Friday, January 14, 2011

gila babi

boss suruh call syarikat ni
sebab nak hantar PO

call ofis, tak dapat
gigit wayar tepon ka orang opis ni
try call handphone pulak
dapat!

"encik, tadi saya call ofis tak dapat"-aku
"yer, line tepon kat ofis tu gila babi sikit"-dia

sembang pung pang pung pang
dia cakap nak datang ofis, ambik sendiri PO tu

"ye pakcik, nak cari sapa?"-aku yang sopan
"nak cari GC, dari syarikat blahblahblah"-dia


confirm terkejut!!!
orang yang aku call tadi adalah seorang pakcik
pakai kopiah, tua-tua sikit sebaya ayah aku rasanya
nama pun ada title Haji kat situ
rock gila, cakap gila babi
ingatkan ayat gila babi tu, remaja riang macam aku je sebut
takkan orang yang title haji pun sebut gila babi
grrrrr...
tak pasal-pasal dapat title pakcik gila babi rock



sekian, dari aku yang tak pernah jumpa babi dalam kebun getah
selamat berhujung minggu





(zahra yang rimas sebab di paksa pakai tudung-melentur buluh biar dari rebungnya.kah3x)

rindu budak kecik ni sangat-sangat
rasa macam nak letak gambar dia je dalam blog ni
haha

15 comments:

  1. lepas ni boleh letak gambo anak sendiri plak...hehe!

    ReplyDelete
  2. Ramailah org tua yg guna perkataan gila babi.

    Besar ke nilai PO tu sampai dia datang ambil sendiri? Tak nak bagi PO kat sykt saya ke? ngeeee

    ReplyDelete
  3. apa la pakcik ni..len kali kata la gila khinzir kan...kan...

    ReplyDelete
  4. dah tak sbr nak dpt ank la tu..keh3

    ReplyDelete
  5. orang tua tapi hati muda..

    macam saper tah..

    ekekeke..



    .

    ReplyDelete
  6. haha! sempoi... mungkin dia tau yang dia cakap ngan orang muda kot.. ? tu pasal kena pakai "ayat" orang muda..

    ReplyDelete
  7. jumpe bersemuka aku memang xpnah.kene kejau dalam semak pnah.bahaha

    ReplyDelete
  8. pernah jumpa tak pakcik yang cakap "kewl"

    :)

    PO tu hape?

    press oren ke?..hahhaa

    ReplyDelete
  9. aku dah perasan hang dah mula letak gambaq anak menakan hang dalam setiap entri



    aku syak pembawak budak tu. baik hang p check. haha

    ReplyDelete
  10. pak cik skang dah stendet cam remaja..haha.. u rock la pak cik

    ReplyDelete
  11. salam

    hehe pakcik pakcik... mak kita ckp tak baik cakap b*** tau ~

    ReplyDelete
  12. MDT - anak kucing ek? haha.

    YB - hihi. company YB deals dlm bisnes apa? kat sni shipping company.

    kak anis - gila khinzir itu lebih sopan kan. haha.

    fais - kasi can kat pakcik2 nak jadi rock. haha.

    platipus - nak ambik lu jadi anak angkat gua nak tak? haha.

    echah - pakcik ni memang sempoi gila. keh3x.

    abg man - ntah, macam lu kot. haha.

    pala maldini - ok, aku memang muda pun. ekekeke.

    GB - haha. sopan sikit kalo pakai gila vavi. kih3x

    aleen - apakah pakcik itu mengejar lu ke dlm semak? grrrr...

    daddy ziyyad - kewl? blom lg, future maybe. hihi. PO tu purchase order. hehe. preshhh oren pn bolehhh.. hihi.

    six september - haha. aku rindu budak kecik tu. jgn salah paham. lempang kanggg... grrr..

    misz laila - jiwa masih remaja, walopun usia dah senja. kah3x.

    manje - salam. bagus nya anak mak nih... hihi.

    ReplyDelete