Tuesday, October 26, 2010

TAHI


Cool gila makan macam ni kan?



* Dah tak boleh pakai gua-lu dah kan??? Kang ada je makhluk-makhluk yang muka tak comel nak tegur. Nak report kat bakal laki aku kunun. Lempang kang baru tau. Okeh, guna aku-hang je lah. Lebih sopan dan lemah lembut. Menampakkan sikit ciri-ciri gadis Melayu.


Kelmarin iaitu yesterday, amoi tempat kerja aku tanya. "Gadis yang comel, what is SHIT in bahasa?". Aku kaget. Kaget ye, bukan kagum. Pehal amoi ni tetiba tanya soalan pasal SHIT nih. Sangat tidak sopan di dengari oleh cuping telinga aku yang tak capang ini.


"TAHI kan??". Dia tanya lagi. Nak kepastian. Aku jawab, "YES". Apa kena mengena SHIT dengan pekerjaan kami berdua? Kami bukan bekerja mengangkat tahi di tepi jalan atau menyedok tahi kucing yang bertaburan dan bertempiaran di halaman rumah.


Rupa-rupanya amoi ni nak tulis peribahasa, HANGAT-HANGAT TAHI AYAM. Ciss... Suspender betui lah. Buat apa la susah-susah, translate je la sebijik-sebijik dari peribahasa tu.



WARM WARM CHICKEN SHIT.



Cool jugak kan??





22 comments:

  1. hahahahaha
    hahahahaha
    hahahahaha

    style lah!

    ReplyDelete
  2. hahaha..

    peribahasa mana boleh translate lah

    English ada peribahasanya sendiri..

    ReplyDelete
  3. haha.
    tulah susahnya kalau bm translet bulat-bulat jadi bi..
    the nice peribahasa! huahua

    ReplyDelete
  4. macam hareemmmmm jer kan..
    nice one beb!


    hahahhaa..

    ReplyDelete
  5. haaaaaarun tol la amoi tu..dia cun x??

    ReplyDelete
  6. hahahahaha... haru jugak kalo peribahasa nak di tukar lam bahasa lain.. adohaiiii

    ReplyDelete
  7. amoi tu nak buat karangan ke hapa yang nak guna peribahasa bagai

    ReplyDelete
  8. dia nak trenselit dari BI ke bahasa ka..atau bahasa ke BI?..

    ReplyDelete
  9. cube ko translate...perlahan mcm siput babi? hahahaah

    ReplyDelete
  10. nasib baik amoi tuh x jumpe gua n menuntut ilmu BI kat gua..kalo x tntu beliau fail flat semua subjek ti..haha

    ReplyDelete
  11. Cbe ko translate kan yang ni plak--->Air yang dicicang tidak akan putus~ :D

    ReplyDelete
  12. cool giler....hahahahahah
    warm-warm chicken shit ...

    hahahahahhaha

    ReplyDelete
  13. warm warm chicken shit? hehehehe pandai ah lu nih translate.coolio beb

    ReplyDelete
  14. kihkihkih...sian amoi tu...kalau jadi cikgu bm dia mesti best kan??? ketawa sepanjang hari.

    hahahahahaa!

    ReplyDelete
  15. huish! hahaha

    gc, bab iklan tu.... depa bayar kat maksu, bolehlah maksu cover duit roti canai and teh tarik, ta ra mahal at all... tengok linkage yg disediakan :)

    ReplyDelete
  16. hahha cakap kat amoi tu masuk kelas tatabahasa...baru nnt org x salah n faham akekekeke

    ReplyDelete
  17. wahahahahaha xleh blaaaa!!! suka seyh!

    ReplyDelete