Monday, October 11, 2010

SUKAN KOMANWEL INDIA 2010

Situasi 1

Komen mak gua masa atlet Malaysia kalah acara menembak.

"Ohhh.. Ni tak pa lagi. Kalah pun tak pa. Tak kisah. Sebab soghang dia saja yang kalah pun. Kalau yang macam main hoki tu kalah, rugi, rugi. Pi ghamai-ghamai, buat penuh kapai terebang saja. Buat habih duit".

Gua angguk-anguk. Bijak betui mak gua nih. See the leg lah, mana tumpahnya bijak seorang mak tu kalau bukan kat anak dia. Ehem.. Ehem..



Situasi 2

"Ayah, kenapa kat sekolah dulu tak dak boling padang. Kalau ada, dah tentu sekarang chek jadi atlet negara".

Ayah gua malas nak layan karenah gua. Masih menonton dengan khusyuk atlet negara beraksi.

"Ni tak, ada acara lontar peluru, lompat jauh, lompat kijang", sambung kakak gua.

"Aku lompat tu tak pa lagi, yang nak kijang tu masalah sikit. Tak berapa jadi kijang, jadi lompat kancil".

Ayah gua jeling-jeling, tandanya suruh gua dengan kakak gua diam. Cukup lah ada dua orang pengulas sukan kat dalam TV, tak perlu ada pengulas sukan tambahan.


Gambar tak ada kena mengena dengan entri.
Saja nak menggambarkan keadaan gua setiap hari Isnin.
Hehe.
Rindu gua tak????
Dua hari tau gua tak hapdet blog.
Keh3x.

26 comments:

  1. Kalah menang tu adat pertandingan le...tapi kalau asyik kalah je...lepas kalah, kalah lagi, pastu kalah pula, pastu kalah sekali lagi...kan ke rugi...

    ReplyDelete
  2. ya la..kne ubah nama acara kepada lompat kancil..pas tue suruh kancil biru join..konfem leh menang punya huhuhuhuh

    ReplyDelete
  3. aku tak suka kalah.nnti kene ejek.boleh?miahahahhaa

    ReplyDelete
  4. hahaha.. bab lompat kancil tu memang best..

    ReplyDelete
  5. bila ada tournament badminton, mak gua slalu ckp, knpa dulu gua xnk sungguh2 main badminton? klu x mesti dh wakil malaysia..
    Gua jwb, malas nk glamer!
    Boleh ke?
    Keh keh keh!

    ReplyDelete
  6. X ksh la kalo kalah
    sbb malaysia mmg slalu kalah pun haha

    abih la ak kutuk negara sndiri, camne nih...

    ReplyDelete
  7. salam comel

    siapa mahu kalah?
    sume org mau menang
    tapi kalo dah kalah
    mmg rugi besar...
    sbb takde la dpt hadiah
    duit beribu tuh ~

    ReplyDelete
  8. Nanti sukan komanwel akan adakan acara main kondang kondi...

    ReplyDelete
  9. Smart tol mak! Heee.
    Bestnye isnin muke cmtu.
    Yebbit kalo isnin, malas tol nk p class. Huu

    ReplyDelete
  10. kancil pon blom tentu same ngan ang la weh..hu3

    ReplyDelete
  11. mueheheh. patut laa laki tak suka tgk sports dgn fomfuan. heheheh

    ReplyDelete
  12. nape laa xde sukan galah panjang ke.. congkak ke.. konpem saya leh jadi wakil malaysia.. hehe

    ReplyDelete
  13. slalunye org yang wat lompat kancil.. kaki dia x bape nak panjang.. muahahaha...

    sis lagi x boleh melompat.. kakakaka

    ReplyDelete
  14. gambar sebijik mcm gua slame 3 minggu cuti ni.


    haha. bagus.


    gau pon nak jd pengulas:

    sepakan dari naj ke arah sheikh muzzapar.. lalu tersepak ke kepala harlinda.. pengsan.. dan...


    ...
    ..

    ..
    ..
    ..
    GOALLL!!!!



    ~bodoh. aku kacewa.

    ReplyDelete
  15. len kalo letak lompat kancil.baru semangat sket nak buat.kancil cerdik pe hehehe

    ReplyDelete
  16. apa kater pasni lu tgok gua masuk olimpik dengan semut gua..confim gua menang ngan cik mutt gua

    ReplyDelete
  17. aku syak kalau lame sikit kau berbual, ayah kau ade bagi sepakan kijang kat perut laju2

    ReplyDelete
  18. patutnya dah kena lempang dah kalau abah gua yang melayan lu

    ReplyDelete
  19. memang sebijik macam kucing aku tido
    ko nak geletek ke, nak apa ke, dia tak kisah
    hahaha

    ReplyDelete
  20. aku tak tgk lg komanwel kali ni
    sadis gila

    ReplyDelete
  21. Family aku tak layan langsung komanwel ni haa.layan piala malaysia je lah..oklah tu

    ReplyDelete
  22. #kuasai minda: kalo dah pegi berlatih kat luar negara tu, at least improve kan lah sikit skill tu, jgn asek kalah je. hehe.

    #sahrom: hang pun buleh join kalo berminat. hahaha.

    #kila: sapa yang suka kalah? aku pun tak suka.keh3x.

    #pala maldini: hehe. lompat kancil tu sungguh cool kan.

    #msgoodnite: betul lah, gua pun tak suka glemer. kalo tak, dah lama gua jadi atlet negara. har har har.

    #Al: lu pegi duduk bangladesh la woi. pehal jahat sgt kutuk negara sendiri. haha.

    #manje yang manja: tu lah, kalo menang, nanti dpt hadiah duit lagi. kayo, memang kayo. hehe.

    #relevan: sapa atletnya? hincik relevan kah? hahaha.

    ReplyDelete
  23. #yebbit: jgn malas2, nanti lambat grad. keh3x.

    #aleen:aku lempang jugak budak aleen ni kang..

    #GadisBunga: hahaha. mujuq ayah tak baling remote kat kepala. kalo kena, sia2 ja. keh3x.

    #cik moon: okeh, nanti kita sama2 request suh buat acara tu k. hehe.

    #kak nafira: haha.macam tau2 ja kaki tak berapa nak panjang. kah3x.

    kak kena hati2, kan pregnant.jgn loncat2 kijang lak. huhu.

    #naj hebat: pehal lu macam meroyan je ni? kah3x. sah.. sah.. memang meroyan!!

    #days: oh yeah!! jom lompat kancil selama 5 minit. har har har.

    #one2paii: lu dgn cimut lu masuk acara apa plak? lari dalam guni kah??

    ReplyDelete
  24. #hentakbelipat: betul, gua pun syak benda yg sama. haha.

    #aujinz: channel sastro. keh3x.

    #stiffler: har har har. abah lu takkan buat punya, sebab gua comel. dia mesti akan sayang gua. bila nak bawak gua pergi jumpa abah lu?

    #tehr: har har har. comel kan kucing tu.

    #six september: ala..tak payah nak sadis2. mengada2 je nak sadis plak.lempang kang, baru tau. haha/

    #fndrocka: bagus lah, mmg family kita ada semangat kesukanan. hehe.

    ReplyDelete
  25. ntahla...the rock ada tak sukan ni...

    ReplyDelete