Friday, November 12, 2010

Gua yang nak menikah, kenapa orang lain yang terlebih cuak??

Tolong lah doakan yang baik untuk gua, bukan buat gua tension atau stress dengan kecuakkan lu orang. Gua yang nak menikah, kenapa orang lain yang terlebih cuak. Terima kasih buat yang mengambil berat, tapi cara lu orang buat gua jadi stress. Tak faham gua. Apa bezanya gua menikah hari Ahad ataupun Sabtu? Cuma dicepatkan satu hari saja. Tak payah la nak cakap kat gua, "kesian, mesti kelam kabut kan". Demmm.. Jangan simpati kat gua macam tu. Gua just mintak, tolong doakan majlis pernikahan gua berlangsung dengan lancar. Itu je.


Gua nak kabo, majlis apa pun mesti akan kelam kabut. Hatta nak sambut birthday tiup-tiup lilin, nak buat open house panggil kawan-kawan 2,3 orang pun tetap akan kelam kabut, ini kan pulak majlis nikah. Semua majlis akan ada istilah kelam kabut okeh. Tapi, pandai-pandai lah handle. Kita buat takat yang termampu. Kelam kabut is normal hatta gua menikah hari yang sama (14hb November), kelam kabut tu tetap akan ada.


Tak, gua tak cakap pasal lu orang kawan-kawan blog gua. Gua cakap pasal orang lain. Gua cool, tapi orang lain yang tak cool. Sekarang gua stress sebab orang-orang macam ni.



ps: semoga perjalanan adik-adik gua yang belajar kat Melaka & Skudai tu selamat. Jangan risau, pagi esok, gua jemput lu orang kat Stesen Bas Sg. Petani. Ohh demm.. Gua teringat kek sikeret resepi yang gua beli semalam. So delisyesss..

20 comments:

  1. weiii gile kentang lu ni....gua bayangkan lu men kawin pondok2...realitinya gua tau lu cool pasal siap tulis N3 yang xde ciri2 kecut perut nak kawin....ke lu minum tongkat ali lebih ni??? ;p

    ReplyDelete
  2. aku doakan semoga majlis pernikahan ko berjalan dengan lancar ye puan GC

    ReplyDelete
  3. gua doakan yang terbaik untuk lu bai..lu de adik?meh suh die kenal ngan gua..mane tahu leh jd adiq ipaq lu..hahhaa

    ReplyDelete
  4. Saya doakan yg terbaik utk awak. Semoga semuanya berjalan lancar dan tak stress.

    Awak jgn stress tau. Malam lepas nikah tu banyak nak guna tenaga lahir dan batin hahaha

    ReplyDelete
  5. Oh ya lupa pula nak ucapkan

    Selamat Pengantin Baru utk awak suami isteri.

    Semoga kekal bahagian hingga akhir hayat

    ReplyDelete
  6. Koi pun nak ngucap kan selamat pengantin baru kat aok..!

    ReplyDelete
  7. i'll be in kedah ahad, isnin, selasa.... nak aku tolong apa2 tak....???

    ReplyDelete
  8. rilex2 sudah...bawak bertenang ja.kak anis aritu pun,patutnya nikah petang,buleh pulak ayah kak anis lupa bgtau kt tok imam.seb baik la tok imam tu bapak member kak anis.

    malam laaa pulak baru kami buleh menikah.tp best hapa.memori tuuu!!

    ReplyDelete
  9. heee...tetiba ak tak sabar nak kawin juge...sronoknye ade org cuak untk ak...thnks..hik9

    ReplyDelete
  10. kehadapn melah yang di sayangi...

    hang jangan la stress. nati susah nak touch-up muka yang chumel tuh. hang pedulik kan saja depa2 yang dok kata2 kat hang tu.

    apa2 pon, haku harap hang tabah hadapi stress yang melanda.

    p/s: haku x dapat nak hadiri majlis hang atas sebab2 yang langsung2 x buleh nak di elak kan.


    ikhlas dari,
    sepet yang kiut.

    ReplyDelete
  11. ishhh sabar dikk .. jgn marah ..
    pengantin baru x leh marah2 .. adatlah tuu mereka buat gabra tapi x sabar2 heheheh

    akak doakan semua selamat sampai selesai majlis nanti .. :)

    ReplyDelete
  12. dont stres..stres..bila stress jer ingat MDT..haha!

    ReplyDelete
  13. Mudah2an majlis berjalan lancar.. Aammmiin..

    Jangan stress nanti makeup takmo lekat.. :-P

    ReplyDelete
  14. gua dah doakan lu. tolong doakan perjalanan adik2 lu skali. jgn lupa simpan souvenir utk gua!

    ReplyDelete
  15. awk,sya dh abiskan kek sikeret resepi tu...ahak3..sape suh x abiskn....

    ReplyDelete
  16. yg penting jgn lupe upload gmbr nikah nt yer!

    ReplyDelete
  17. Beneficial info and excellent design you got here! I want to thank you for sharing your ideas and putting the time into the stuff you publish! Great work!

    ReplyDelete