Monday, October 4, 2010

NESCAFE KAK KODIJAH

  Kucing ni perli gua kah??? Hahaha..

Masa tu study week. Gua malas nak balik kampung, sebab gua ingat, kalau balik kampung soheh gua tak study. Maka, gua stay kat rumah sewa dengan Kak Kodijah dan Ola. Tiga orang budak rumah gua yang lain memang kerap balik kampung. Almaklum ler, ada transport.

Gua bukan peseng yang rajin study. Dan, gua bukan orang yang suka study.

Apa perbezaan di antara rajin study dan suka study??? Ntah... Tak dapat pulak gua nak bagi perbezaan. Lu orang pikir sendiri lah. Haha. Cuma, kesimpulannya memang gua tak suka dan tak rajin study. Ok?

Kononnya nak stay up. Kalau nak stay up, ubat yang paling mantop untuk menghalang mengantok ialah nescafe. Jadi, gua dengan Ola pun pakat, nak suruh Kak Kodijah bancuhkan air.

"Kak Kodijah, neskepe yang hang bancuh sedap lah", intro dari gua.

"Betul Kodi, hari tu ko bancuh, sedap sangat", Ola sambung puji-pujian untuk meneruskan misi kami menyuruh Kak Kodijah bancuh air.

"Banyak lah korang punya sedap, dasar pemalas. Puji-puji aku tu, saja je nak suruh aku bancuh air kan", suara Kak Kodijah yang nyaring dan tak merdu menyapa gegendang telinga. Lalu, Kak Kodijah pun bangun menuju ke dapur.

Gua sengih-sengih dengan Ola. Berjaya misi kami.

"Kak Kodijah, bancuh pekat-pekat sikit. Nanti nak stay up, tak la mengantok sangat", ini request gua. Keh3x. Takut jugak Kak Kodijah maki gua 2,3 round.


.......................................

Gua dengan Ola teguk air lepas baca bismilah.

Gila babang punya pekat!!! Haram Kak Kodijah, kena kan gua dengan Ola. Pastu, paksa gua dengan Ola habiskan jugak air nescafe tu.

Nak jaga hati Kak Kodijah dan lagi takut dia membebel, gua dengan Ola abihkan jugak air nescafe yang maha pekat tu.

Sudahnya, Ola tak tidur 2 hari 2 malam, gua pulak, 3 hari tak tido. Langsung tak leh tido. Baring je, tapi mata takleh pejam. Dah tak tido tu, haramnya nak study. Tapi dok melongok depan laptop, main game. Masa tu layan Magic Vines dengan Bejeweled je. Hehehehe.



P/S: Lepas tu, tobat dah nak suruh Kak Kodijah bancuh air. Tak sanggup der tak tido 3 hari.




19 comments:

  1. salam...ko layan nescafe ke?? layan la mocca..lg sodap la..heheheh...

    ReplyDelete
  2. gua tau apa beza nya... suka study adalah study tapi tak masuk satu apa pun.. haha.. maam gua...

    ReplyDelete
  3. xpela..cuma 2, 3 ari je,

    buatnye x tido terus...lagi haru!

    ReplyDelete
  4. kita mnum nescafe tin je..mocha. kalau original, memang esoknya jadi pengih adadah la.. terhuyung hayang..huhu..tak cukup tidur+ kepala mereng.. haha

    ReplyDelete
  5. dulu nescafe tu mcm dadah. faveret. wajib. ketagih.

    skrg, teguk sikit je mula menggigil satu badan.

    macam amik dadah. isk!

    ReplyDelete
  6. Padan muka..wakaka! dapat Neskopi pahit Kak Kodijah..

    ReplyDelete
  7. muahahha... sis pon pernah kena.. giler dasat x boleh tido..boleh kena migrin sebab x boleh tido... kawan sis tu dia x reti bancuh nescafe..

    tapi kami mintak jugak dia bancuh.. boleh dia bacuh nescafe macam bancuh milo..giler banyak nescafe dia letak.. sampai ke pagi mata x leh tido.. fuhh.. fobia trus

    ReplyDelete
  8. hahaha.
    padan muka!
    motip: sila rajinkan diri anda sendiri.huahua :P

    ReplyDelete
  9. gua kalo dpt neskepe 5saat lepas tu migraine cm haram hheheh kalo dpt neskepe kak kodi lu tu gua rase gua dh koma dh tu hee

    ReplyDelete
  10. mulela aku rase nak tunjuk aksi akrobatik kuceng aku plak.ngehehe

    ReplyDelete
  11. mak aiiii.... giler sungguh penangan neskefe kak kodijah

    ReplyDelete
  12. hahaha sian...tu la len klikena up sikit g pujiantu...kih3

    ReplyDelete
  13. mantop laa kak kodi!!! kalo bukak restoren,habihlaaa customer dia jadi mata panda.kah3x!

    ReplyDelete
  14. haha..dasar pemalas..kan dah x tido 3 hari..wakaka..lain kali buat sendirik :P

    ReplyDelete
  15. sahrom - dulu memang layan nescafe, skrg tak dah. perut memulas je lepas minum. haha.


    cik tipikal - haha. tak kisah la apa pn, tapi gua tetap tak suka study. keh3x.


    cikgu humairi - uihhh.. mau terjojol bijik mata kalo tak tido terus.. haha..


    black roses - nescafe kedai mamak lagi beshhh.. haha..


    gadis Bunga - dulu nescafe memang ketagih, tak minum, tak cukup syarat nak study. keh3x. alasan.


    relevan - haha. muka boleh padan kah? suai padan boleh la. haha.


    aizat shafiq - ok, tengok la sapa tukang amek gambar tu. keh3x.


    kak nafira - kenapa kes kita sama ni? haha. tapi lawak la, memang gila tak leh tido. badan rasa penat je. haha.


    anitadahahs - alaa,bukan selalu nak manja dengan kak kodijah. haha.


    days - gua teringin jgk nak bancuh bagi lu minum. har har har.


    kila - jadi, apa yg sedap?? sesedap rasa?? hehe.


    hiro - komersial kan apa der???


    aleen - ni komen apa ni woiiii????


    mak su - haha. teruk, memang teruk. walopun dh lama, tp tetap jadi bahan gelak kami. keh3x.


    Sh@h - haha. up pun sama je, dia tetap nak kenakan ktorang. haha.


    kak anis - bagi pelingkup bisnes teruih boleh la. pastu orang tak mai kedai dah. hahaha.


    budak nakal - itu kali pertama dan kali terakhir. haha.

    ReplyDelete
  16. neskepe tu..calen power rot.

    ReplyDelete