Friday, November 26, 2010

Tuesday, November 16, 2010

TAK SELAMAT VS SELAMAT

Gua accident pagi kemarin, Pergi hantam belakang bontot Honda City yang gebussss. Salah gua, folo belakang kereta rapat sangat. Mujur Ah Wong sangat cool, gua folo belakang Honda City yang kemek ke Balai Polis Bukit Mertajam.

Kena saman lagi.




Bontot Honda City kemek. Kereta gua teruk jugak. Tak boleh locked automatic. Gua sekarang fobia jugak nak drive. Nak kena balik kampung naik bas kah? Hahahaha. Pagi ni gua kena pergi Kurnia Insurans.


Itu cerita tak selamat. Cerita selamat, gua dah selamat jadi bini kepada laki gua. Alhamdulillah. Buat julung-julung kalinya, tatap lah gambar gua yang tak comel nih sebagai hadiah perkahwinan dari gua untuk lu orang dan juga sempena penutupan blog gua. Jangan rindukan gua yer. Kalau jumpa gua, jangan lupa tegur. Jumpa nanti di Lumut, Perak.


  Gua mengaku, gua tak comel sebenarnya.. Har har har..


Ni cerita pasal cincin, ekceli member-member satu ofis gua ada collect duit, belikan subang emas kat gua sebagai hadiah kawin. Tapi di sebabkan cuping telinga gua kecik, maka gua pergi tukar. Tak jumpa subang yang berkenan, maka gua tukar ke cincin. Harga asal RM230, harga cincin RM233, maka gua kena tambah RM3 sajorkkk. Hahaha. Murah saja cincin tu, tapi gua tak kisah. Janji mak mertua tak perasan yang itu cincin baru. Ekekekeke.

ps: tenggggsss sebab jadi kawan yang baik untuk gua selama beberapa bulan gua berblogging ni. Insyaallah, gua akan muncul balik. samada cepat atau lambat. hihihi. macam selalu gua cakap, jangan rindu gua banyak2 sangat, takut luruh bulu mata gua. hahahha. insyaallah, jumpa lagi nanti.



Monday, November 15, 2010

ENTRI MELEKAT SAMPAI NOVEMBER 2010 - ENTRI BARU DI BAWAH

Gua nak belanja lu orang makan.
Sila datang ke rumah gua 20 November 2010.
Sila kelikk untuk tumbesaran yang lebih jelas.

Gua malas nak pos der
Setem sekarang 6 kupang kalo pos
Ingat bakal laki gua manager Pos Malaysia ek?
So, kad yang baru gua pos tak lebih dari 20 keping
Yang dapat tu, kira orang yang bertuah saja
Kah kah kah

Gua nikah 14 November 2010
Bapak gua buat makan-makan jugak
Boleh datang sesapa yang dekat tu
Tak payah la bawak hadiah
Niat gua baik, nak jamu lu orang makan
Tapi lebih afdal sekiranya bawak hadiah..
Kan???





Yang ni pulak belah bakal suami gua
Kenduri 21 November 2010
Kalau dekat, buleh turun ramai-ramai




Sapa yang baca entri ni, kira di jemput la eh..


Friday, November 12, 2010

Cincin emas berharga 3 ringgit...!!!!

Terkejut tak kalau gua cakap, cincin di jari manis gua sekarang, gua cuma perlu bayar 3 ringgit je untuk cincin seberat 1.36 gram. Untuk budak-budak sekolah yang tak tau, meh sini ahkak comel nak bagitau, harga emas semasa kalau tak salah gua dalam 157 ringgit / gram.


Nak tau tak macam mana ahkak comel boleh dapat sebentuk cincin emas 916 dengan harga 3 ringgit je???


Meh la dekat sikit ahkak comel nak bagitau. Rapatkan telinga adik-adik semua ke mulot ahkak comel, biar terkena ayaq liyuq ahkak comel ni. Hahaha. Ayaq liyuq tu lah berkat untuk mendapat kepandaian ahkak comel ye adik-adik.


Sekarang ahkak comel dah ada pengganti untuk cincin tunang ahkak comel yang hilang tempoh hari. Esok kalau mak mertua ahkak comel datang, idok la dia perasan yang ahkak comel tak pakai cincin tunang, tapi pakai cincin baru. Ekekeke. Sumpah der, bakal mak mertua tarak perasan punya ini cincin tunang ker cincin tak bertunang. Alololo.


Murah kan cincin baru ahkak comel. Serius der, memang ahkak comel dapat dengan harga 3 ringgit saja. So cheap, ibarat kata nenek ahkak comel. Ye yeahhh.. Dah ada cincin! Dah ada cincin!

Gua yang nak menikah, kenapa orang lain yang terlebih cuak??

Tolong lah doakan yang baik untuk gua, bukan buat gua tension atau stress dengan kecuakkan lu orang. Gua yang nak menikah, kenapa orang lain yang terlebih cuak. Terima kasih buat yang mengambil berat, tapi cara lu orang buat gua jadi stress. Tak faham gua. Apa bezanya gua menikah hari Ahad ataupun Sabtu? Cuma dicepatkan satu hari saja. Tak payah la nak cakap kat gua, "kesian, mesti kelam kabut kan". Demmm.. Jangan simpati kat gua macam tu. Gua just mintak, tolong doakan majlis pernikahan gua berlangsung dengan lancar. Itu je.


Gua nak kabo, majlis apa pun mesti akan kelam kabut. Hatta nak sambut birthday tiup-tiup lilin, nak buat open house panggil kawan-kawan 2,3 orang pun tetap akan kelam kabut, ini kan pulak majlis nikah. Semua majlis akan ada istilah kelam kabut okeh. Tapi, pandai-pandai lah handle. Kita buat takat yang termampu. Kelam kabut is normal hatta gua menikah hari yang sama (14hb November), kelam kabut tu tetap akan ada.


Tak, gua tak cakap pasal lu orang kawan-kawan blog gua. Gua cakap pasal orang lain. Gua cool, tapi orang lain yang tak cool. Sekarang gua stress sebab orang-orang macam ni.



ps: semoga perjalanan adik-adik gua yang belajar kat Melaka & Skudai tu selamat. Jangan risau, pagi esok, gua jemput lu orang kat Stesen Bas Sg. Petani. Ohh demm.. Gua teringat kek sikeret resepi yang gua beli semalam. So delisyesss..

Thursday, November 11, 2010

DI TUNDA!!

SAJA NAK GUNA HURUF BESAR. NAK NAMPAK YANG ENTRI NI VERY MENGEJUT.

GUA BARU DAPAT CALL DARI BAKAL LAKI GUA.

BAKAL LAKI GUA KENA PERGI SOMEWHERE OVER THE RAINBOW. HAHAHA.

TARIKH NIKAH GUA KENA TUNDA!!!

BUKAN 14 NOVEMBER NANTI.

BUKAN JUGAK 15 & 16 NOVEMBER SEBAB GUA DAN DIA MASIH KERJA.

TARIKH YANG ADA SEKARANG HANYA 17, 18 & 19 NOVEMBER.




OHHH.. DEMMM!! GUA KENA KABO KAT FAMILY GUA PASAL HAL NI. FAMILY GUA KAT KAMPUNG BELOM TAU LAGI. DAPAT CALL TADI, TERUS GUA KELIK NEW POST, BAGITAU KAT LU ORANG DULU. BEGITU PENTING LU ORANG DI HATI GUA KAN. HAHAHA.

Teknik nak dapatkan muka comel untuk di upload kat Facebook

Tajuk memang gila vavi punya panjang. Hahaha. Ok, ok. Sila serius.
Hai, nama saya Maya. Saya adalah bini kepada Adam, mama kepada Mia.
Ingat tak cerita Adamaya kat tibi dulu, ohhh itu cerita pasal saya dan laki saya.


Laki saya kerja jurugambar. Orang kampung saya kata photographer.
Di sebabkan laki saya tu sangat pandai amek gambar sampai bukak pameran bagai,
maka bakat dan kreativiti laki saya tu dah tercilok oleh saya sendiri.
Bak kata pepatah Megan Fox, mana tumpahnya kuah kalau tak ke pinggan dan lantai.


Berbalik kepada tajuk kita di atas, model yang akan kita gunakan pada hari
yang indah ini ialah Zahra budak gebussss.
Lihat saja pipi Zahra yang tembam dan gebuss,
dan fokuskan pada muka,
maka snap gambar.
Tadaaaa... Sekali terfokus kat lobang hidong Zahra.



Sekarang, kita akan memokus kepada kebulatan bijik mata pulokkk.
Arahkan model anda fokus pada kamera,
dan anda sebagai jurugambar,
fokus dengan baekkk dan snappppp..
Tadaaa... Nampak kan bijik mata yang bulat itu.

 

Untuk mendapatkan dahi jendul seperti model kita anda,
mudah saja caranya.
Angkat kamera tinggi sikit dari dahi,
bulatkan mata anda besar-besar,
dan snapppp.
Hati-hati, jangan terkeluar bijik mata anda sudehhh.

 


Break time.
Model kita lapo. Kasi dia minum susu dulu.
Pakaian sudah tukar sebab model kita sudah berak.


 

Gambar seterusnya, model kita telah mencuba aksi berani iaitu
aksi menjelirkan lidah.
Sangat bahaya aksi ini sekiranya ditiru oleh gadis-gadis atau wanita-wanita
di luar sana.
So, amaran keras dari saya, don't try this at home!!




Gambar berikutnya, model telah di arahkan untuk meletakkan jari telunjuk di
tepi bibir seolah-olah menunjukkan ke arah tahi lalat di tepi bibir,
gaya seorang seorang selebriti bergambar dalam majalah buah-buahan iaitu Mangga.
Tapi model sangatlah tidak mendengar arahan, maka di masukkan jari jemari
beliau ke dalam mulut.
Nanti saya akan tolak gaji model ini sebab keengganan dia untuk
membuat aksi seperti yang telah di arahkan.



Alamak.. Model mintak rehat lagi.
Nak minum. Dahaga sangat, cuaca panas dowh.


Lambat pulak susu ni, angkat sikit botol ni.
Biar cepat habis.



Selepas berehat beberapa ketika, model mula buat perangai.
Sekejap hendak minum, sekejap hendak berak, sekejap hendak tidur.
Saya malas nak berurusan dengan model yang banyak songeh nih,
maka saya terus memecat beliau.


Sekian sahaja tips dan panduan dari saya macam mana
untuk mendapatkan muka cun untuk di upload ke dalam Facebook.
Selamat mencuba dan renung-renungkan, dan selamat merenung.
See yuuu bebeh.



Now you see, now you don't



Harga 1 set RM 11.00 
Mee Udang dan air
Menu makan malam yang maveles
Udang besar tiga ekoq
Tak cukup!!
Patutnya letak udang besar 10 ekoq baru sesuai dengan nama Mee Udang




Keadaan masih terkawal
Mee Udang kelihatan masih normal
Air pun kelihatan masih waras




Gelas yang tinggi kelihatan seperti Menara Alor Star
Gagah berdiri
Abaikan brader berbaju hitam di belakang



Baca doa makan
Srottt
Slurpppp
Deshum.. deshummm...
Kebabommm...
Tadaaaaaaaaaaaaaa....




Yang kelihatan hanya kuah dan selonggok bahan terbiar
Kulit udang, bawang goreng, bahan hiasan, sawi
Benda yang tak dapat di telan, susun biar elok di tepi pinggan
Nampak kemas dan mudah nak makan

Terima kasih rakan serumah yang sudi belanja
Esok my turn belanja awak makan nasik kandar Makbul pulak ye

Wednesday, November 10, 2010

Rezeki Pagi-pagi

Pagi ni gua dapat 2 angpow
Berapa RM dalam tu, tak payah la gua kabo
Cukup lah nak makan seminggu
Konpem petang ni gua pi beli mekdi
Kalau tak cukup, tambah pulak dengan kepsi
Hahaha
Tetiba anak cacing dalam perot kabo kata dah lama tak makan nasik kandaq
Pekena nasik kandaq kat Makbul Bayan Baru tu syiok jugak nih


Kenapa gua dapat angpow??
Angpow kawin lah
Lagipun 16hb gua last kerja kat kompeni ni
1 Dec gua mula kerja kat kompeni baru
Cuak nak mula kerja tempat baru lagi hebat dari cuak nak menikah 14hb nanti
Hahaha
13hb baru gua balik kampung
Misi utama gua, nak cari balik cincin tunang gua yang belum jumpa tu
Demm betui!!
Kalau tak jumpa jugak, memang kena tunggu duit Nuffnang tu up and up
Hahaha


Sapa nak ikot gua pergi makan-makan, sila angkat tangan
Tak larat angkat tangan, buleh angkat kaki




Pesanan penaja 1: gua dah deactivate akaun mukabuku gua. hahaha. sapa-sapa nak berkenalan dengan gua, sila tinggalkan email lu kat ruangan komen.

Pesanan penaja 2: kenapa bila gua dah nak kawin ni, baru gua tau ramai yang cuba ngorat gua dulu, dan lagi, gua boleh tak perasan hint depa?? Ohh demmm jugak ni. Hahahaha.

Tuesday, November 9, 2010

Beberapa bulan akan datang...

Beberapa bulan akan datang...

"Abang, tengok akaun Nuffnang Ayang ni. Dah ada dekat 4 juta dah. Boleh kan Ayang nak cash out", gua jerit manja kat laki gua yang gua panggil abang walaupun umur beliau sebaya gua. Laki gua pun mai dekat lappy gua yang berwarna hitam, di beli dari hasil tabungan gua selama beberapa puluh tahun hidup di muka bumi ini. Berukband pula di bayar oleh laki gua tiap-tiap bulan. Terima kasih Abang.

"Ayang nak buat apa dengan duit hasil berblogging nih?", tanya laki gua dengan gaya ingin tahu beliau. Sebijik gaya Horatio, brader rambut oren dalam cerita CSI MIAMI. Ohhh.. Comel je muka laki gua, no wonder lah gua boleh jatuh cinta dan terima lamaran beliau yang langsung tak romantik tu. Hahaha. Tapi tetap gua terima. Suwettt kan gua.

"Adalahhhhhhhh... Surprise.. Tak leh habaq.. Kalau habaq, nanti tak surprise lah sayang", alolololo.. cam taikkk pun ada dialog ni. Tapi takpe, abaikan. Anggap je ni drama sebabak dalam slot Samalenda. Hihihi.



Lokasi: Kedai Emas Habih Jewel


"Abang, Ayang nak abang pilihkan cincin baru, sebab aritu Ayang terhilangkan cincin yang abang bagi masa kita bertunang. Ayang mintak maaf". Terus menitik ayaq mata gua. Tap tap tap, habih la basah tudung gua. Gua lap dan seka ayaq mata gua dengan hujung baju t-shirt. Tisu takdak, gua kan ganas, tak main lah bawak tisu dalam beg sandang gua.

Laki gua senyum je.

Maka, bermula lah aksi memilih cincin dan menyuai padankan ke jari. Setelah berpuas hati, maka gua pun keluarkan beg duit gua yang berisi duit 4 juta hasil gua berblogging selama ni. Dengan duit 4 juta tu, gua dah berjaya membuat diri gua rasa hepi dan puas hati.

Sebabnya, gua bukan beli sebentuk cincin je, tapi terus beli setalam cincin. 4 juta beb!! Gila babik punya banyak duit gua masa tu. Kalau hilang satu cincin, ada lagi 99 cincin. Hahahaha. Gila tamak. Dan gila perasan.


Sekian, cerita gua. Budak yang tengah tension sebab terhilangkan cincin masa bertunang hari tu.



p/s: gua tak suka barang kemas, nampak macam orang tua. sebab tu gua tanggal je cincin tu, nak keluar baru gua pakai. cincin tu pulak dah longgar. jari gua dah kurus!! kenapa kurus di jari je???

Jangan Tiru Perangai Busuk Gadis Comel ye adik-adik

Sapa yang tak suka dengan fesbuk?? Gua syak dan yakin, tiap-tiap orang mesti ada akaun fesbuk. Motif nak ada fesbuk sebab takut kena kutuk ketinggalan zaman. Hahaha. Tak lah, tak semestinya kan. Dalam fesbuk jugak kita buleh jumpa kawan-kawan lama. Setuju? Kalau setuju, sila angguk sekali.

Gua suka jugak dengan fesbuk walaupun akaun fesbuk gua tunggu masa je nak deactivate. Gua rasa lebih puas bila ada blog. Motif? Gua kencing saja, gua sesaja buat ayat gitu pasalnya kompeni gua blocked fesbuk, blog je gua buleh pakai. Hahaha. Kedekut punya kompeni. Tak lah, tak kedekut sebenarnya. Sebelom ni buleh guna, sekarang dah takleh. Pasainya, ramai staff asek online fesbuk masa kerja. Buat kerja dah macam siput babi bergerak, tapi bila hapdet status baru kat fesbuk laju macam arnab.

Bercakap pasai perangai busuk Gadis Comel kat fesbuk ni, ekceli gua memang suka tengok gambar-gambar kawan gua. Bila tengok tu gua rasa nak gelak, maka gua gelak lah. Gelak pulak, macam nak ajak setan join gelak sekali.

Kadang-kadang, sambil tengok gambar-gambar kawan gua, gua gelak sorang-sorang. Nak lagi mantop, ajak geng, gelak ramai-ramai. Hahaha. Sungguh busuk perangai gua itu. Terbaru, iaitu semalam gua tengok gambar kawin member sekolah menengah gua. Memang seronok dapat gelak secara berjemaah dengan rakan serumah gua. Hahahaha. Kadang-kadang, tak ada niat pun nak gelak. Saja berminat nak tengok gambar apa yang menarik sangat sampai rasa tak segan silu nak kongsi dengan kawan-kawan.

Bagi gua, fesbuk tu ok kalau kita guna dengan cara yang betul. Sampai kadang-kadang nak communicate laki bini pun nak guna fesbuk.

"Encik suami, hari ini balik kerja awal tau. Baby dah masak special punya untuk abang".

Alololo.. Suweeettt sangat. Hahaha. Ada tu, tak segan plak letak gambar profile tu, gambar laki bini berpeluk. Aduhh.. Tau lah dah berlaki, tapi apa motif der nak letak gambar profile peseng gitu. Orang lain pun berlaki gak weh. Hahaha. Ayat macam jeles je. Keh3x. Serius!! Gua sikit pun tarak jeles. Gua lebih suka letak gambar anak sedara gua, Zahra kat dalam fesbuk sebab muka beliau persis muka gua. Hahaha.

Dan lagi perangai busuk yang gua nak kongsi dengan lu orang. Kalau ada kawan-kawan gua letak "in relationship with". Hahaha. Gua dengan kepochinya akan masuk ke wall pakwe/ makwe kawan gua tu. Hahaha. Memang buleh sangat-sangat nak join skuad Melodi, geng abang rambut ketak kan. Hahaha.

Sekarang ni gua dah insaf. Gua ingat nak deactivate je akaun fesbuk gua. Sapa-sapa nak cari gua, boleh sms, tak pun call je. Itu kan lebih afdhal. Hihihi. Ok lah adik-adik, renung-renungkan, dan selamat merenung. Caucendol pulutttt...


p/s: status gua kat fesbuk: isnin 8 november. nothing to say. nothing to share.

p/s: relationship status: separated.

p/s: gambar profile milik Zahra Safiyya.



Hai kakak dan abang. Saya lah Zahra Safiyya yang seksi dan gojes.











Monday, November 8, 2010

Misi mencari

Uhuhuhuhu..
Tulun.. Tulun.. Tulun..
Kecian kat gua

Gua tahu, dia marah gua
Gua tau dan sedar, memang selayaknya gua kena marah
Nak menikoh tak sampai seminggu lagi
Tetiba pulak gua terhilangkan cincin masa gua bertunang ritu

Terus bakal laki gua bengang

Alaaa...Gua bukan sengaja nak hilangkan cincin tu
Cincin tu yang nak menghilangkan diri

Gua dah cari, tapi tak jumpa
Takkan gua sengaja nak letak merata-rata kot
Gua sayang lah cincin tu walaupun bukan tiap masa gua pakai

Gua ni makin kurus kat jari je
Tak boleh pakai cincin kat jari manis
Longgar
Kena pakai kat jari hantu
Kenapa lah kurus kat jari je
Tak faham pulak gua

Misi mencari cincin tu di teruskan oleh pasukan mencari iaitu mak dan kakak gua
Harap-harap jumpa balik
Gua dah sms kakak gua, kalau jumpa balik cincin tu, gua kasi upah yang special

Harap-harap jumpa balik wahai cincin ku sayang..

MALAS NAK MENGAKU!!

Suasana malam tu agak hening
Mata ayah fokus ke TV
Mata gua, mata mak gua, mata kakak gua tertumpu pada Zahra
Zahra budak kecik anak sedara gua
Comel sangattt
Sudah tentu mewarisi kecomelan mak sedara dia
Hahahaha

Opsss... Mak sedara Zahra ada tiga orang
2 orang yang ada blog, ada sorang yang tak ada blog
Tapi tuan punya blog Gadis Comel lah yang paling comel
Hehehehe
Bukan perasan, tapi ini kenyataan
Terima kasih Ya Allah di atas kecomelan ini
;p

Kalau mengikut fahaman orang-orang tua
Hantu adalah sejenis species yang busuk
Dan tetiba gua rasa busuk
Bau macam longkang
Senak lobang idong gua

Gua syak bau kentut!!!

Dan jadi kebiasaan jugak, nak tanya jugak siasat sapa yang kentut

"Ayah kentut??"
Gua terjah bapak gua dulu
Bapak gua angguk
Cubaan pertama sudah mengena!!!
Teror betuii
Kagum pada kehebatan diri sendiri

"Apa ni, kentut busuk. Nak pengsan! Nak pengsan!"
Mak gua lebih-lebih
Padahal itu memang kenyataan
Gua, mak gua, dan kakak gua masing-masing tarik baju tutup lobang hidong
Kesian Zahra, budak kecik umur 6 bulan tu
Terpaksa tahan lobang hidong, hidu bau kentut tok wan
Kalau sekali okeh lagi, kalo dah berkali-kali
Memang tak tahan!!!

Bapak gua yang tak dapat terima kenyataan yang kentut beliau sangat busuk
Teruk merajuk
"Menyesal mengaku. Kalau tak mengaku tadi pun tak pa. Boleh kata Zahra yang kentut".
Hahaha
Comel la bapak gua tu
Alolololo

Dan gua tiba-tiba teringat sorang kawan gua masa sekolah dulu
Bila orang ramai-ramai tuduh dia kentut
"Awat, kalo aku kentut busuk pasaipa?? Siti Nurhaliza pun kentut busuk jugak weh"
Ngeh ngeh ngeh

Thursday, November 4, 2010

Yang Hitam Manis Pandang Tak Jemu, Pandang Tak Jemu

Hitam manis, yang hitam manis
Pandang tak jemu, pandang tak jemu...


Oh yeahh.. Gua lah tu.. Lagu tu cerita pasal gua..Gua kan hitam manis, jadi kalau pandang memang takkan rasa jemu.. Hahaha.. Sekali pandang, rasa rindu.. Dua kali pandang, terasa sayang.. Ini kan pulak kalau hari-hari pandang gua.. Boleh jatuh cinta tau.. Kahkahkah..

Untung kulit hitam manis ni.. Tengok, special woo.. Sampai ada yang sudi buat lagu dan nyanyi lagi.. Auwww,, Serius gua shy-shy cat.. Tak payah lah kagum sangat dengan kulit hitam manis gua ni.. Gua tau gua comel, tapi jangan puji lebih-lebih, nanti gua terasa kembang sebanyak 3 inci pada lubang hidung gua.. Ohhhh...

Orang yang kulit putih, ada ker lagu pasal lu orang? Hahaha.. Tak apa lah.. Sabar okeh.. Tunggu lah, mana tau Ajai ada buat lagu special untuk lu orang yang putih ni.. Hihi..



Hitam manis, yang hitam manis
Pandang tak jemu, pandang tak jemu...lalalalala...

Bersunat

"Melah, bawak sabun". Serius arahan ayah gua. Tak sempat nak tanya sabun mandi ka sabun basuh baju, terus lari pergi bilik air ambik sabun LUX wangian bunga ros. Wangi. Lepas mandi, bau-bau masam pada ketiak Insyaallah hilang dan berganti bunga ros.

"Pegang sabun, ayah nak bagi mandi budak-budak bersunat". Ayah gua asyik bagi arahan je, macam askar pencen. "Baik bos". Kata gua pada ayah gua yang mungkin ketika itu gua baru berumur 4 tahun.

Lepas tu, seorang demi seorang budak lelaki datang kat tempat mandi untuk di mandikan. Orang pertama, mesti lah abang gua. Sebagai hero keluarga dan wakil tuan rumah, harus lah beliau mandi dulu.

Masa tu kampung gua, kalau nak bersunat, mesti buat secara besar-besaran. Rumah tok gua masa tu, ada dekat 20 orang budak lelaki datang bersunat. Pulak tu, rumah tok gua dulu peseng rumah lama yang ada dua lapis, ramai yang cakap tok mudim buang dot dot yang lebih tu kat luar tingkap. Tali di ikat dari atas ke kain pelikat, sebijik macam kelambu. Sebab nak kaver dari terkena tempat yang terluka.


Gambar cilok dari gugel



Ada yang cakap, tok mudim pakai batang pisang, letak dot dot kat atas batang pisang tu, lepas tu guna golok yang tajam, angkat golok tinggi-tinggi, dan deshummm... Hahaha. Alkisahnya, ramai kawan-kawan abang gua yang melarikan diri, tetapi berjaya di tangkap oleh ayah masing-masing.

Gua masa tu senyum sinis pada budak-budak lelaki yang melarikan diri sambil berkata dalam hati, "huh! Tak jantan langsung. Nak sunat pun takut". Haha.

Dekat seminggu jugak abang gua dengan kawan-kawan dia berkampung kat rumah tok gua. Makan minum semua di tanggung. Ibarat kenduri besar-besaran. Mak ayah, sedara mara kawan-kawan abang gua mesti siang malam datang rumah tok gua.

Bila luka dah kering dan mendapat green light dari mak ayah masing-masing, baru lah budak-budak lelaki yang bersunat tadi boleh pakai seluar macam biasa dan abang gua terus ajak kawan-kawan dia pergi main bola.

Alkisahnya baru-baru ni gua ternampak kawan abang gua. Hensem, macam Orlando Bloom. Tak sangka pulak ada klon Orlando Bloom kat kampung gua. Tapi bila ingat balik yang gua pernah tengok ayah gua mandikan dia masa dia bersunat dulu, terus gua senyum.

Jangan fikir yang bukan-bukan, masa tu gua pejam mata. Ayah gua cakap, "Pegang sabun ni, lepas tu pejam mata rapat-rapat". Gua cakap kat ayah gua, "Baik bos". Berpinau jugak kepala gua pejam mata lama-lama. Bayangkan dekat 20 orang budak ayah gua mandikan masa tu.

Tapi ada masa jugak gua curi-curi buka mata. Kihkihkih. I'm sorry ayah.


















Wednesday, November 3, 2010

RINDU TAK?

Serius ni gua nak tanya.
Lu orang kena jawab serius jugak.
Jangan main-main.
Kalau main-main, nanti gua lempang 3 das!!!
Deshummmm...


Lu orang rindu tak kat budak nama Gadis Comel tu???
Rindu tak???


Sejak gua jadi Melah ni, gua tak de feel lagi dah nak hapdet blog
Jiwa gua bagaikan terbang melayang ke Pulau Jarak
Kosong





Gua sebenarnya rindu nak jadi Gadis Comel.... Uwaaaa.....

AKU MALAS!!!

Aku malas hapdet. Arini aku buka blogspot tepat jam 2.39 minit petang.
Dan aku belom pi mana-mana blog macam selalu.
Kan????
Perasan tak kemalasan aku hari ini???


Kenapa aku malas hapdet blog??
Ini adalah kerana aku tengah study.
Orang kalau tengah study, memang tak payah hapdet blog.
Fokus!!!
Itu kata-kata cikgu Biologi aku.
Terima kasih cikgu atas pesanan cikgu.
Akan saya ingat sampai bila-bila.


Apa yang aku study???
Serius nak kena cerita???
Tak payah lah kan.. Bukan melibatkan duit juta-juta pun.
Juga tidak melibatkan hal rumahtangga.
Har har har.
Tapi,
Teknik macam mana nak jadi kaya!!!!
Ekekekeke....


Bukan lah, aku tak mau jadi kaya.
Aku cuma nak bahagia.
Hahaha.






Tuesday, November 2, 2010

BILA DEMAM MELANDA

Kemarin gua demam. Bila demam, ramai pulak buat andaian sesuka suki. Ada yang kata gua demam rindu. Ada yang kata gua demam takut nak menikah. Haraammm!! Gua jerit dalam hati kuat-kuat.



Gua betul-betul demam, tak ada istilah demam rindu. Badan gua ni manja sangat, kena hujan sikit, terus demam. Depa ni bukan nak kesian kat gua, kot ye pun, datang la hantar tomyam ka, epal ka, sedap sikit tekak gua nih. Makan pun tak lalu ni woi.


Lunch tadi gua cedok lauk sikit sangat, ada pulak yang perli 'takut baju kawin tak muat nak pakai'. Gua dengan slumber nak jerit, "aku demam lah setannn!!". Tapi takmau buat kelaku lagu tu, kalau mak@pak mertua tengok, soheh cancel pulak nak buat menantu. Har har har.


Masa kat kampung, boleh la manja-manja dengan mak. Buat muka sakit, merengek kat mak. "Makkkk, pening.. urut kepala". Mak pun datang la dekat-dekat, picit kepala. Pastu sambung tido. Bangun-bangun, perot lak rasa lapaq. "Makkkk, lapaq.. Nak makan". Mak pun tanya, nak makan apa, slumber cakap kat mak nak makan nasik goreng padahal masa tu dah pukul 10.30 malam. Mak pun keletung keletang kat dapoq, bawak mai sebesen kecik nasik goreng. Ayah yang tak demam pun sengih-sengih, nak merasa jugak nasik goreng panas-panas.


Siang tu pi pekan, terasa nak makan tembikai. Memang heaven betui makan tembikai musim hujan, dengan demam lagi. Memang nombor one lah tok aku kata. Tapi tak sangka betui, mahai nak mampuih tembikai tu. Bila timbang-timbang, harga sebijik tembikai tu dah rm12. Gila babang mahaiii. Selalu ayah aku beli 3 bijik seploh hinggit ja!! Tapi di sebabkan anak cacing dah meloncat-loncat nak makan gak tembikai, aku pun beli lah. Tu pun lepas brader tu tanya, "nak belah ka?", soalan macam faham ja muka aku ni muka tak berduit. Hahaha.


Sampai je kat rumah, terus cakap kat mak, "makkk.. nak makan tembikai". Mak pun lenggang lenggang kangkung pi dapoq ambik pisau, bawak ke depan TV. Ayah yang pura-pura tidoq dan melanding di depan TV, terus bangun nak merasa tembikai yang merah dan manis itu. Makan, dan makan, dan makan lagi, sampai tiga beranak tertidoq depan TV. Hahaha. Itu tipu. Aku je yang tertidoq sebab lepas tu aku telan ubat. Fening fala.


Selasa lepas Subuh, terus bertolak ke Penang. Hujan lebat, jalan jammed. Adusss... Malam ni nak manja-manja dengan sapa pulak ni. Nak mak! Nak mak! Nak mak! Ekekekekeke...



Manja kan saya nih???? Hihihihi.

NAK BAGI HADIAH

Hai budak-budak busuk. Maaf lah ye, Melah janji nak umumkan pemenang teka teki pada hari kemarin, tapi Melah demam pulak, jadi tak dapat nak umumkan jawapan paling tepat untuk teka teki tu.


Dan di sini Melah ingin mengumumkan, yang Platipus adalah pemenang teka teki tersebut. Jawapan yang di berikan oleh Platipus sipi-sipi kepada jawapan yang cikgu Bio Melah bagitau.


Jadi Platipus, sila emailkan nombor handphone anda ke siti_noara212@yahoo.com untuk urusan pemberian hadiah. Hehe.


Jawapan-jawapan lain, sangat lah melemahkan kepala lutut Melah, nampak sangat korang ni failed Biologi kan masa SPM dulu. Kah3x.