Wednesday, January 12, 2011

hantu kopi

orang-orang dekat ofis aku ni memang penggemar kopi nombor satu. paling kuat mentekedarah ayaq kopi. sekarang ni mereka dok mengkedarah kopi columbia yang sekilo rm 41.50, selalu aku pi beli kat giant. kalau stok columbia takdak, beli la kopi brazil, sama jugak harga. kopi yang murah sikit kopi robusta, sekilo rm 30.

bukan apa, nak cerita semalam aku terpaksa melilau dalam giant tu sebab nak tunggu budak tu blend bijik kopi. lama siot. mesin kopi tu pulak kecik gila. jenuh tunggu.

satu hari mereka-mereka ni boleh habihkan satu pek kopi yang seberat 500 gram. walaupun hari-hari aku bancuh, aku tak pernah minum kopi tersebut. minum tanpa letak gula, konfem lidah aku jadi kecut dan keras kejung. sekian, berita terkini hiburan sensasi.



status muka tak berbuku: meluat tengok ada kawan-kawan yang cewi (menunjuk-nunjuk) kat facebook. sudah la weh, takkan hal laki bini pun nak cerita kat orang.

28 comments:

  1. kopi sangat sedap dan stim....

    ReplyDelete
  2. kopi ???

    sedap jugak kalu layan dalam hujan.

    ReplyDelete
  3. sape yg tunjuk2 tue..biar aku add dia hehehehehe

    ReplyDelete
  4. kiki!! kite pon suke kopi jugak. suke gila! skrg ni pon tgh minum kopi. huhu~

    ReplyDelete
  5. oih mahalnye!memang rase sedap berganda2 ke dr kopi biase?huhuh

    ReplyDelete
  6. status2 cewi nie mmg mmbunuh hari...

    ReplyDelete
  7. hantwo-aku bukan peminat kopi. ;p

    sepet-cicah plak dgn biskut hup seng tu. walawehhh..

    sahrom-hang gatai nohhhh.. hihi.

    GB-nnti GB try ar kopi columbia plak. hihi.

    aleen-ntah, aku tak penah rasa weh.

    kazaztan team-serius aku menyampah.

    ReplyDelete
  8. Kopi Columbia? Kopi Brazil ?
    Hmmm..kena try nih..

    Pasal FB tuh, ya, saya sependapat dgn awak, hal rumahtangga tu, kalau boleh toksah lah di PUBLIC kan dalam FB.

    ReplyDelete
  9. daddy ziyyad- sy tak penah cuba. tapi kata org2 finland ni, kopi columbia lagi sedap dr kopi robusta. hihi.

    ntah nyaaaa... cewi betui.

    ReplyDelete
  10. oooo... saya pun hantu kopi juga, Nak g Giant!!

    ReplyDelete
  11. aku pun suka minum kopi. tapi kalau kopi tanpa gula.apakah?

    ReplyDelete
  12. setengah kilo sehari.. perghhh..
    lu bukak kedai kopi ke ape?

    ReplyDelete
  13. nurarin-eh,kat lumut ni ada kt giant je. maybe kat tmpt lain,merata tmpt ada.

    nita-ntahnya mereka2 ini. tp depa mmg ar rilek je minum tanpa gula.

    abg man-haha.aku keja tukang bancuh ayaq je bang. haha

    ReplyDelete
  14. cuba pula nko gi beli "kopi taik musang" ... ini memang mahal giler punya kopi

    ReplyDelete
  15. x leh minum kopi.. nanti sis sakit kepala..kekekeke

    ReplyDelete
  16. Aku tak minum kopi. sebab tu aku tak reti bancuh ayaq kopi. kah kah kah


    aku pon meluat jugak kalau laki bini dok berfesbuk ni. grrrrr

    ReplyDelete
  17. pala maldini-aku dgr, mmg kopi taik musang tu mahal. tp tak tau la org kt ofis ni nak minum ka tak

    kak nafira-sy yg dok bancuh ni pn tak penah minum.

    pareddd-soalan apa ni woiii?

    six september-aku pandai, sbb aku bancuh pakai coffee machine tu.haha.

    ReplyDelete
  18. Dah ngidam kopi pulak ke?..haha!

    ReplyDelete
  19. hanya layan milo ais je.coffee? migrain gua xleh tolak ansur dgn kopi la plak aiseyhh rugi sbb bau kopi best

    ReplyDelete
  20. tak minat sgt dgn kopi..tp kalau neskape ok lg :)

    ReplyDelete
  21. aku nak komen tang statement last tu....ada byk jenis org2 kat FB ni...heheheee..tp yg plg ramai jenis menunjuk2 lah...mcm dia sorg ada laki kan? kitepun ada gak kan?kan?kan?

    ReplyDelete
  22. eleh..nak menunjuk le tuh kawan2 orang kahyo..kiro bangga la tuh berkawan2 dengan kawn kayo yang minum kohpi..gua ckit pun xheran..lalala

    ReplyDelete
  23. perghh..kerana kopi jugak belum dpt tdo smpai skrg..hehe

    ReplyDelete
  24. bila diet dua tiga bulan lepas ..no kopi-kopi @ nescafe sebab ada caffein tapi sekarang..

    seminggu adalah tiga kali KOPI AIS !
    sedap betul.. pantang tolak tepi.

    ReplyDelete
  25. relevan-eh, mana ada sy minum, sy buat je. pandai2 je.

    days-gua pn layan milo jugak. kopi ni tak berapa gemar lah.

    mdt-yes, milo dan neskepe. srottt...

    ujee-haáh,sgt gedik lah. meluat, serius meluat. haha.

    boneka dlm cermin-waalaikumussalam.

    one2paii-gua sepak jugak lu nih, bukan gua nak kabo gua kawan dgn org kaya, lagipun bukan depa beli, beli kopi tu pakai duit kompeni okeh.

    phreak id-mereka2 ni mmg crazy over coffee. haha. betui ka ayat aku nih. haha.

    echah-aku pnh jadi masa study dulu, kawan wat dajal,mmg takleh tido.haha.

    kak reen-sedap ka kopi ais? grrr.. blom penah try.

    ReplyDelete