Monday, December 6, 2010

Pahala bersedekah

Ganjaran untuk orang yang bersedekah itu bukan kecik nilainya. Tak kira kecik atau besar jumlah sedekah anda, yang penting niat bersedekah. Allah pasti akan memberi ganjaran kepada anda. Alhamdulillah.


Ada gaya macam Ustazah Siti Bahyah dak??? Terima kasih kalau ada yang cakap gaya aku dah mirip-mirip pasangan pengacara Semanis Kurma yang romantika de amor nih.


Aku pun nak cerita, yang aku baru saja huluq RM 300 kat PBK, suruh pi 'sedekah' kat PDRM. Masuk kali ni, dah berapa kali aku buat amal jariah. Baguih nohhhh. Mana nak cari rakyat Malaysia yang baguih macam aku nih???? Aku saja bagi RM 300, harap-harap ada balance lagi.


Kalau saman aku tu boleh diskaun 50%, duit balance tu boleh buat modal nak cat kereta, tak pun beli TV. Kesian dah kat aku ni haaaa, asyik tengok muka dinding ja. Huhuhu.




ps: Sabtu lepas ikut PBK pi cari kerang. Dapat la dalam 2 kilo lebih. Aku dok atas tebing je. Hahaha. Balik rumah, terus rebus. Delisyesssss.

20 comments:

  1. haha
    tjuk dia bkn maen lg

    dpt blk balance tu
    diskaun 50% tu de lg kn

    ReplyDelete
  2. sahrom - PBK tu sapa2 je lah. hahaa.


    kak azrina - arrrr.. tak de dah. cukup ni yang terakhir. amin.


    Al - haha. tajuk tu boleh guna untuk next episod semanis kurma.

    ReplyDelete
  3. pergghhh~ RM300?? nampak sangat banyak wat kesalahan di jalan raya..muahahaha..

    ReplyDelete
  4. kak nafira - sy kan eccident, langgar keta org. so kena ar saman. maksimum rm300. huhu.

    ReplyDelete
  5. aku tak bayaq saman g!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. kalau ada lagi lebih2 duit tu,sedekah la kt kami ni...org susah diperantauan...lagi berkat oo...minggu depan terus ada baby lam perut dah.ekekeke!

    ReplyDelete
  7. Baguih la hang pi sedekah kat PDRM... boleh depa beli motor besar...!

    ReplyDelete
  8. sedekah pesen mcm nih gua xgemar mane.gua pon kne jugak sedekah mcm ni haihhh

    ReplyDelete
  9. Gua tak nak tau ape kes lu kena RM300 tapi gua nak tau PBK tu sapa? habaq mai!

    ReplyDelete
  10. baguih.. Next time langgar lagi, boleh amal jariah lagi :-p

    ReplyDelete
  11. haha bgs2, sedekah duit pd incik polis, kerja nk menyaman org je keh3.

    ReplyDelete
  12. hoh! ingat gadis comel mane plak tadi..memang kiutlah nama tu.. :)

    bravo! bravo! teruskan guna name tu.. :)

    ReplyDelete
  13. selamat tahun baru 1432H.

    and selamat hari jadi terlewat wish.

    and selamat tukaq nama. ADIK COMEL? hikhikhik

    ReplyDelete
  14. RINDU SAMA KAUUU!! :D

    p/s: mai sedekah kat aku sekupang dua~

    ReplyDelete
  15. bagus bai..gua respek lu sedekah sebanyak 300 tuh..pesanan gua biarkanlah bersedekah tiap2 bulan sebanyak 300..sok2 amalan tuh dikira berkat..haha..pe kater lu tolong sedekah kan untuk gua..dah 3 saman gua dapat memandu secara lemah lembut dijalan raya..confius betul gua..bawak slow di lane kanan pun kena saman..bukan laju mana pun..150 km/j jerk..lum 150km/saat ag tuh(tuh baru kira laju)

    ReplyDelete
  16. My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!

    ReplyDelete