Tuesday, October 19, 2010

POWER ROOT, M vs XL

Gua tak ambik apa-apa hasil keluaran Power Root. Tak main der minum air Kacip Fatimah. Gua lebih ganas, terus pergi rumah Mak Timah, pinjam kacip beliau. Lebih powerrrrr.. Har har har.


Tapi, yang gua nak cerita kat sini pasal kawan gua. Dia ni hampeh sikit, suka ajuk cakap orang. Dan yang paling best, dia suka ajuk dialog pakcik yang menang hadiah Power Root tu.


Dialog best pakcik tu, "Saya menang motor".


Mula-mula gua rasa sangat bersalah kalau gua gelak, tapi gua memang tak boleh tahan. Terpaksa jugak gua gelak, kalau tak mau berpintal urat kentut gua sebab tahan gelak.


Gua minta maaf.



**********************


Gua malu sebenarnya. Gua ada belikan baju untuk bakal laki gua. Konon-konon nak surprise kan beliau. Gua kan romantik orangnya, jadi haruslah ada unsur-unsur kejutan dan romantika de amor bagi menambahkan kemesraan dalam bercinta. Kah kah kah.


Selama ni gua syak bakal laki gua tu pakai baju saiz M, jadi gua pun dengan bangganya pilihkan baju yang baik dan cantik baik dan cantik lah sangat.


M dan XL tu ada bezanya ye Gadis Comel. Nak ker tengok bakal laki lu pakai baju macam sarung buah nangka membaluti buah nangka di atas pokok nangka. Hisss.. Itu lah, orang tua-tua kata, malu bertanya sesat jalan.


Sekian, tajuk syarahan gua pada hari ini berkenaan pepatah "Malu bertanya sesat jalan". Selamat hari Selasa.

20 comments:

  1. aku saiz M..klu tak muat, mai la anta kat aku hahahahha ( ayat tak reti malu huhuhu)

    ReplyDelete
  2. kah3...abis tu baju tu kau tukar ke x?

    ReplyDelete
  3. sahrom,

    nampak sangat hang ni kurus je kan. haha.

    nanti aku bagi hang baju pagoda. hehe.

    ReplyDelete
  4. platipus,

    tak pun. nak buat camne, dah tersalah beli. hihihi.

    ReplyDelete
  5. aku skrg tengah membayangkan ramlah ram pasal hang cakap sarung nangka ;p

    ReplyDelete
  6. ahahaha.
    gelak aku baca bila ko cakap g umah makcik timah pinjam kacip beliau. Nnati kalau kau dah pinjam, cik timah nak pakai apeeee...

    ReplyDelete
  7. alah,da kawen sok,hg pakai je baju tu nnti buat baju tido.keh3x!

    ReplyDelete
  8. hehe...dia gem jgk eh ...ekeke

    ReplyDelete
  9. hantwo,

    apa kaitan ramlah ram dengan sarung nangka beb??

    ada kaitan kah?

    ReplyDelete
  10. anitadahahs,

    mak timah pinjam tongkat pak ali plak.

    (relevan tak jawapan aku dgn soalan ko?)

    ReplyDelete
  11. mario,

    har har har.
    nope, dia taff guy.
    tentera.

    gua je yang kecik.

    ;p

    ReplyDelete
  12. Lu jangan macam macam arr.. Gua pun nak memang motor jugekk hehe!

    ReplyDelete
  13. dh nak kawen xlame lagi baju laki pon lu xde idea ke der? aiseyhhhh

    ReplyDelete
  14. xpe, janji muat nak pakai! hahaha..

    ReplyDelete
  15. relevan,

    saya nak motorrrr jugekkk.. hahaha..

    ReplyDelete
  16. days,

    alaaa... aku tak pandai agak laaa... maafkan lah aku,, huhu..

    ReplyDelete
  17. linglung,

    gua rasa lu pakai baju size M kan? hehe.

    ReplyDelete