Friday, December 24, 2010

susah nak tembus

pasal entri sebelum ni pasal anak cacing tu, rasa nak sekeh jugak orang yang cakap aku dah pregnant tu. nanti akak cili-cili kan mulut adik-adik tu, baru tau.. haha.. jahatttt... terus malas nak reply komen hangpa semua.. jahattttt... haha..

ok, susah sebenarnya nak call agensi kerajaan ni.. nak call operator pun kemain lama baru angkat.. dah la suara tak mesra langsung, bila dah mintak sambung ke nombor yang sepatutnya, tak angkat.. samada tak angkat, tak pun talian sedang digunakan..

cuba lagi ye GC, jangan mudah berputus asa!!

lenguh jugak tangan ni dail nombor, sekali aku mintak operator sambungkan dengan nombor mana ntah, main taram je lah, walaupun mungkin orang ni tak handle masalah aku..

"ye, orang yang deal masalah awak ni tengah kursus. mungkin awak boleh call nombor sambungan ni, kalau tak dapat, awak try pulak direct line ni, 03-2XXXXXX cakap dengan puan fasha fashi (bukan nama sebenar)".

"eh puan, tadi saya dah try call nombor ni, tapi engage lah, yang nombor satu lagi tak angkat pulak"

"awak ni, ingat kami kat sini duduk tak buat kerja ek? kami pun banyak kerja jugak, kalau tak percaya, datang tengok sendiri"

"eh, tak la puan, tadi memang saya dah try nombor ni, tak angkat"

"mungkin orang tu tengah meeting. nanti cuba lagi"


ok fine, puan ni tetiba naik hangin, agak-agak dah nak menopous ek? cakap baik-baik sikit boleh tak?

15 comments:

  1. hehe GC jgn putus asa... cube lagi nati yek ~

    ReplyDelete
  2. biasalah tu... sabau je.. yakin boleh !

    ReplyDelete
  3. org macam ni yang memburukkan nama gomen..huhuhu. tak berbudi bahasa..cuba call kak KB tengok..hihihi

    ReplyDelete
  4. aku benci lah org2 keje angkat talipon mcm ni.

    ReplyDelete
  5. pengalaman aku berurusan dengan agensi kerajaan ni memang cam chilake....bukan nak menidakkan kerja mereka tapi layanan sumpah suck tapi tak semua la...

    ReplyDelete
  6. pagi ni try call lagi, tapi tak angkat jugak. kalau call pakai prepaid, confirm abih ar kredit yg rm10 tu.

    ReplyDelete
  7. aku benci tepon kampeni/agensi mana2 tak berangkat
    nombo sikit punya banyak
    xde jawapan
    ceh

    ReplyDelete
  8. hehhehe...emm...sy penah alami...xpela GC..cube lagi..sabau ye...

    ReplyDelete
  9. memang aku mencik ah talipon benda2 camni
    wat sakit hati
    sabaq ja la

    ReplyDelete
  10. klo dah namenye govmen,memang payah..itu yg depa paggel "kerenah birokrasi" tu.duk tggu no giliran pon berjam2.

    ReplyDelete
  11. cool GC..




    amboii...kalau dekat mau nak kena cili orang tu..

    ReplyDelete
  12. mesti puan tuh angin tgok muke lu..mau xnya..mekap gincu terbabas2 kat bibir sampai ihdung..mau die x angin..pehsen apo la lu buek gaknya..jd die angin la masa tuh melihatkan muke lu cenggituh

    ReplyDelete
  13. dah malas weh nak try, tggu isnin ni plak aku try.

    one2paii: macam nak lempang je lu nih. uwekkk

    ReplyDelete
  14. cool ok cool. kite dah selalu kene ni,..

    ReplyDelete
  15. Dia terasa la tuh, pasai dia mmg tak buat keja.. dok gosip2 je... huahahahah

    ReplyDelete