Tuesday, December 28, 2010

tiga puluh sembilan perpuluhan satu darjah celcius

tiga hari lepas, bermula hari sabtu, badan aku terasa sangat-sangat not feeling well, demam panas yang very hot. sepatutnya pertemuan melawat mak ayah dan ahli keluarga menjadi acara yang paling touching dalam sejarah sebab tak pernah dalam hidup berjauhan selama sebulan dari keluarga, tiba-tiba menjadi acara tidur dan menidurkan diri sambil merengek tak larat kepada si ibu.

suhu badan tiga puluh sembilan perpuluhan satu itu tidak lah tinggi sekiranya hendak dibandingkan dengan takat didih iaitu seratus darjah celcius. kelmarin iaitu semalam, terpaksa berpusing-pusing sekitar pekan Lumut, Manjung dan Sitiawan yang rata-rata klinik kat sini mula beroperasi pada jam sembilan pagi, tadi doktor biasanya akan datang ke klinik pada jam sembilan setengah atau sepuluh pagi. di Penang dulu, ada klinik panel yang beroperasi dua puluh empat jam. sangat mudah dan very easy.

hari ini masuk hari ke empat, keadaan aku beransur pulih tapi yang masih belum pulih sepenuhnya adalah batuk. dan hari ni juga aku sudah kembali bekerja. tak payah datang melawat aku, aku baik-baik saja disini. cukuplah kalau hangpa semua doakan aku sihat seperti biasa dan sekiranya ada jugak yang nak datang melawat, tolong bawak sekali buah-buahan tempatan dan buah-buahan import sebab tekak ni tak boleh nak makan langsung. kesian la kat orang yang sakit ni. huhuhu.

17 comments:

  1. hmmm samalah kita....semoga cepat sembuh yer puan GC..hehehe

    ReplyDelete
  2. besnye sakit ! boleh manja2 ngan laki.. haha

    ReplyDelete
  3. oi, batuk mana boleh makan buah², kang getah lekat kat tekak...

    semoga cepat sembuh (kita pun batuk gak ni)

    ReplyDelete
  4. kalau melawat orang sakit.. aku suka bawa anggur.

    sebab.. aku boleh makan sekali.. hehe

    get well soon..

    ReplyDelete
  5. hahahahah bajet gua nak melawat lu??? nak buah ape?? buah pisang?? buah zaitun?? buah pala?? buah tangan?? buah kaki??? m0ga lu cepat sembuh yek :)

    ReplyDelete
  6. puh kiri puh kanan....jgn risau gua dah jampi...
    get well soon...

    ReplyDelete
  7. semoga puan GC kita nie semakin ceria

    ReplyDelete
  8. semoga cepat sembuh..bosan2, text la aku

    ReplyDelete
  9. alalalalala ciannya pengantin baru demam....

    takper..ada orang tolong jagakan..

    take care...

    ReplyDelete
  10. minum lah milo agar sihat dan kuat!

    ReplyDelete
  11. elelee inila masenye nak tengok sesuweet mane hencek abg menjaga ang..hu3

    ReplyDelete
  12. panas nye badan!

    GC, nak mintak no tepon bole? bole emel kat zie_143@yahoo.com. time kaseh...:D

    ReplyDelete
  13. banyakan rehat..minum air suam banyak2..:)

    ReplyDelete
  14. kalau hang kat kedah kompem aku dah p hantaq buah-buah kat hang..bapak aku tokei buah import

    cepat sembuh woi :)

    ReplyDelete
  15. nak melawat orang sakit paling elok bagi buah pinggang..



    nak bagi pakai siku pun buleh nak bagi pakai lutut pun buleh jugak..

    keh3x..


    .

    ReplyDelete