Tuesday, October 19, 2010

SENAH JAMBAN

Perut Senah rasa memulas. Senah syak, ni mesti angkara laksa yang Senah makan semalam. Di tempat kerja, perut Senah masih tak OK. Walaupun dah telan ubat bijik kedai cina cap pil chikit teck aun, keadaan Senah masih kurang memuaskan. Cecair dan sisa pepejal yang keluar dari tempat keluar najis itu seakan tidak mahu berhenti.


Dah berapa kali Senah masuk, keluar jamban. Senah risau orang cop Senah dengan gelaran baru, "Senah Jamban". Cukup lah orang cop Senah dengan gelaran Senah Salak, gara-gara Senah suka makan jeruk salak.


Hari ni saja dah 5 kali Senah masuk jamban. Tiap kali duduk atas mangkuk jamban, Senah perasan benda ni. Ni mesti kerja orang-orang HR.

HAVE YOU FLUSH THE TOILET?

SUDAHKAN ANDA FLUSH TANDAS?



Senah rasa something wrong dengan menatang notis yang HR tempek kat dinding tu, tapi Senah sendiri tak tahu perkataan apa yang paling sesuai untuk menggantikan perkataan FLUSH tersebut.


SUDAHKAN ANDA MENGEPAM TANDAS?






22 comments:

  1. semoga senah tidak sengal dgn bahasa yang dicipta oleh HR nya..mungkin HRnya tidak sedar akan OBBK 2010

    ReplyDelete
  2. jwpan saye,saye belom memerut hari ini.boley weh?ahak!

    ReplyDelete
  3. sila jangan rendam ketulan anda lama lama nanti kembang..

    p/s: kalau ketulan dah kembang tekak pun akan kembang juga akhirnya..



    .

    ReplyDelete
  4. pastikan takungan air bersih di dalam mangkuk tandas..

    sila jangan jadi mangkuk..


    .

    ReplyDelete
  5. psstt.. disebalik pintu tandas sekarang ini ada orang yang sedang menunggu untuk masuk selepas anda.. sila jaga maruah anda..



    .

    ReplyDelete
  6. kegiatan anda didalam tandas ini dirakam oleh kamera litar tertutup.. sila flush untuk delete rakaman tersebut..



    .

    ReplyDelete
  7. hari masuk jamban.. :)

    baik utk perut dan usus

    ReplyDelete
  8. kami tahu siapa yang makan jagung semalam.. sila pastikan tiada bahan bukti ditinggalkan disini..


    .

    ReplyDelete
  9. apa kata, tdo dlm jmban je mlm ni

    ReplyDelete
  10. senah tu mesti dia tu..pasal 2hari lepas tulis dlm FB nk makan laksa.haha!kantoi!

    ReplyDelete
  11. senah senah.perangai macam harr der hehehe

    ReplyDelete
  12. hahaha... rasa nak lempang je ardzman tu....

    ReplyDelete
  13. ha3,abg man oih!!!anda terlebey sudah!bukan takat nak lempang,aku rase mcm nak flush je die 2.haih!

    ReplyDelete
  14. mario,

    ntah la dengan senah tu. aku pun tak paham dengan dia.

    ReplyDelete
  15. sahrom,

    senah rasa konpius la dengan ayat bahasa tu.

    sudahkah anda flush tandas?

    pelik la

    ReplyDelete
  16. aleen,

    ada ker aku tanya ang dah memerut ker blom?? budak ni, itu yang kena repeat paper tiap2 sem tu.


    kah3x

    ReplyDelete
  17. ardzman,

    hang memang pengotoq kan abg man!! geli!!
    abg man bengong!!

    hahaha...

    ReplyDelete
  18. MDT,

    hari2 senah masuk toilet. buang apa yg patut.

    ReplyDelete
  19. platipus,

    eee... takmo... kecian cenah, cenah takmo cido dalam camban.

    cecece..

    ReplyDelete
  20. kak anis,

    haha. bukan. bukan. not me okeh.


    pstttt...jgn la habaq kat depa ni.. malu laaaa..

    auuwww

    ReplyDelete
  21. days,

    haha. bukan lahhhhhh.... bukan.. bukan.. bukan..

    ReplyDelete