Thursday, November 11, 2010

Now you see, now you don't



Harga 1 set RM 11.00 
Mee Udang dan air
Menu makan malam yang maveles
Udang besar tiga ekoq
Tak cukup!!
Patutnya letak udang besar 10 ekoq baru sesuai dengan nama Mee Udang




Keadaan masih terkawal
Mee Udang kelihatan masih normal
Air pun kelihatan masih waras




Gelas yang tinggi kelihatan seperti Menara Alor Star
Gagah berdiri
Abaikan brader berbaju hitam di belakang



Baca doa makan
Srottt
Slurpppp
Deshum.. deshummm...
Kebabommm...
Tadaaaaaaaaaaaaaa....




Yang kelihatan hanya kuah dan selonggok bahan terbiar
Kulit udang, bawang goreng, bahan hiasan, sawi
Benda yang tak dapat di telan, susun biar elok di tepi pinggan
Nampak kemas dan mudah nak makan

Terima kasih rakan serumah yang sudi belanja
Esok my turn belanja awak makan nasik kandar Makbul pulak ye

22 comments:

  1. ces enak sungguh mee tu.aiseyh lu buat gua lapa la beb.hishh

    ReplyDelete
  2. days,

    haha. syedapppp... slurpppp...

    ReplyDelete
  3. Mee udang kat mana ni? Sure bukan Titi Timbul Sg Dua sbb tak macam yg kat situ.

    Hang pun tak makan sayuq jugak ka?

    ReplyDelete
  4. baguih mehla..lantak lagi..makan kasi kembung..biaq lagi besaq spare tayor kat perut lu tuh..kasi lihcin pinggan tuh..bohroi la lu ti mehla..luh dah nak menikah..sendat la bju luh ti mehla..haile mehla..hahaha

    ReplyDelete
  5. Enak sungguh kelihatan makanan mee udang itu...
    Tidak sabar rasanya menunggu cuti hujung tahun untuk balik ke kampung, menikmati mee udang tersebut...

    Kat mana ni ha?
    Nampak macam mengancam abis!

    ReplyDelete
  6. *umah ang kalau dekat sel n k.l gua pergi

    ReplyDelete
  7. salam..banjir sungguh...sesuai dengan zaman banjir sekarang hehehehe

    ReplyDelete
  8. nasi kandaq sedappp kalo diblanje juge uh...heeee

    ReplyDelete
  9. YB - ni mee udang kat gertak sanggul, Penang. ha'ah, sy tak makan sayur. hihi.

    one2paii - haha. laki gua tetap syg gua walopun gua gumukkkk!!! hahaha. lu mmg taikkkk. bluwekkkk.

    aida - lapa, p makan. haha.

    abg man - siku my housemate. hihi. not mine. ;p siku jugak yg lu nampak kan.

    kuasai minda - kat penang ni, area gertak sanggul. berapa minit je dari rumah sewa sy. ;p

    paredd - ciss.. kedah & perak je weh.. menci ar gua dgn lu..

    sahrom - hahaha. banjir dalam mulot jugakk..

    echah - haha. nak ek? turun penang der. nanti akan di belanja. mau?

    ReplyDelete
  10. uuuu..pepagi wat cik moon lapar nie..haha

    ReplyDelete
  11. betul2 ho liyauuuuuuuuu ni...hohohoho

    ReplyDelete
  12. mentang2 bru dpt angpow!! hg mkn besaq na...

    ReplyDelete
  13. cik moon - ini gambar dinner semalam tau. pagi ni brkfast makan roti je. haha.

    hentakbelipat - jaga2, takut meleleh air liur tu. malu wooo.. haha.

    hantwo - hahha. sedap weh. srottt...

    gadis gedik - hahaha. weh, ini housemate aku belanja arr.

    ReplyDelete
  14. Kalau dengan mencekik..laju kamoo..

    ReplyDelete
  15. relevan,

    haha. udah orang belanja, laju la kawan

    ReplyDelete
  16. pipih benar pinggan nye.. macam nak melimpah ruah kuah..

    ReplyDelete
  17. pala maldini,

    haha. memandai je cakap pipih. besau tau bang pinggan tu.

    ReplyDelete