Monday, October 18, 2010

YA ATAU TIDAK

Gua sebenarnya tak tau nak buat keputusan.
Gua dapat call dari company yang gua pernah pergi interview 5-6 bulan lepas.
Company tu tak ambik gua masa interview lepas sebab gua cakap, gua kena bagi notis.
Company tu pulak nak pakai orang cepat, so depa hire sorang budak yang boleh start kerja immediately.

Last week, this company call gua.
Tanya gua, boleh ker tak pergi interview sebab position yang gua apply hari tu dah kosong.
Gua bingung tahap bengong dah ni.

Gua malas nak pergi sebab:

1-jauh. gua penat nak drive 2,3 jam pergi sana. Lepas tu nak patah balik ke Kedah. Boleh patah pinggang gua yang ramping macam kerengga nih. (tipu).

2-Gua dah tak ada cuti. Cuti gua, gua simpan untuk cuti kawin. Nak MC gua malas sebab gua memang tak pandai berlakon depan doktor.

3-Kalau dapat, gua kena start kerja awal bulan 12. Memang kelam kabut. Dengan nak kenduri, nak cari rumah, nak cari barang-barang wajib ada untuk rumah. Haipppp.. Tensen.

Gua memang nak move ke sana lepas kawin. Dekat dengan bakal suami. Awalnya plan kami, kami nak buat PJJ je. Perkahwinan Jarak Jauh! Keh3x. Konon-konon, tahun depan baru gua nak move pi sana.

So, macam mana ni?? Patut ker gua pergi interview tu???

Status gua sekarang: Fua fening fala fakfau fak fifir fafam fafa lafi.

24 comments:

  1. salam..kalau itu yg membuatkan hang boleh dekat dgn suami hang better pi..pas tue, cakap la nak masuk bulan 1 ka?? hang demand la cikit coz depa hang panggil hang kan

    ReplyDelete
  2. kalau dekat ngn bakal suami bek pergi..sekurang-kurangnya kiter berusaha dear..mana tahu rezeki anda lagi=)

    ReplyDelete
  3. Baik lu pergi. nanti senang dh dekat ngan suami...rezki tue, org yg cari kite...extend la masuk lmbt sket ke..hehe

    ReplyDelete
  4. cari drSinga. dia boleh bagi MC. muehehe

    ReplyDelete
  5. Kekadang, rezeki ALLAH datang untuk menguji kita. Skrang, GC dah ada kerja, tapi dapat peluang kerja lain plak, pastu dekat dengan bakal suami lagi, jadi kenala pertimbangkan betoi2. Takut nanti kita berasa sesal pulak.
    La ni, baik solat sunat, minta pertolongan daripada ALLAH. DIA yang tau semuanya yang terbaik utk kita.

    ReplyDelete
  6. buat solat istikharah..binca dgn bakal suami..apa yg terbaik..

    ReplyDelete
  7. kalau nak selalu merasa, duduk la dekat - dekat


    hahahahaha

    ReplyDelete
  8. pergilah interview tu... mana tau ada rezeki kat situ ~

    ReplyDelete
  9. sahrom,

    tak leh demand, kang depa tak amek teruih. hahaha.

    ReplyDelete
  10. ms sunsweets,

    itu lah. better try than never try. haha. betui ker hengelish aku nih?

    ReplyDelete
  11. alisya amani aka gadis gedik,

    hehe. terima kasih cayang atas pandangan cayang tu.

    ReplyDelete
  12. GB,

    drSinga kat mana GB?

    nak MC pelisss..

    ReplyDelete
  13. Luah Fikiran,

    terima kasih untuk nasihat LF. cayangggg LF. keh3x

    ReplyDelete
  14. platipus,

    terima kasih platipus yg bijak berkata2. tolong hantar dugong sekoq!

    ReplyDelete
  15. paredddd gataiiiiiii.. menci! menci!



    *tak suka taw awak tulis camni..

    ReplyDelete
  16. hiro,

    hehe. ho yeah. kalo dpt, nanti belanja hiro makan biskut tiger okeh.

    ReplyDelete
  17. pegi je la der.ape brg dh kawen dok jauh2 mane dtg feel kot hehehehe

    ReplyDelete
  18. bek hang pegi intebiu tu.
    tapi, kalu xmo pi pon buleh saja..

    tapi, kalu nak dekat dengan laki hang, bek hang pi.

    tapi, kalu hang nak buat PJJ pon, buleh jugak.



    ehhhh..entah la! haku plak yang dh pening nih ~



    hang pikiaq sendiri lah!.



    :p

    ReplyDelete
  19. days,

    haha. yelah2, aku ikut nasihat hang. aku pergi ye. ;p

    ReplyDelete
  20. sepet,

    awat panjang berjela hang dok berletiyaq ni weh.

    haha.

    mengalahkan tok aku plak.

    yelah2,aku pi jumaat ni.

    hihi.

    ReplyDelete