni dok umah yang kak anis beli kat SP tu.suh hantu tu jaga. bagi dia tebas lalang apa yg patut.

    mau??

    haha.

    ReplyDelete
  36. KAZAZTAN TEAM,

    rilek ler. cool okeh. haha.

    ReplyDelete