Tuesday, November 16, 2010

TAK SELAMAT VS SELAMAT

Gua accident pagi kemarin, Pergi hantam belakang bontot Honda City yang gebussss. Salah gua, folo belakang kereta rapat sangat. Mujur Ah Wong sangat cool, gua folo belakang Honda City yang kemek ke Balai Polis Bukit Mertajam.

Kena saman lagi.




Bontot Honda City kemek. Kereta gua teruk jugak. Tak boleh locked automatic. Gua sekarang fobia jugak nak drive. Nak kena balik kampung naik bas kah? Hahahaha. Pagi ni gua kena pergi Kurnia Insurans.


Itu cerita tak selamat. Cerita selamat, gua dah selamat jadi bini kepada laki gua. Alhamdulillah. Buat julung-julung kalinya, tatap lah gambar gua yang tak comel nih sebagai hadiah perkahwinan dari gua untuk lu orang dan juga sempena penutupan blog gua. Jangan rindukan gua yer. Kalau jumpa gua, jangan lupa tegur. Jumpa nanti di Lumut, Perak.


  Gua mengaku, gua tak comel sebenarnya.. Har har har..


Ni cerita pasal cincin, ekceli member-member satu ofis gua ada collect duit, belikan subang emas kat gua sebagai hadiah kawin. Tapi di sebabkan cuping telinga gua kecik, maka gua pergi tukar. Tak jumpa subang yang berkenan, maka gua tukar ke cincin. Harga asal RM230, harga cincin RM233, maka gua kena tambah RM3 sajorkkk. Hahaha. Murah saja cincin tu, tapi gua tak kisah. Janji mak mertua tak perasan yang itu cincin baru. Ekekekeke.

ps: tenggggsss sebab jadi kawan yang baik untuk gua selama beberapa bulan gua berblogging ni. Insyaallah, gua akan muncul balik. samada cepat atau lambat. hihihi. macam selalu gua cakap, jangan rindu gua banyak2 sangat, takut luruh bulu mata gua. hahahha. insyaallah, jumpa lagi nanti.



35 comments:

  1. Biasa ar time cam ni. darah manis. lain kali berhati2 ...

    ReplyDelete
  2. nak tutup blog?jangan ah!!!!!

    tahniah.senyum aku baca :)

    ReplyDelete
  3. wahh ko.. kecik je!

    haha

    weh. gua duk sungai besar. kalau mari hello2..


    hoi. kahwin tak ajak betul! cis!

    ReplyDelete
  4. insyaAllah AKU SAMPAI KENDURI KO nanti huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..semuanya dah selamat..lu pun dah jd isteri org..lu tuh..dengo kater suami lu tuh..gua doakan yang terbaik untuk lu..selamat dunia akhirat dan selamat hari raya aidiladha

    ReplyDelete
  6. TAHNIAH GADIS COMEL!

    SEMOGA MENJADI ISTERI YANG SOLEHAH..

    Hati2 lah.. nko tu darah manis..

    ReplyDelete
  7. tahniah wehh.hang memang tomey alololololo...jgn tutup la...kang xde orang sengal yang aku nak terjah...

    ReplyDelete
  8. slmt pengantin baru sis...errr...sib baik tak teruk sgt kan...

    ReplyDelete
  9. gua baru lepas hentam belakang bus. kahkah!


    arghh! nk kaweennn jugakk!

    ReplyDelete
  10. melahh .. hang nak tutop belog?? tutop jer la sebulan. haku paham orang2 baru kawen ni memang sibuk sket.


    kekekekkee ..

    selamat perantin baru~
    selamat hari raya haji~


    p/s: hang chumel la weiii .. nati roger federer la yer .

    ReplyDelete
  11. comel la luuuu! hahaha

    kang jgn tutup lama2 sgt...takut berkatat keyboard tu. lalala

    anyway tahniah sebab berjaya kawen dan takziah sebab langgar montot honda tu. takpe la. nikmat kawen lagi besh kot kan? lalala

    ReplyDelete
  12. weyh lu jgn nak ngelat lu janji ngn gua nak cite pasal yg amazing lepas kawen tu ..lu dh janji weyh..so jgn tutup belog.btw.lu mmg x cumel tp anggun tu ade sket hehehe

    ReplyDelete
  13. Selamat pengantin baru..dan salam aidil Adha..

    ReplyDelete
  14. huu~ jangan la tutup blog ni kak, masih ada yang memerlukan... sob sob sob...

    ReplyDelete
  15. hahahhahaha..

    ciss..kawen senyap senyap..
    eh..memang la senyap senyap...


    nikah senyap senyap..
    [..nampak sangat ketinggalan zaman..]

    ReplyDelete
  16. Gua doa lu cepat dapat baby pulak eh..!

    ReplyDelete
  17. taniah dik. sila nakal2 yer. wakakakakaa...

    ReplyDelete
  18. tahniah (atas cerita selamat tu, bukan yang lagi satu)...

    jaaappp, kasi aku print gambar ni biar senang nak cek nanti kalau jumpa

    ReplyDelete
  19. selamat pengantin baru my dear!!
    lepas ni letak muka sanding pulak oke.

    tp. camno rumah? dah dapat ke?

    ReplyDelete
  20. gua ingat nak ucap selamat berlaga pusat .. tapi rasa macam tak manis pulak kang..

    tak pe la.. gua ucapkan selamat pengantin baru.. tahniah..


    :)

    ReplyDelete
  21. Ohh br nmpk tuan empunye blog
    padan dgn nme diberi
    hakhak

    tahniah lg skali
    apasal gmbr x skali ngn si abang syg?

    so pasni kena pggl puan comel plak kah??

    ReplyDelete
  22. Argh!!!!!!!


    gua rase mcm nak penggal kpale kau!

    kawen tak gi tau..

    aku nak makan nasik minyak ni weyh!!

    ReplyDelete
  23. selamat pengantin baru cayang...:)

    ReplyDelete
  24. Obtain and pick some good points from you and it helps me to solve a problem, thanks.

    - Henry

    ReplyDelete
  25. wah...dah jadi bini org...
    chumel la gadis chumel...eh...
    nnti blog tuh xleh letk gadis comel dahh..kene letak PUAN comel..hahaha.

    ReplyDelete
  26. ucapan kepada laki lu,

    SELAMAT BERPOLIGAMI!
    gyahahahahahahahah~

    ReplyDelete
  27. beb! gua nak ucap tahniah buat lu dan suami. doa semoga berbahagia selamanya!

    ReplyDelete
  28. selamat pengantin baruuuu....cepat laa online balikkkk!!! aritu akak call suh husband dia plak cakap dgn akak..haihhhh!!!satgi termengorat baru tauuu!! hua hua hua!!!

    ReplyDelete
  29. to all:

    thanks. hihi. konpem kena tukar nama lagi lepas ni. kena pakai balik nama Melah. hahaha.

    ReplyDelete
  30. tahniah dh bgelar istri org.
    pasni kene ati2 bwk kete taw! ;)

    ReplyDelete
  31. wawwww..... nk bhnti blogging...

    JGAN JGAN JGAN...

    nti sy rindu kamu...

    :(

    ReplyDelete