Thursday, December 16, 2010

Status

Status rakan-rakan wanita di satu laman web yang terkenal seluruh dunia.



Lin: Alhamdulillah, Adam dah berumur 3 bulan pada hari ini.


Umi: Nak beli hadiah birthday apa ek kat Zariff?


Syidah: Ohhhh.. Sedihnya nak tinggalkan Iman kat rumah pengasuh. Dia merengek-rengek.


Alid: Encik suami, tolong balik kerja cepat sikit petang ni. Dah janji kan nak keluar celebrate anniversary kat Hotel Hilton.


Ila: Terima kasih B sebab tolong sidaikan baju semalam. 


Wan: Semoga anak ibu membesar jadi anak yang solehah.


Seronok bila baca status kawan-kawan kat laman web terkenal ni. Kebanyakkan perempuan lebih gemar post status berkenaan anak mahupun suami. Tapi kadang-kadang, naik meluat pun ada. Semua benda rasa nak tempek dalam laman web tu. Dari cerita anak kembung perut susah nak berak, anak susah nak tidur, laki balik kerja lambat pi main bowling, gaduh laki bini, anak dah tumbuh gigi, nak pergi honeymoon ke 2, ke 3, nak beli handbag baru. Layan je lah.

Tapi kalau niat nak berkongsi cerita dengan kawan-kawan sampai semua benda nak di cerita dalam tu, susah jugak. Kalau rajin, bukak la lawan web Ustaz Zaharuddin, baca artikel dia pasal facebook. Ada benda yang boleh di kongsi, ada benda yang tak.

9 comments:

  1. yup btol tu.. Ada benda yang boleh di kongsi, ada benda yang tak.

    ReplyDelete
  2. hahaha :D kadang2 berak sembelit pun nak tulis kat status

    ReplyDelete
  3. hehehhe..betul2..ada yang bleh share..ada yang xbleh..:)

    ReplyDelete
  4. haha..serius kadang-kadang keje aku godek habis fesbuk orang..tgk ststus tgk komen tgk gambar..keh3

    ReplyDelete
  5. gua dah tutup akaun FB gua...sebab makin lame gua men fb makin rosak otak gua...

    ReplyDelete
  6. status zulaiha : hari nie, p jmban, prut bkrcong nyanyi lagu cindai..

    ReplyDelete